Nieuw

WordPress.com blacklists blogs kritisch over de islam

Populair blog-hostingplatform WordPress.com is een censuuractie gestart en heeft ten minste twee blogs op de zwarte lijst gezet die zich richten op het monitoren van en de verspreiding van de radicale islam.

De blog Creeping Sharia, dat documenteerde wat het beschrijft als “de langzame, opzettelijke en methodische vooruitgang van de islamitische wet” werd eerder deze week offline gehaald door WordPress. Bezoekers die naar de langlopende blog navigeren, krijgen nu het bericht “creepingsharia.wordpress.com is niet langer beschikbaar.”

“Deze blog is gearchiveerd of opgeschort in overeenstemming met onze Servicevoorwaarden”, legt het bericht uit.

Op haar officiële Twitter-account beweerde Creeping Sharia dat het besluit van WordPress.com om de service op te schorten, een waarschuwing van het hostingplatform volgde dat een van zijn berichten de Pakistaanse blasfemiewet schond. Creeping Sharia zegt dat het een soortgelijke waarschuwing van Twitter ontving nadat hij een link naar het stuk had ge-tweet.

WordPress.com verbood ook de blog Muslim Statistics, die was gewijd aan het verzamelen en presenteren van “internationale statistieken, overheidsstatistieken, krantenartikelen en rapporten met betrekking tot islamitische immigratie en moslimaangelegenheden in niet-islamitische samenlevingen.”

In tegenstelling tot de grote sociale-mediaplatforms, die vaak het excuus van ‘hate speech’ gebruiken om critici van de islam te verbieden, lijkt WordPress.com geen duidelijk gedefinieerd ‘hate speech’-beleid te hebben. In plaats daarvan staat in de gebruikersrichtlijnen specifiek dat het ‘hyperbolische of in het algemeen aanstootgevende taal’ niet zal verwijderen.

Via WordPress.com:

Publiceer geen realistische oproepen tot geweld. Hiermee bedoelen we dat u geen inhoud kunt plaatsen die dreigt met geweld, lichamelijk letsel of daartoe, aanzet of bevordert. Dit omvat bedreigingen gericht op individuen of groepen, evenals andere willekeurige gewelddaden. Deze beperking betekent niet dat we hyperbolische of in het algemeen aanstootgevende taal zullen verwijderen.

Elders in zijn gebruiksvoorwaarden stelt WordPress.com dat “we geen enkele controle hebben over die websites en niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud of het gebruik ervan.”

In tegenstelling tot de open source-code van WordPress, die iedereen in staat stelt om een ​​WordPress-blog te hosten op hun eigen persoonlijke website, is WordPress.com een ​​gecentraliseerd hostingplatform van het bedrijf Automattic Inc. dat de mogelijkheid heeft om blogs te verbieden die op haar platform worden gehost.

Kort voor het verbannen van de twee blogs die kritisch waren over de islam, verbood WordPress.com ook “Chateau Heartiste”, een alt-rechtse “pick-up artiest” -blog. Dit was het eerste opvallende incident van WordPress.com dat een blog blijkbaar om politieke redenen verbood.

Bron:

WordPress.com Blacklists Blogs Critical of Islam

De laatste opmerking van Breitbart is niet compleet, ik heb wel meer blogs verwijderd zien worden. Bijvoorbeeld dublinsmick.wordpress.com, dat één van mijn bronnen was voor “Blanke slaven bouwden Amerika“, en zo heb ik er wel meer zien verdwijnen.

Wij kregen ook al eens een waarschuwing dat we de Pakistaanse blasfemiewet schonden en daar hebben we een biertje op gedronken, we gaan wel verder dan dat tenslotte.

We voelen ons al langer niet helemaal kosher bij WordPress.com. Misschien neem ik binnenkort wel een paar weken ‘blog-vakantie’ om iets anders te leren en dat dan in een veilig land te laten hosten. Iran ofzo.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on WordPress.com blacklists blogs kritisch over de islam

 1. Lekker dan.
  Ook mijndomein is ontoegankelijk geworden,
  ondanks ze een kleine € 70,00 van mijn rekening hebben gestolen!

  Like

 2. Waarom is je site weg dan, heb je een bericht gekregen?

  Like

 3. Daniël // mei 18, 2019 om 20:59 //

  Waarheid is een dreiging voor leigenaars, verraders, zwakkelingen en pedofielen. De top van de piramide zit er vol mee. Maar wat zich hoog waant kan diep vallen.

  Liked by 1 persoon

 4. Veni Vidi Foetsie // mei 18, 2019 om 22:56 //

  Dit was te verwachten, en het zal straks nog veel strikter gaan, eerst sites verwijderen en dan massaal mensen gaan vervolgen om wa5t ze ooit schreven. De lijsten worden steeds langer, “non profit” organisaties werken hier al lang aan en forwarden alles naar overheidsdiensten.

