Nieuw

Chicago: Joodse man beschuldigd van haatdelicten voor het tekenen van hakenkruizen

Een Jood uit Chicago die aangeklaagd was voor een haatmisdrijf wegens het tekenen van swastika’s in zijn buurt vóór de verkiezingsdag in november vorig jaar, heeft schuld bekend aan de mindere aanklacht van het willens en wetens beschadigen van bezittingen.

Heide A. Levey, 52 jaar, werd veroordeeld tot 153 dagen en vrijgelaten na zijn bekentenis aan de verminderde aanklacht van vorige week.

Levey werd beschuldigd van haatmisdrijven nadat buren hem hadden geïdentificeerd als de man die op 2 november, vier dagen voor de tussentijdse verkiezingen, swastika’s en verwijzingen naar de CIA op hun eigendom had aangebracht in het 800 blok van West Eastwood en een ander huis in de buurt.

Ten tijde van de arrestatie van Levey meldde CWB-Chicago uitsluitend dat hij was gearresteerd in de dagen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen. Een Uptown-vrouw beschuldigde hem ervan haar voorpoort open te forceren, “hard op de grond stampend terwijl hij dreigend op haar af kwam” en naar haar voordeur schreeuwde: “Ik ga je verkrachten, jij republikeinse!” Ik bel de CIA! Ik ga alle vrouwen en kinderen vermoorden!”

Levey bereikte een deal met officieren van justitie waarin hij pleitte schuldig te zijn aan het beschadigen van de poort van de vrouw terwijl de staat de andere aanklachten liet vallen. Hij werd veroordeeld tot een proeftijd van 18 maanden en een boete van $ 265.

De vrienden van Levey op Facebook, gecontacteerd door CWB-Chicago in november, zeiden dat hij uit een Joodse familie komt en jarenlang een toegewijde Democraat is geweest.

Bron:

Jewish man charged with hate crime for drawing swastikas pleads guilty to lesser charge

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Chicago: Joodse man beschuldigd van haatdelicten voor het tekenen van hakenkruizen

  1. vonpuffelen // mei 18, 2019 om 15:19 //

    Wat is er trouwens mis met een swastika, dat symbool is al vele duizenden jaren oud.
    Toevallig hebben de Nazies het even gebruikt.
    Joden mogen het best ergens optekenen, alleen moeten ze daarna optiefen met hun gebruikelijke geween en gejank.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s