Nieuw

Italiaanse voetbalbond negeert apengeluiden

De Italiaanse voetbalbond weigert sancties op te leggen aan de voetbalclub Cagliari – voetbalclub uit de gelijknamige stad, gelegen op het eiland Sardinië, wiens supporters apengeluiden richtten tegen zwarte Juventus-spelers.

Wanneer de voetbalwereld wordt geconfronteerd met gebeurtenissen die in de mainstream media “racisme” worden genoemd, worden deze vaak gigantisch opgeblazen en verschillende verenigingen en instanties vragen om harde straffen voor zowel de club, supporters als spelers. Maar in Italië – geregeerd door vrij milde immigratiecritici – is de toon anders.

Een voorbeeld hiervan is dat Cagliari – wiens fans apengeluiden aan het adres van drie Afrikaanse Juventus-spelers tijdens een wedstrijd in april verrichtten – door de Italiaanse voetbalbond niet met straf gesanctioneerd wordt. Die is namelijk van mening dat de uitlatingen gericht tegen de Afrikanen “objectief gezien beperkte relevantie” hadden. Het besluit heeft verschillende links-liberale voetbalspelers door het dak doen gaan.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft eerder dit jaar de pogingen om een einde te maken aan “racisme” op de tribunes belachelijk gemaakt. Een van zijn partijgenoten in Lega – die ook Minister voor Familie en Gezin is – heeft zelfs opgeroepen tot de afschaffing van de zogeheten Groepsbelediging Wet.

Bron:

’Embarrassing. Pathetic. Disgraceful’: Cagliari will NOT be punished over Moise Kean racial abuse
Matteo Salvini mocks move to tackle racism in Italian football

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Italiaanse voetbalbond negeert apengeluiden

 1. antiislamnu // mei 15, 2019 om 10:26 //

  Dit is gewoon leuke humor een paar bananen er bij het veld op gooien is natuurlijk helemaal lachen.
  Maar ja dan moet je wel humor hebben natuurlijk ik zou als ik zwart was een beetje kaas het veld op gooien is ook lachen.
  Maar nee hoor apen doen liever huilie huilie ik ben zo zielig help mij ik ben gekwetst jank jank

  Like

 2. Apengeluiden maken = verboden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s