Nieuw

Polen ontbiedt de Israëlische ambassadeur nadat de Poolse ambassadeur in Tel Aviv bespuugd en beledigd is bij een xenofobe en racistische aanval

Marek Magierowski - Pools ambassadeur in Israel

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Israëlische gezant ontboden nadat de ambassadeur van Warschau in Israël in Tel Aviv was bespuugd en beledigd. De aanval heeft de toch al gespannen betrekkingen tussen Israël en Polen verslechterd.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki veroordeelde het incident gisteren op Twitter en beschreef de aanval op de ambassadeur als “racistisch” en “xenofoob”.

De aanval vond plaats in het midden van een openbare straat in Tel Aviv. Een 65-jarige man zou ambassadeur Marek Magierowski benaderd hebben terwijl hij in een auto zat, waarop hij hem bespuugde en beledigde. De aanvaller werd de volgende dag gearresteerd en staat momenteel onder huisarrest.

Hoewel Israëlische functionarissen snel actie hebben ondernomen door schok en medeleven te betuigen, lijkt het erop dat de Poolse autoriteiten niet tevreden zijn met hun woorden. Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken wil het incident nu rechtstreeks met de ambassadeur van Israël bespreken.

De betrekkingen tussen de twee landen zijn diep gespannen over een aantal historische kwesties, in het bijzonder over de controversiële Holocaustwet van Warschau, die begin vorig jaar is aangenomen en die verbiedt om de Poolse regering de schuld te geven voor nazi-misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nog maar een paar dagen geleden heeft Warschau een gepland bezoek van een Israëlische delegatie geannuleerd nadat was gebleken dat Israël van plan was om de teruggave van tijdens de oorlog in beslag genomen joodse eigendommen te eisen.

Bron:

Poland summons Israeli envoy as it fumes over ‘racist’ spit attack on its Tel Aviv diplomat

Het bespugen van de verafschuwde christenen is een eeuwenoude religieuze plicht in het Jodendom:

Het onteren van christelijke religieuze symbolen is een oude religieuze plicht in het jodendom. Spugen op het kruis, en vooral op het kruisbeeld, en spugen wanneer een Jood een kerk passeert, zijn vanaf ongeveer 200 jaar na Christus verplicht voor vrome Joden. In het verleden, toen het gevaar van antisemitische vijandigheid reëel was, werden de vrome Joden door hun rabbijnen bevolen om ofwel te spuwen zonder dat de reden hiervoor bekend zou zijn, ofwel om op hun borst te spuwen, niet op het kruis of openlijk voor de kerk. De toenemende kracht van de Joodse staat heeft ertoe geleid dat deze gewoonten weer meer openlijk zijn, maar er mag geen vergissing zijn: het spuwen op het kruis is een een daad van traditionele Joodse vroomheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1153 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Polen ontbiedt de Israëlische ambassadeur nadat de Poolse ambassadeur in Tel Aviv bespuugd en beledigd is bij een xenofobe en racistische aanval

 1. Jack vanderVeen // mei 15, 2019 om 17:57 //

  alle orthodoxen in de wereld zijn super gestoord.
  laten zich door sprookjes, die ze zelf geloven en doorvertellen aan anderen, leiden.
  geloven, maar dan met een voldoende realiteitszin en zonder engeltjes die over je schouders meegluren, doet men binnen en van binnen.
  En spugen op het toilet of daar waar mensen niet lopen en het niet zichtbaar is nadien.
  beter nog is om je rochels door te slikken

  Liked by 1 persoon

 2. skeeter // mei 15, 2019 om 22:36 //

  Religioten, Scum of the planet.

  Liked by 1 persoon

 3. Krots // mei 16, 2019 om 06:14 //

  Tsjaa en dat terwijl Science (Wetenschap) toch echt de grootste religie is.
  Maar goed om te lezen dat mijn gezin super gestoord en scum of the earth is en heel gelovig orthodox Rusland daarbij. Tussen de 58 – 110 Miljoen mensen volgens wiki. Wereldwijd zo’n 200 – 260 Miljioen mensen die dit Russisch orhodoxe geloof aanhangen,

  Je kunt je vertrouwen natuurlijk ook in de wetenschap hebben. Dat zijn immers super slimme mensen.

  Geweldig man die wetenschap. We hebben hier ook zo’n veelbeprezen en besproken Nederlandse ‘Held’.

  Oepsie!

  Die geweldige wetenschap met zijn technologische vooruitgang was toch maar mooi in staat om vanuit Amerika helemaal naar de maan te bellen met een ouwe draaischijf telefoon in 1969.

  Ook de Nederlandse uitzendingen, die geslikt worden als zoete koek, hangen kunstmanen overduidelijk aan stalen kabels: op 1:35:46.
  Knap toch dat ze (Nasa) een stalen draad hulpmiddel helemaal in de ruimte hebben gevonden.

  Ach ja, de cameraman pikken we later wel op:

  Je kunt natuurlijk ook het wetenschappelijk bewijs voor Lucy als zoete koek slikken.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_(Australopithecus)

  Als je dan toch naar geronomeerde wetenschappers kijkt, dan staat dit experiment nog steeds als een huis.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Michelson-Morley-experiment

  Wetenschap of een Schepper. Ik heb mijn keuze al gemaakt!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s