Nieuw

Malta veroordeelt kapitein van jihadistensmokkelschip tot 10.000 euro boete

De kapitein van een schip dat wordt gebruikt om gestrande immigranten op zee te redden, is beboet met een boete van 10.000 euro wegens een registratiefout.

In commentaar op de media buiten de rechtszaal heeft Claus Peter Reisch de Duitse kapitein van het schip MV Lifeline de beslissing, waarin hij ook werd vrijgesproken van de tweede aanklacht – het exploiteren van een commercieel schip zonder de benodigde vergunning – als “schandalig” omschreven. Zijn advocaten zeiden dat ze de beslissing aan het bestuderen waren met het oog op het instellen van een beroep.

Reisch vertelde verslaggevers buiten de rechtbank dat nu ieder onder Nederlandse vlag geregistreerd schip gecontroleerd zou moeten worden of zij al dan niet in overtreding waren met hun registratie.

 

Magistraat Joe Mifsud, die de zaak voorzit, benadrukte dat de rechtbank de bescherming van het leven altijd in de hoogste achting heeft gehouden. Hij merkte ook op dat er pogingen waren om de publieke opinie tijdens de zaak te beïnvloeden, waarbij hij opmerkte dat “we uiteindelijk een zitting in de rechtszaal en een andere buiten de rechtszaal hebben gehad in de vorm van een persconferentie van de verdediging, die geen gewicht in de schaal legt bij de beslissing in deze zaak”.

Het schip was niet correct geregistreerd bij zijn vlaggenstaat, zei de rechtbank, aangezien het document dat door de verdediging werd aangevoerd dat het te geregistreerd is als een Nederlands pleziervaartuig in feite een eigendomsbewijs was.

Het hof merkte op dat het “geschokt was door het racisme, de onverdraagzaamheid en de vijandigheid” ten opzichte van migranten op het internet, en deed een beroep op de Maltezen om hun traditionele waarden van gastvrijheid weer terug te vinden.

De rechtbank heeft het verzoek tot inbeslagname van het schip niet ingewilligd, maar het schip zal niet worden vrijgegeven totdat er een beslissing is genomen over het eventuele beroep.

Een vrijheidsstraf was nooit aan de orde, aldus de rechtbank in haar beraadslagingen over de straf. Zij merkte op dat de verdachte een schoon strafblad heeft en altijd respect heeft getoond voor de rechtbank tijdens de borgtocht.

De terechte straf zou een boete zijn, aldus de magistraat, die een boete van € 10.000,- oplegt en tegelijkertijd aanbeveelt deze te verdelen over vier liefdadigheidsinstellingen: de Ursuline Sisters, de Salesianen, Dar Emmaus in Gozo en Dar Merhba Bik.

Advocaten Cedric Mifsud en Neil Falzon verschenen voor de kapitein.

Buiten de rechtbanken zei Cedric Mifsud dat de rechtbank tot de conclusie was gekomen dat het schip niet over de juiste Nederlandse registratie beschikte en dat de verdediging een hoger beroep serieus overwoog omdat zij van mening waren dat zij alle procedures met betrekking tot registratie hadden gevolgd.

“Hoewel we niet gelukkig zijn met het vonnis, willen we er graag aan toevoegen dat we de opmerking van de magistraat toejuichen die zei dat het redden van migranten op zee geen misdaad is”, zei Neil Falzon.

Reisch, die het registratiedocument ophoudt, zei dat op het registratieformulier duidelijk staat dat het schip in Nederland is geregistreerd en dat de thuishaven Amsterdam is.

“De Nederlandse autoriteiten ontkennen dit – naar mijn mening is hun ontkenning onmogelijk en het betekent dat 25.000 andere schepen die onder deze vergunning geregistreerd staan hetzelfde probleem hebben als MV Lifeline, dus ik moet hen zeggen dat ze hun registratie moeten controleren, want het kan zijn dat het niets voorstelt”, aldus Reisch.

Op de vraag van deze redactie of het vonnis betekent dat de MV Lifeline terugkeert naar de Middellandse Zee om daar verder te werken, zei Reisch dat als ze in beroep gaan, het schip in Malta in beslag zal worden genomen tot dat beroep is beslist. Hij zei echter dat de NGO een tweede schip had aangekocht en de komende weken haar werk zou voortzetten.

Bron:

Updated: Watch – Lifeline captain fined €10,000 over migrant rescue vessel registration

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Malta veroordeelt kapitein van jihadistensmokkelschip tot 10.000 euro boete

 1. antiislamnu // mei 14, 2019 om 21:20 //

  Zo dat gaat makkelijk ngo koopt gewoon ff een ander schip om hun staats ondermijnde misdaden tegen de Europese bevolking voort te zetten.
  Dit is in mijn ogen totale minachting voor de rechtbank en de Europese bevolking wie financieren dit zal sorros wel weer zijn .
  Mijn advies pak de financiers aan dat is de bron van al het kwaad maar helaas is heel het Europese parlement in dienst van deze duivelse psychopaten met veel te veel geld.

  Liked by 2 people

 2. Veel te weinig.Ook verbeurd verklaren van schip zou moeten.

  Note: EEN vluchteling kost west europa gedurende zijn leven: schrik niet: 1.000.000 euro.
  Komt ook door 2 factoren idioot grote gezinnen-fokken als ratten-en te slecht geschoold en asociaal om te werken…..

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s