Nieuw

Hongaars hoofd veiligheidsdienst: prepaid kaarten voor “vluchtelingen” zijn illegaal

Het is inmiddels een publiek geheim geworden: sinds kanselier Merkel de grens heeft geopend, hebben de EU en de Verenigde Naties op grote schaal zogenaamde “vluchtelingen” voorzien van prepaid kaarten om hun weg naar Midden-Europa te vergemakkelijken. In antwoord op een schriftelijke vraag van de Duitse afgevaardigde Udo Voigt (NPD) noemde de Europese Commissie zelf onlangs een bedrag van een drie-cijferig miljoen euro aan prepaid kaarten die tussen 2016 en 2018 aan minstens 90.000 “vluchtelingen” uit de Balkan zijn verstrekt. György Bakondi, hoofd veiligheidsadviseur van de Hongaarse president, verklaarde onlangs in een televisie-interview zelfs dat “meer dan twee miljoen migranten anonieme betaalpassen hebben ontvangen en op deze manier het equivalent van 500 miljard HUF (1,55 miljard euro) is uitgegeven”.

In een persbericht van Bakondi’s bureau staat ook dat in de ogen van de Hongaarse regering de bankkaarten voor migranten illegaal zijn – omdat Europese burgers geen anonieme bankkaarten mogen bezitten, aangezien ze niet op deze manier kunnen worden gecontroleerd. “En er is geen gunningsprocedure voor hun uitgave gestart”, verklaart beveiligingschef Bakondi.

Voor hem is één ding zeker: “Deze oplossing, die niet doordacht en illegaal is”, vormt een veiligheidsrisico. Andere inspanningen van de EU om illegale migratie te legaliseren, zoals het migrantenvisum en de vaststelling van legale migratieroutes, zouden ook gezondheids-, economische en culturele gevolgen hebben voor de Hongaarse en Europese burgers; gaat het persbericht door. Hongarije is het met deze procedure niet mee eens.

Eind 2018 had het Sloveense nieuwsportaal “Nova24tv” de bal aan het rollen gebracht en de Kroatische politie erop gewezen dat veel migranten betaalkaarten van Mastercard hadden. Deze kaarten zijn gemarkeerd met het EU-logo en het UNHCR-logo. Volgens het nieuwsportaal zijn op de bankkaarten de opdruk “UNHCR” en een nummer in plaats van de naam van de houder vermeld.

De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, informeert ook over de uitgifte van dergelijke betaalpassen op haar website. In Griekenland werden de vooruitbetaalde betaalpassen verstrekt in het kader van het ESTIA-programma van het Europees Bureau voor humanitaire hulp en civiele bescherming. Het programma werd gefinancierd door de Europese Commissie.

Bron:

Ungarischer Sicherheitschef: Prepaid-Karten für „Flüchtlinge“ sind illegal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Hongaars hoofd veiligheidsdienst: prepaid kaarten voor “vluchtelingen” zijn illegaal

 1. Hoe kunnen we de idioterie van de Europese Commissie en Parlement nog stoppen.

  Like

 2. Is nog maar topje van de ijsberg.heelaas komt nog niet alle stront boven drijven

  Like

 3. Daniel // mei 13, 2019 om 16:10 //

  @Stef // mei 13, 2019 om 11:33 //

  Door een persoonlijk ‘gesprek’ te voeren met degenen die deze problemen veroorzaken.

  Like

 4. We kunnen (gedeeltelijk) het tij keren, door ons stemrecht in mei en over twee jaar. Stem rechts.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s