Nieuw

Deense vrouw veroordeeld tot gevangenisstraf wegens het delen van onthoofdingsvideo twee Scandinavische vrouwen

Foto: Links: Louisa Vesterager Jespersen (24). Midden: Maren Ueland (28). Rechts: De executie. Facebook.

De vrouw deelde een video die een deel van de moord op de 24-jarige Deense Louisa Vesterager Jespersen en de 28-jarige Noor Maren Ueland in Marokko in december 2018 liet zien. Het vonnis bestaat uit drie maanden gevangenisstraf en een geldboete.

Later zou blijken dat moslims, waarvan sommige geassocieerd worden met de islamitische staat, achter de brute moorden zaten waarbij Vesterager Jespersen en Ueland werden onthoofd. Verschillende mannen werden aangeklaagd.

In maart van dit jaar kondigde de Deense politie aan dat zij twaalf mensen in staat van beschuldiging had gesteld wegens het delen van de video. De veroordeling van gisteren is echter de eerste.

– Het is niet alleen crimineel, het is ook kwetsend voor zowel slachtoffers als familieleden en het kan een gewelddadige en zeer onaangename ervaring zijn voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen om te zien, aldus de Deense politie.

De 29-jarige vrouw is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van 270 euro per persoon aan de ouders van de vrouw die in de videoclip te zien is.

Aangezien de gevangenisstraf voorwaardelijk is, moet de vrouw in plaats daarvan een taakstraf uitvoeren. Volgens de officier van justitie betreurt ze de deling.

Bron:

Dansk kvinna döms till fängelse för att ha delat video med terrormord på två skandinaviskor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s