Nieuw

Verenigde Staten overwegen om 120.000 soldaten naar het Midden-Oosten te sturen

Volgens de New York Times overweegt Washington om 120.000 soldaten naar het Midden-Oosten te verplaatsen als Iran de ontwikkeling van kernwapens versnelt of Amerikaanse troepen aanvalt.

Staatssecretaresse van Defensie Patrick Shanahan stelde het herziene plan aan de veiligheidsadviseurs van President Donald Trump voor afgelopen donderdag.

Het aantal soldaten dat in het rapport wordt genoemd, zou sommige functionarissen geschokt hebben, aangezien de omvang ervan bijna hetzelfde zou zijn als die van de troepen die in 2003 in Irak werden ingezet.

De audits werden uitgevoerd in opdracht van hardliners onder leiding van John Bolton, Trump’s National Security Advisor. Zij eisen echter niet dat Iran wordt aangevallen door een grondinvasie waarvoor veel meer troepen nodig zouden zijn, zeiden zij.

De situatie escaleerde nadat Teheran had aangekondigd dat Iran zich gedeeltelijk zou terugtrekken uit het gezamenlijk alomvattend actieplan (JCPOA) voor het Iraanse nucleaire programma voor 2015.

Volgens het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken had de Iraanse Hoge Veiligheidsraad dit besluit genomen. De schriftelijke opzegging van delen van de nucleaire overeenkomsten is overgedragen aan de regeringen van China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland, alsmede aan de EU, aldus Teheran.

Iran had zijn acties gerechtvaardigd met schendingen van de nucleaire overeenkomst door de VS en met de sancties die door Washington zijn opgelegd. Bovendien waren de andere bij de overeenkomst betrokken landen niet in staat de problemen adequaat op te lossen, aldus Teheran.

Bron:

Wegen Iran: USA ziehen Einsatz von 120.000 Militärs im Mittleren Osten in Betracht

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s