Nieuw

Matteo Salvini’s partij zal naar verwachting veruit de grootste partij zijn bij de EU-verkiezingen

Immigranten op het Westbahnhof in Wenen © Bwag [CC BY-SA 4.0], van Wikimedia Commons; Matteo Salvini - English: Ministry of the Interior - Italian: Ministero dell'interno [CC BY 3.0 it], via Wikimedia Commons; beeldcompositie door Info-DIREKT.

Volgens verschillende opiniepeilingen zal de nationalistische en EU-kritische Lega de grootste partij van Italië worden bij de Europese verkiezingen – hoewel de meeste Italianen voorstander zijn van de Europese gemeenschap.

Met nog een paar weken te gaan tot de Europese verkiezingen lijkt het erop dat Matteo Salvini erin zal slagen om van Lega de grootste partij in Italië te maken. In de afgelopen maanden heeft ze in opiniepeilingen zo’n 30 procent van de stemmen gekregen en vandaag de dag is het duidelijk waar ze zich bevindt, volgens Roberto Weber, hoofd van het opinie-instituut Ixe in Italië.

– Er zijn hier geen opinie-instituten die denken dat Lega onder de 30 procent komt. Ze zijn dus meer dan twee keer zo groot, hoewel de EU-verkiezingen anders zijn dan de nationale verkiezingen. Maar het is nog steeds een sterke wind in de rug voor Salvini, zegt hij.

De populistische Vijfsterrenbeweging, die samenwerkt met Lega, zal naar verwachting op 22-23 procent landen en de Democratische Partij (PD) staat volgens Ixe stil met 18-20 procent.

Politici vermoeidheid
De Italianen hebben altijd al willen leunen op een sterke leider, wijst Roberto Weber erop, en herinnert aan zowel Mussolini als Berlusconi.

– Salvini bouwt dezelfde kiezersbasis die Berlusconi in de vroege jaren 2000 deed, zegt hij.

Hij is erin geslaagd om de erfenis van de politieke veteraan te exploiteren en tot op zekere hoogte is het succes van Lega beïnvloed door het lot van Berlusconi – ondanks het feit dat de vroegere premier lang in staat is geweest om zijn machtspositie te handhaven, zijn zijn laatste jaren bezaaid met belastingmisdaden en seksschandalen, en Forza Italia zal naar verwachting iets minder dan 10 procent van de stemmen ontvangen.

Belangrijker nog, echter, is hoe het voor de Vijfsterrenbeweging gaat, gelooft Roberto Weber. Zij besturen met Lega een gemeenschappelijke coalitie, ook al zijn de partijen zeer verschillend.

– De Vijfsterrenbeweging werd voortgestuwd door jongeren en 35-50-jarigen die voor de economische crisis moesten betalen. Zij komen van links, midden en rechts.

Tegenwoordig zijn veel van de kiezers teleurgesteld dat de partij geen nieuw soort politiek heeft opgebracht. In plaats daarvan werd de tijd dat de Vijfsterrenbeweging aan de macht was, gekenmerkt met ruzie met Lega en corruptieschandalen – die de Italianen juist al zo moe waren.

Nu gaat Italië meer naar rechts.

– Maar dat komt niet omdat men tegen Europa is. Het voordeel van Salvini is dat er geen middenpartijen meer zijn, zegt Roberto Weber.

De economie is belangrijk
Matteo Salvini weet ook dat de publieke opinie niet voor een uittreding uit de Unie is. De vragen waar de Italianen zich weer op richten, zijn de werkgelegenheid, de economie en de migratie. Het is de zwakke Italiaanse economie waarover de meeste mensen zich zorgen maken.

– Men stemt met het Italiaanse beleid als uitgangspunt, maar heel weinig mensen weten veel over Europa, zegt Roberto Weber.

Feit:
Uit de laatste opiniepeilingen voor het Europees Parlement blijkt dat Lega 32,05% en 26 zetels in het Europees Parlement ontvangt. De Vijfsterrenbeweging zal naar verwachting ongeveer 22,03 procent en 18 zetels behalen, terwijl PD naar verwachting zal landen op ongeveer 21,46 procent en dus 17 zetels krijgen. Forza Italia zal naar verwachting 9,58% en 8 zetels ontvangen.

Bron:

“Ingen tror att Lega får under 30 procent”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Matteo Salvini’s partij zal naar verwachting veruit de grootste partij zijn bij de EU-verkiezingen

  1. natuur en koopkracht zijn aangetast door immigratie

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s