Nieuw

Harvard-onderzoek naar de verzorgingsstaat: hoe meer migranten, hoe minder bereidheid om te delen

Te veel migratie brengt de verzorgingsstaat in gevaar. Dit is geen “extreem-rechtse” slogan, maar de bevindingen van een onderzoek door drie beroemde economen, Alberto Alesina, Elie Murard en Hillel Rapoport. Vooral Alesina, die lesgeeft aan de Amerikaanse elite-universiteit van Harvard, is een van de meest vooraanstaande wetenschappers. Rapoport doceert aan de Parijse School of Economics in de Franse hoofdstad en Murard werkt aan het Institute of Labour Economics in Duitsland.

De drie economen evalueerden voor hun studie gegevens uit 16 West-Europese landen – waaronder Zwitserland. Zij onderzochten twee soorten gegevens: in de eerste plaats gegevens uit enquêtes over de houding van degenen die in het betreffende land geboren zijn ten opzichte van migratie. Vervolgens hebben ze deze gegevens vergeleken met de gegevens over de feitelijke immigratie.

De economen konden aantonen dat de bereidheid van de oorspronkelijke bevolking om hun inkomen te herverdelen des te meer afneemt naarmate het aandeel van de immigranten in een regio groter is geworden. Dit is het duidelijkst waar de welvaartsstaat bijzonder ontwikkeld is: in de Scandinavische landen en in Frankrijk.

De focus van de peilingen waren echter niet gericht op de landen, maar op een totaal van 140 regio’s binnen de betrokken landen.

Interessant is ook dat de economen onderzochten welke eigenaardigheden van migranten en autochtonen een bijzonder grote invloed hebben op de bereidheid tot herverdeling. Zij laten bijvoorbeeld zien dat de afnemende bereidheid tot herverdeling sterk wordt beïnvloed door de herkomst van de migranten: in het geval van immigratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika is deze bereidheid meer dan drie keer zo klein als in het geval van andere migranten. Omgekeerd is de bereidheid tot herverdeling minder negatief onder immigranten met vergelijkbare culturen en etnische achtergronden, maar ook onder goed opgeleide migranten.

En een ander resultaat is veelzeggend, maar niet verrassend: wie zich duidelijk als links classificeert, verandert niets aan zijn bereidheid tot herverdeling, zelfs in het geval van massale immigratie.

Bron:

Harvard-Studie zum Sozialstaat: Je mehr Migranten, umso weniger Bereitschaft zum Teilen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Harvard-onderzoek naar de verzorgingsstaat: hoe meer migranten, hoe minder bereidheid om te delen

 1. veni vidi foetsie // mei 14, 2019 om 12:27 //

  Hoe meer immigratie, hoe sneller die meervoudige burgeroorlog begint. Via de stembus komt er geen omkeer, die stembus is het wapen van de verraders en de pers hun excuus. Oorlog is duidelijkheid, zelfs in chaos.

  Ofwel is er een massale kort durende slachtpartij met een duidelijke winnaar, voorwaarde is dirdft daarbij de “elite” die dit heeft veroorzaakt terecht stellen, ofwel is er een ettende chaos met willekeurig moorden en massaal verkrachten met alles daarom en daar tussen, en die chaos zal een eeuw blijven duren zoals het nu loopt.

  Laat de straten maar rood kleuren, want iedere dag is ten slotte een feestje, toch…?

  Like

 2. de schade aan natuur en milieu wordt vergeten

  Like

 3. Lars024 // mei 14, 2019 om 20:43 //

  #OF we worden zelf bijna een derdewereldland #OF we behouden onze verzorgingsstaat, zoals perfect doorgerekend door o.a. @demo_demo_nl (👌dr. Jan vd Beek).

  Like

 4. Goh, moet daar een heel onderzoek voor nodig, of alleen gezond verstand. Bijna alles wat hier binnenkomt wil niet werken, hoe wil de regering de ecenomie nu draaiende houden . Velen zijn laag opgeleid of analfabeet. Geen werkgever te vinden die ze aan zal nemen

  Like

 5. Goh, moet daar een heel onderzoek voor nodig, of alleen gezond verstand. Bijna alles wat hier binnenkomt wil niet werken, hoe wil de regering de ecenomie nu draaiende houden . Velen zijn laag opgeleid of analfabeet. Geen werkgever te vinden die ze aan zal nemen

  Like

 6. Zodra het een bodemloze put wordt waarin hun geld verdwijnt, zijn mensen niet meer bereid om te delen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s