  Als de politie u aanspreekt over wat u schrijft op internet is er een “non profit” organisatie aan het werk geweest om u aan te geven, met subsidie, dat dan weer wel.

  Hoe zal een site als Fenixx heel blijven in dit geweld? Hierover heb ik een paar ideeën, maar ze zullen ergens gefinancierd moeten worden want behalve uitsluiting zal een ander obstakel een financiële drempel zijn, die er ook aan komt. En dan is geld noodzakelijk, constant. Adverteerders zullen in de toekomst worden gestopt door ze als medeplichtig aan wettelijke overtredingen te maken dus die weg gaat voor andere sites ook dicht.Zeker als het tuig wat nu in Brussel regeert aan de macht blijft.

  ….blijft er over….

  Like

 5. Gladiator // mei 18, 2019 om 23:42 //

  @Veni Vidi Foetsie,

  Beste,

  Er is natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om deze website financieel te steunen om zodoende ervoor te zorgen dat ze dus een EIGEN website kunnen maken.

  Dit hebben er reeds meer moeten doen en dat zie ik hier dus ook gebeuren.
  Ik volg bijv. al jaren Crrow777 voor o.a. het maangebeuren maar ook de rest daar is top!!
  Deze jongens zijn na het online zetten van de zgnd “Lunarwave” met hun complete content OFFLINE gehaald en waren in 1e instantie alles kwijt.

  Als ik er niet alleen voor sta dan zeg ik bij deze financiële steun toe want het is net nu in deze tijd zeer belangrijk dat gelijkgestemden elkaar kunnen steunen, bereiken en wat dies meer zei!!

  Bij elkaar komen bij een BBQ krijg ik sowieso na vele vele oproepen absoluut niet voor elkaar!!!!

  Dus Rommel en Fubar……laat jullie licht eens schijnen over enkele mogelijkheden en laat me daarna iets weten.
  Misschien dat we iets kunnen betekenen voor elkaar!!!!

  Gegroet,

  Gladiator

  Like

 6. Het idee is, al langer, dat we naar WordPress.org gaan ipv. WordPress.com waar we nu zitten.. Dat werkt in principe niet veel anders dan hier (vermoed ik).

  Het essentiële verschil is dat we via WordPress.com ook gehost zijn via hen, dat is dan weliswaar in de VS, maar dat zogenaamde First Amendment stelt met de dag minder voor.

  Qua lay-out zijn de mogelijkheden daar (.org) zeker niet minder.

  Met WordPress.org moet/mag je zelf ergens je host kiezen. Dat kan dus ook bv. in Rusland of Japan zijn, landen waar westerse huilebalken minder invloed uit kunnen oefenen.

  Een van de vragen is wel of we dan alle oude content zomaar over kunnen zetten.

  Daarnaast moet ik dan even voltijds aan de studie (daar geloof ik meer in dan halfbakken) tot ik het onder de knie heb.

  De kosten zijn niet veel hoger dan nu, dus dat is niet echt een punt.

  (adverteerders en dergelijke hebben we trouwens bewust niet, er wordt wel eens wat aangeboden hoor)

  Like

 7. Gladiator // mei 19, 2019 om 12:19 //

  @Fubar,

  Beste,

  Het wordt met de dag erger en vooral gemener!!!

  Bekijk deze helaas lange docu eens met Christopher Jon Bjerknes, deze mannen schreeuwen om hulp….onze hulp!!!

  De mensen slapen, en zeer vast nog wel, en dan bedoel ik alleen nog maar mijn generatie….

  De generaties welke direct volgen op de mijne zijn met rasse schreden hun totale IQ aan het inkrimpen, gewild of ongewild!!

  Ik denk dat NIEMAND zich realiseert hoe vreselijk erg de censuur reeds heeft toegeslagen maar ik kan je verzekeren dat het héél erg is.
  Deze Bjerknes krijgt overal een BAN!!!!

  Vrijheid van meningsuiting is nog maar voor 2 groepen toegestaan in deze wereld en dat zijn ZION joden en de ISLAM!!

  Het wordt oorlog en wel veel sneller dan menigeen zich realiseert. Daarbij heb ik het idee dat nagenoeg iedereen in de slaapstand is vervallen!!

  Mijn eerdere reactie hierboven mag je dan ook serieus nemen oké!!!

  Gegroet beste,

  Gladiator

  Like

 8. Gladiator // mei 19, 2019 om 15:04 //

  En om echt te huiveren is deze erg aanbevelenswaardig en lekker kort!!!

  Kijk ff en vooral HUIVER verdomme……maar dan ook echt!!

  Een steeds strijdlustiger wordende…..

  Gladiator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s