Nieuw

Coca-Cola Ramadan-campagne opent blik anti-PC verontwaardiging in Noorwegen

Een campagne gelanceerd door Coca-Cola gericht op het vieren van de islamitische heilige maand Ramadan in Noorwegen heeft geleid tot beschuldigingen dat politieke correctheid gek is geworden, waarbij sommigen zelfs dreigen te protesteren tegen de “diversiteitscampagne” door over te stappen op Pepsi.

Coca-Cola staat erom bekend dat het Ramadan-campagnes in moslimmeerderheidslanden uitrolt, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf de islamitische maand van het vasten in traditioneel christelijk Noorwegen heeft gelanceerd, waar naar schatting 5,7 procent van de 5,2 miljoen inwoners van het land moslim is.

De campagne bevat het iconische Coca-Cola logo versierd met een halvemaan, een belangrijk symbool in de islam.

De marketingmanager van Coca-Cola Noorwegen vertelde de Noorse krant Dagbladet dat het bedrijf een duidelijk standpunt wilde innemen over het belang van het vieren van diversiteit, schrijft RT.

“Diversiteit en inclusie zijn altijd belangrijk geweest voor Coca-Cola. Velen weten bijvoorbeeld niet dat we in de jaren vijftig actief betrokken waren bij de burgerrechtenbeweging. Coca-Cola was de eerste die vrouwen voorstond in reclamecampagnes”, aldus Johanna Kosanovic.

Maar sommige Noorse Cola-drinkers konden de advertentie duidelijk niet waarderen.

“De islam is niet welkom of gewenst in het mooie Noorwegen. Ga met deze c**p naar een islamitisch land. Probeer daar eens christelijke feestdagen op de markt te brengen”, schreef een gebruiker naar aanleiding van een “Happy Ramadan”-bericht dat op het Instagram-account van Coca-Cola Noorwegen werd geplaatst.

“Dan zal het vanaf nu Pepsi zijn… Ik hoop dat de verkoop van Coca-Cola een duik zal nemen, schrijft een ontevreden cola-drinker op Facebook.

“Geen Cola meer. Bah,” verklaarde een andere social mediagebruiker.

Anderen zeiden dat ze de beruchte ongezonde drank zouden laten staan – ongeacht de religieuze etiketten die op colablikjes worden aangebracht.

Bedrijven hebben in het verleden al eerder tegenslag ondervonden omdat ze probeerden aan te tonen dat ze inclusief of ‘woke’ waren. Een ‘feministische’ Reebok-advertentie in Rusland met een bizarre ‘face-sitting’ slogan werd wijd verkettert, terwijl Gillette een harde les leerde in een social media-terugslag na het betuttelen van mannelijke klanten over ‘giftige mannelijkheid’.

Bron:

Coca-Cola Rolls Out Ramadan Campaign On European Soil
Coca-Cola Ramadan campaign opens up can of anti-PC outrage in Norway

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Coca-Cola Ramadan-campagne opent blik anti-PC verontwaardiging in Noorwegen

 1. Peter // mei 15, 2019 om 17:40 //

  Veel mensen die die rotzooi drinken hebben een kont als een molenpaard ,en vragen zich af hoe dat nou komt,en weten niet dat er 7 klontjes suiker in een glas zitten .Dorst ,neem water ,goedkoop en gezond .

  Like

 2. Jack vanderVeen // mei 15, 2019 om 17:50 //

  ik snap coca-cola wel. Omzet.
  Maar waarom doen ze zo een embleem niet in islamitische landen maar valt coca-cola juist christelijke landen daarmede lastig?
  kijk, Nike and Adidas en andere dure merken hoeven dat niet te doen, die worden toch wel gejat. Maar juist coca-cola wordt (nog) niet gejat. Te zwaar om mee te nemen. en te goedkoop. Levert geen noemenswaardig voordeel op. Dus moet men op een andere manier de aandacht trekken.

  Like

 3. V hooff // mei 15, 2019 om 21:51 //

  Domme actie van Coca Cola.

  Like

 4. Gekloot // mei 16, 2019 om 20:32 //

  @Peter: Rum-water, Gin-water, Wodka-water etc. lijkt me niet echt lekker. Dat frisdrank veel suiker bevat is echt algemeen bekend hoor maar drink het met mate zou ik zeggen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s