Nieuw

Storm in een glas water: Salvini sprak vanaf het balkon van de Duce – en wat dan nog?

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Foto: Facebook.

In Italië zijn politiek correcte opinieleiders boos over een nieuwe vermeende “taboebreuk” van minister van Binnenlandse Zaken Salvini: hij durfde een toespraak te houden vanaf een balkon in Forlì in Noord-Italië – net als de voormalige “Duce” Benito Mussolini 75 (!) jaar geleden.

Op de lantaarnpalen op de Piazza Saffi voor het Palazzo Comunale liet de Duce  destijds vier partizanen die de dag ervoor waren gedood als afschrikmiddel ophangen. De lantaarns staan vandaag de dag nog steeds – als een gedenkteken tegen de dictatuur en ter nagedachtenis aan de vier partizanen.

Het balkon boven de Piazza Saffi als podium voor toespraken gebruiken was de laatste 75 jaar praktisch ondenkbaar. Maar op een gegeven moment komt er een einde aan alles. In zijn balkontoespraak prees Salvini de voordelen van chemische castratie van zedendelinquenten en waarschuwde hij voor een “islamitisch kalifaat” in Brussel. Bij deze gelegenheid beschreef de Lega-baas zijn tegenstanders als “teken”.

Natuurlijk waren zijn politieke tegenstanders verontwaardigd en geschokt. “De minister van Binnenlandse Zaken vond het gepast om de massale bijeenkomsten van het fascistische regime te imiteren”, bekritiseerde Davide Drei, de sociaaldemocratische burgemeester van Forlì. En de plaatselijke secretaresse van de linkse Partito Democratico (PD) hallucineerde over een “grotesk déjà vu”. Salvini´s optreden zou bewijzen met welke brutaliteit de minister van Binnenlandse Zaken er bij de Italianen een nieuw beeld van de geschiedenis zou willen geven.

Salvini betwist dit niet. Hij had nog maar kort geleden in verfrissende helderheid duidelijk gemaakt wat hij vond van de gevestigde visie op de geschiedenis – niets. Op 25 april, de Italiaanse feestdag van de “Liberazione”, de “bevrijding” van het fascisme, boycotte hij samen met de andere Lega-ministers op demonstratieve wijze de feestelijkheden.

Salvini zelf noemt de beschuldigingen dat hij het fascisme zou bagatelliseren en in de nabije toekomst een autoritair regime in Italië te vestigen als “belachelijk en hysterisch”. “Deze oude categorieën vervelen me”, legt hij uit – en trouwens, veel Italianen zijn het ermee eens. Volgens de laatste onderzoeken beoordeelt 48 procent van de ondervraagden zijn politieke prestaties als positief.

Bron:

Sturm im Wasserglas: Salvini sprach vom Duce-Balkon – na und?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Storm in een glas water: Salvini sprak vanaf het balkon van de Duce – en wat dan nog?

  1. Daniël // mei 13, 2019 om 17:26 //

    Het marxisme heeft de grootste genocidale activiteiten op zijn naam staan. Het is een moordzuchtig en monstrueus kankergezwel. De aanhangers hiervan zijn zich daar nauwelijks tot niet van bewust. Hun geestelijke blindheid is stuitend.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s