Nieuw

Europa verbiedt ons om vluchtelingen te repatriëren, zelfs als ze misdaden plegen

Het EU-Hof verbiedt de repatriëring van vluchtelingen die uit landen komen waar zij het risico lopen om te worden gemarteld of de doodstraf kunnen krijgen: “Zelfs veiligheidsredenen heffen de rechten niet op”

Dit is vastgesteld door het Hof van Justitie van de EU, dat een aantal mijlpalen heeft vastgesteld voor het intrekken of weigeren van de vluchtelingenstatus in een lidstaat.

Volgens de Luxemburgse rechters kan de beslissing om de vluchtelingenstatus in te trekken of te weigeren dus niet leiden tot de intrekking van de vluchtelingenstatus – noch tot de rechten die voortvloeien uit het Verdrag van Genève – of tot de repatriëring van niet-EU-onderdanen als er “gegronde vrees” bestaat dat zij in hun land van herkomst zullen worden vervolgd.

Daarom prevaleren de grondslagen van het Handvest van de grondrechten van de EU, dat een verbod inhoudt op afwijzing in een land waar leven of vrijheid in gevaar kan komen en waar foltering en onmenselijke of vernederende behandeling of bestraffing van kracht zijn.

In wezen heeft het Hof van Justitie van de EU geoordeeld dat het EU-recht de betrokken vluchtelingen een ruimere internationale bescherming biedt dan die welke door het Verdrag van Genève wordt geboden.

Het arrest betreft de zaak van drie migranten (een Ivoriaan, een Congolese en een Tsjetsjeen) in België en Tsjechië van wie de vluchtelingenstatus werd ingetrokken of hun werd ontzegd omdat ze als een bedreiging voor de veiligheid werden beschouwd of omdat ze werden veroordeeld voor een bijzonder ernstig misdrijf.

“Daarom is het belangrijk om dit Europa te veranderen met een stem op de Lega op 26 mei”, aldus Matteo Salvini, “Ik verander echt niet van gedachten en ik verander de wet niet: de ‘asielzoekers’ die verkrachten, stelen en smokkelen, gaan allemaal naar huis.

Bron:

La Corte Ue vieta il rimpatrio anche se il rifugiato delinque

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

11 Comments on Europa verbiedt ons om vluchtelingen te repatriëren, zelfs als ze misdaden plegen

 1. Feniks // mei 14, 2019 om 21:08 //

  Het EU hof heft hiermee dus het recht op veiligheid van Europese burgers op.

  Liked by 1 persoon

 2. Germaans Roosje // mei 14, 2019 om 22:06 //

  De zelfmoord van Europa, heel langzaam maar zó zeker…

  Liked by 1 persoon

 3. skeeter // mei 15, 2019 om 00:01 //

  Zijn er nog twijfelaars over wapen aanschaffing?

  Liked by 1 persoon

 4. Jack vanderVeen // mei 15, 2019 om 02:34 //

  welkom in veilig Europa voor al het schuim op aarde.
  eerst in eigen land beestachtig tekeer gan en daarna snel naar europa vluchten.
  europa het continent dat geen niet europese misdadigers uitlevert aan hun moederland, maar wel eigen onderdanen aan vreemde naties.
  we zijn echt op de goede weg om een wilde westen van europa te genereren met een leger aan outlows

  Like

 5. Jack vanderVeen // mei 15, 2019 om 02:34 //

  welkom in veilig Europa voor al het schuim op aarde.
  eerst in eigen land beestachtig tekeer gan en daarna snel naar europa vluchten.
  europa het continent dat geen niet europese misdadigers uitlevert aan hun moederland, maar wel eigen onderdanen aan vreemde naties.
  we zijn echt op de goede weg om een wilde westen van europa te genereren met een leger aan outlows

  Like

 6. Weer een wereld vreemde rechter zonder verstand…

  Vandaag of morgen de problemen zelf maar oplossen…

  Like

 7. Horatius // mei 15, 2019 om 12:27 //

  Dus een uitgeprocedeerde asielzoeker uit b.v. Marokko, Algerije of Tunesië met een gigantisch strafblad kan niet worden uitgewezen omdat hij moet vrezen voor een detentie of een verhoor door de bevoegde autoriteiten, dit zou in strijd zijn met de mensenrechten en de zeer gedateerde vluchtelingenverdragen.

  Een krankzinnig beleid, waaraan alleen een einde kan komen door het vervangen van deze volstrekte idioten die overal rekening mee houden behalve met de veiligheid van de autochtone bevolking van West-Europa.
  Alles is hier welkom: het wrakhout van de Arabische Lente, ex-kindsoldaten uit Donker-Afrika, IS-strijders, drugshandelaren, rovers en verkrachters, allemaal genieten ze een onaantastbare status verschaft door het Europees Hof van Justitie.

  Dit is geen linkse goedmensen-mentaliteit maar een totale minachting voor de publieke opinie en een welbewuste provocatie t.a.v. het populisme en uiteindelijk een vorm van landverraad.

  Alleen een algehele koerswijziging na de EU-verkiezingen kan het Europese volk nog redden van een gedwongen islamisering en een burgeroorlog waarbij een Europees leger tegen de eigen bevolking wordt ingezet i.p.v. de strijd aan te binden met de bezettingstroepen afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

  De traditionele smoezen over marteling en de doodstraf worden al gehanteerd sinds de jaren 80 van de vorige eeuw m.u.v. het lidmaatschap van een verboden vakbond, want een plek op de arbeidsmarkt is een volkomen onbekend fenomeen sinds die Arabische Lente.

  Wat Europa hard nodig heeft is een algehele vervanging van de huidige machthebbers in Brussel en Straatsburg. Want het zijn stuk voor stuk creaturen die totaal buiten de realiteit leven en blind zijn voor de sterk gestegen criminaliteit waarvan ze zelf verschoond blijven in hun exclusieve woonwijken volgestouwd met beveiligingsapparatuur.

  Deze zelfbenoemde elite heeft zijn beste tijd gehad en zo niet dan is ons volk zelf volledig verantwoordelijk als de hele zaak uit de klauwen gaat lopen bij een ongewijzigd beleid.

  Eind mei is onze allerlaatste kans op een nieuw beleid, waarbij grootschalige repatriëringen één van de zeer noodzakelijke maatregelen zijn om de zaak weer enigszins beheersbaar te maken.

  Like

 8. ronjaspers // mei 15, 2019 om 15:49 //

  De “new world order” in de hoogste versnelling.

  Like

 9. antiislamnu // mei 15, 2019 om 23:27 //

  Wie denkt dat onze regering onze ondergang wordt heeft het mis Verenigde naties Europese hof Mensenrechten organisatie dat zijn de grootste boosdoeners

  Like

 10. Zo snel mogelijk uit de EU want we worden helemaal gek gemaakt met deze rechters die geen dochters hebben die al een keer zijn verkracht door deze pareltjes
  Vrije toegang tot Europa ondanks alles wat ze op hun kerfstok hebben is hun credo

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s