Nieuw

“Medeplichtigheid en aanzetten tot illegale immigratie”: Voor Duitse “zeenood-redders” dreigt 20 jaar gevangenisstraf en hoge geldboetes

De "Iuventa" van de Duitse hulporganisatie "Jugend Rettet" in actie voor de kust van Libië. Foto: IUVENTA Jugend Rettet e.V./dpa

In Italië staan tien leden van een Duitse NGO “zeenood-redders”-NGO voor de rechter. Zij zouden in 2016 en 2017 tot 14.000 migranten uit het Middellandse Zeegebied gered hebben. In tegenstelling tot de reddingsmissies van de EU of de Libische kustwacht zijn NGO’s van mening dat de “nood op zee” niet voorbij is voordat de geredden in Europa aankomen.

Critici beschuldigen “zeenood-redders”-NGO’s ervan dat ze hun activiteiten gebruiken om migranten te stimuleren om met een bootje op de Middellandse Zee te gaan. Sommige worden zelfs verondersteld de krachten te bundelen met professionele bendes van mensenhandelaars.

Om deze reden dreigt de tienkoppige bemanning van het schip “Iuventa 10” momenteel in Italië te worden veroordeeld voor “Medeplichtigheid en aanzetten tot illegale immigratie”. De maximale straf voor de misdaad is 20 jaar. De “Iuventa” wordt geleid door de Duitse hulporganisatie “Jugend Rettet”.

Doodsbedreigingen tegen getuigen
De Italiaanse rechterlijke macht beschuldigt “Iuventa 10” van het maken van gemeenschappelijke zaken met mensensmokkel-bendes. Een voormalig lid van de veiligheidsbemanning van de rederij, Pietro Gallo, had gezien hoe twee personen in een lege boot van het schip naar de Libische kust werden teruggestuurd – in plaats van de boot na de redding te vernietigen zoals gewoonlijk. Dit wekte bij hem de verdenking dat de twee personen zulke professionele mensensmokkelaars zouden kunnen zijn die nu de volgende vracht passagiers wilden ophalen, en hij informeerde de Italiaanse veiligheidskrachten.

Die zijn met hem overeengekomen om nadere informatie over het gedrag van de bemanning in te winnen. Gallo trad vervolgens op als een heimelijke onderzoeker op het schip en wat hij had verzameld was voor de Italiaanse autoriteiten voldoende om het schip in 2017 te confisqueren en een onderzoek tegen de bemanning in te stellen.

Gallo heeft vervolgens doodsbedreigingen ontvangen, die waarschijnlijk afkomstig zijn uit het links-extremistisch milieu. Sindsdien heeft hij wanhopig geprobeerd uit te leggen dat de Italiaanse autoriteiten hem hebben uitgebuit en bedrogen. De actie van Italië tegen de bemanning en de aankondiging van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini dat er geen NGO-schepen meer de havens van zijn land zullen aandoen, heeft er echter toe bijgedragen dat de particuliere “zeenood-redders” zich grotendeels uit hun werkterrein hebben teruggetrokken.

Een afschrikkingssignaal voor donoren?
Ondertussen staan de “zeenood-redders” van “Iuventa 10” niet alleen voor een zware gevangenisstraf. De ongewenste reddingsoperatie kan ook financiële gevolgen hebben: Zo kan de bevoegde rechtbank bijvoorbeeld ook nog eens boetes opleggen tot 15.000 euro per persoon die illegaal naar Italië is gebracht.

Op deze manier zou de Italiaanse rechterlijke macht een alomvattend preventief signaal kunnen afgeven aan degenen die door middel van gulle giften een beslissende bijdrage hebben geleverd aan het feit dat particuliere “reddingsoperaties op zee” in zo’n aanzienlijke mate kunnen plaatsvinden. Een daarvan is de katholieke kerk in Duitsland. Kardinaal Marx had aan het begin van het jaar nog 50.000 euro gedoneerd.

Bron:

„Beihilfe zur illegalen Einwanderung“: Deutschen „Seenotrettern“ drohen 20 Jahre Haft und hohe Geldbußen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on “Medeplichtigheid en aanzetten tot illegale immigratie”: Voor Duitse “zeenood-redders” dreigt 20 jaar gevangenisstraf en hoge geldboetes

 1. En de NGO’s maken ook misbruik van de goedgelovige goedmens welke hen in zijn gedachte wat ‘goed’ is, mee de immigratie in stand houden.
  Gezien naar de moorden die de illegale immigratie met zich meebrengt, zou ik hen een ‘zeemansgraf’ geven.

  Like

 2. skeeter // mei 14, 2019 om 16:07 //

  Krijgen hooguit 2 jaar, geen rechter te vinden die ze meer geeft.

  Like

 3. En weer is de seawatch 3 uit gevaren om op een lading met geluk zoekers op te halen op de zelfde manier als het NGO zee redders schip.op legale manier illegale gelukzoekers naar Europa brengen. AAN DE KETTING DIT WRAK

  Like

 4. En ook wel uitvoeren dan en laten weg rotten in een Italiaanse cel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s