Nieuw

Deense vrouwen het minst feministisch

© YouTube

Denemarken is een van de minst feministische landen in de westerse wereld. Als men tenminste aanneemt wat de Denen zelf verklaren, meldt de Guardian.

Heb je genoeg van het Feministisch Zweden? Zo ja, dan is er een toevluchtsoord aan de andere kant van de brug.

In het internationale onderzoek van het YouGov-Cambridge Globalism Project is aan meer dan 25.000 mensen in 23 landen gevraagd hoe ze naar feminisme kijken. Het meest feministische land is natuurlijk Zweden. In het zeer politiek correcte land beweert minstens 46% van de bevolking dat ze zichzelf als feministen beschouwen.

Maar in het naburige Denemarken is het cijfer aanzienlijk lager: daar noemt slechts elke zesde persoon zichzelf feministe. Een derde vindt het ook aanvaardbaar dat mannen de vrouwen op straat nafluiten – een deel van de bevolking dat alleen in Nigeria in de onderzochte landen hoger is.

– Ik heb er geen probleem mee als dat op een leuke manier gebeurt. Eigenlijk zie ik het als een compliment, zegt de 37-jarige Helene Frost Hansen, die door de Guardian werd geïnterviewd over de stad.

– Veel Deense vrouwen zeggen dat ze willen dat mannen meer zoals in Zuid-Europa zijn en vertellen hoe goed men er uit ziet, gaat Hansen verder.

Bron:

Danska kvinnor minst feministiska
And the least feminist nation in the world is… Denmark?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s