Nieuw

Parijs: een bebaarde buschauffeur dwingt islamitische kledingvoorschriften af

In Parijs is de “affaire de la jupe” (zaak van de rok), waarover hier in het Frans wordt bericht, een van die schijnbaar kleine contretemps, waarbij moslims in het Westen betrokken zijn, dat door de omstandigheden in iets veel groters verandert.

Het begint met twee vrouwen, van Noord-Afrikaanse afkomst, die om 23.00 uur wachtten op stadsbus 60, bij de bushalte Botzargis. Toen de bus bij de halte stopte, keek de chauffeur met de baard naar ze, weigerde de deuren te openen en vertrok. Een van de vrouwen rende achter de bus aan, en toen deze stopte bij een rood licht, vroeg ze de chauffeur, door zijn raam, waarom hij ze niet had opgepikt. Hij vertelde haar dat ze verkeerd gekleed was, in een rok. Hij keek afkeurend naar haar benen. Door haar uiterlijk wist hij dat ze etnisch Arabisch was en daarom vond hij dat ze islamitisch bescheiden had moeten zijn in haar jurk. Geen rokken. En daarom, zo legde hij onbezonnen uit, had hij geweigerd haar mee te nemen. Een stadsbus, maar een moslimchauffeur, die een islamitische dresscode afdwingt.

Daar was het misschien wel afgelopen, voor alle betrokkenen, maar voor het feit dat de vrouw in kwestie 29 jaar oud is, en de dochter van een beroemde Algerijnse dichter, Kamel Bencheikh, een afvallige die in Frankrijk woont en trots zegt dat hij een ‘islamofoob is’. (waarmee hij bedoelt niet iemand met een “irrationele angst” voor de islam, maar met een diepe kennis van en afkeer voor het geloof). Toen Bencheikh het verhaal van zijn dochter Elise hoorde, plaatste hij er een stuk over, en schreef ook over het incident op zijn Facebook-pagina, waarin hij eiste dat de chauffeur gestraft zou worden.

Maar wat er toen gebeurde was nog verontrustender dan het oorspronkelijke incident van de baardbestuurder van een stadsbus die islamitische kledingvoorschriften afdwong. Facebook verwijderde Kamel Bensheikh’s Facebook-pagina omdat, zei het, zijn post ,,neigde naar haatzaaien”. Zo besluit ’s werelds belangrijkste social media platform om een volkomen redelijke uitdrukking van verontwaardiging van een vader over de behandeling van zijn dochter te censureren. Ze was immers om 11 uur ’s avonds geweigerd en vertrok met een andere vrouw om zich te verdedigen in een gevaarlijk gebied van Parijs (Buttes-Chaumont). Niets in Bencheikh’s berichtgeving bevatte een “aansporing tot haat”; hij was boos op de chauffeur en uitte die woede. Maar boosheid is geen haat; hij heeft nergens “aanzet gegeven tot haat” zoals Facebook, door zijn account te verwijderen, ten onrechte beweerde. Hij vroeg zich af: waarom beschuldigt het sociale netwerk hem van het aanzetten tot haat met deze post?

Zodra de feiten van het incident bekend werden gemaakt, reageerde de Franse politieke klasse op Twitter en vroeg aan RATP (het openbaar vervoersbedrijf) om de nodige sancties tegen de bestuurder te treffen. Hier zijn slechts enkele van hun antwoorden. Valérie Pécresse: “Als de feiten bewezen zijn, zijn ze schandalig.” Jean Messiha: “De vader van de vrouw post haar verhaal op Facebook, dat het onmiddellijk verwijdert. Zijn we nog steeds in Frankrijk? “En Lydia Guirous, woordvoerder van de Republikeinen, was nog radicaler:” Er is een NOODGEVAL nodig om de politieke Islam in Frankrijk uit te roeien. “Valérie Boyer bevestigt dat” religieus extremisme geen plaats heeft in onze Republiek. Onze vrijheden, onze rechten moeten bewaard blijven!”

