Nieuw

Cocaine and ancient hallucinogens discovered in 1,000-year-old shamanic pouch

Around 1,000 years ago, at an altitude of around 4,000 meters, a member of a community knowledgeable in plants and their psychotropic uses was buried in a cave, in what is now Sur Lípez province in southwestern Bolivia. The tomb was desecrated some time later and there was no sign of his body when it was excavated. But the rock shelter, known as the Cuevo del Chileno, which had been occupied by humans for 4,000 years and had excellent conditions for conserving organic material, had preserved something else – a 1,000-year-old leather pouch.

Inside the pouch were various utensils designed for the consumption of indigenous drugs – two wooden boards to inhale substances, a tube used to breathe them in, two spatulas fashioned from llama bone, a headband, pieces of dried plants and a small bag sewn from three foxes’ noses. The chemical analysis of these artifacts suggests that people had the necessary knowledge at that time to make ayahuasca – a traditional psyochoactive brew used in spiritual ceremonies by peoples indigenous to the Amazonian Basin of South America.

El Pais >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Cocaine and ancient hallucinogens discovered in 1,000-year-old shamanic pouch

  1. vonpuffelen // mei 19, 2019 om 17:11 //

    Gevonden in China, tegenwoordig zou zo’n baal wiet daar de doodstraf opleveren.
    http://www.viewzone.com/oldestpot.html

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Cocaine and ancient hallucinogens discovered in 1,000-year-old shamanic pouch – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s