“Deze man die met mijn belastinggeld een bus bestuurt, verhinderde mijn dochter, die in het bezit is van een geldige Navigopas en dus een goede reputatie heeft, dat de bus nam…. Alleen omdat ze een rok droeg,” zei haar vader, de dichter… Hij beschreef de chauffeur als een “Maghrebijn” en “Islamitisch”. . En hij eiste een publieke verontschuldiging van de RATP, die van haar kant zei dat de bestuurder “de feiten zoals gepresenteerd in de pers” niet erkent. Echter, de Régie (de administratie van de busdienst) heeft, een”disciplinaire procedure” tegen hem voor “gebrek aan service” geopend. Francilianen [mensen uit Ile-de-France] kunnen elke dag zien dat ze heel vaak worden bestuurd door mensen met een baard. En met de komst van de Ramadan stellen sommige mensen zich openlijk de vraag naar de veiligheid van de passagiers, want kan een chauffeur die niet drinkt, de hele dag niet eet, wel rijden? Kan hij zijn aandacht niet verliezen, zelfs niet voor een seconde?”

JihadWatch >>

En Robert Spencer (in casu de door hem geplaatste schrijver Hugh Fitzgerald) becommentarieert:

Er zijn hier drie ergernissen. Het ene heeft te maken met deze specifieke chauffeur, die zal worden beoordeeld door de Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP), het bedrijf dat de vervoersdiensten in Ile-de-France beheert. Hij zal waarschijnlijk zijn baan verliezen; zijn gedrag was duidelijk onaanvaardbaar. Een tweede schande is dat er soortgelijke gevallen zijn geweest van moslim bus- en taxichauffeurs die hun eigen moraal hebben opgelegd aan de aspirant-passagiers, maar die ermee wegkwamen omdat de mensen waar ze zich mee bemoeid hadden, niet goed verbonden waren, in tegenstelling tot de dochter van de beroemde dichter Kamel Bensheikh, iemand die direct een breed publiek aanvoert. En de derde verontwaardiging heeft te maken met Facebook zelf. Hoe verklaart Facebook zijn besluit om de pagina van Kamel Bencheikh te verwijderen omdat het zogenaamd “aanzette tot haat”, hoewel niets in zijn bericht op een dergelijke aansporing leek? De Franse regering moet kijken naar wat Facebook en andere sociale media platforms censureren, tot nu toe zonder toezicht door wie dan ook.

Ik erger me ook. Aan de onnozelheid van Spencer en Fitzgerald.

 • Eerstens waag ik te betwijfelen of die chauffeur ontslagen zal worden.
 • Tweedens heeft een taxi-chauffeur een eigen bedrijf en bepaalt dus zelf wie hij meeneemt, zo zal ik als ik taxi-chauffeur zou zijn geen moslims of negers meenemen.
 • Ten derde heeft een Algerijn niks in Frankrijk te zoeken, ook niet als hij toevallig dichter is.
 • Ten vierde is het lachwekkend om een Republikein aan te halen. Dat is de partij van Sarkozy, die Europeanen wilde dwingen om te rasmixen met negers. Sarkozy is joods.
 • Net als, ten vijfde, Zuckerberg van Facebook, die elke kritiek op islam verwijdert, omdat precies het plan met Europeanen wat Sarkozy aangaf.
 • En tot slot ergert het me dat cucks als Spencer dat nooit zullen benoemen omdat dan hun geldstroom opdroogt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Parijs: een bebaarde buschauffeur dwingt islamitische kledingvoorschriften af

 1. skeeter // mei 13, 2019 om 17:27 //

  Je moet dus met een vuurwapen bij de bushalte staan voor het geval dat…..

  Like

 2. Please in deze tijd is het niet meer gewenst dat woord neger te vermelden en wel het Afro of Afrikaanse bevolkingsgroep.

  Like

 3. @Haidy Rosheuvel // mei 14, 2019 om 06:57

  Neger is geen negatief woord, maar gewoon een constatering. Het betekent een zwart persoon. Alleen bij de politiek correcte kerk speelt de negatieve associatie op, die het trouwens willen veramerikaniseren naar zwarte. Mensen die geboren zijn in Suriname of Curacou zijn geen Afro of Afrikaanse bevolkingsgroep.

  Like

 4. Daniel // mei 15, 2019 om 12:14 //

  @Haidy Rosheuvel // mei 14, 2019 om 06:57 //

  ‘Vrouw’ heeft ook een heel negatieve klank. Kijk maar hoe moslims met vrouwen omgaan. Maar dat is natuurlijk anders…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Parijs: een bebaarde buschauffeur dwingt islamitische kledingvoorschriften af – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s