Nieuw

Syriërs in Zweden verwachten een “verdomde burgeroorlog”

Het paasweekend werd gekenmerkt door aanvallen op christenen in verschillende delen van de wereld. In Sri Lanka zijn bij verschillende islamitische terroristische aanslagen meer dan 300 mensen gedood, terwijl in Frankrijk een historische kerk op zondag in brand werd gestoken. Ook in Zweden was er voor verschillende christenen geen paasvakantie. Met ongeveer 120.000 zijn de Syrische christenen een van de grootste bevolkingsgroepen in Zweden. De Syrische Nationale Federatie in Zweden schrijft op hun Facebookpagina over dreigende dialogen in het Arabisch. De Zweedse politie heeft er echter voor gekozen om geen vooronderzoek naar de kwestie te starten. “We verwachten een verdomde burgeroorlog in Zweden als niemand zijn voet dwars zet”, zegt de vertegenwoordiger van de organisatie tegen ons.

Syriërs, of Assyriërs, zijn een christelijke etnische bevolkingsgroep uit Syrië, Irak, Iran en Turkije. De bevolkingsgroep spreekt een variant van het Aramees – Bijbelse taal. In Zweden zijn er iets meer dan 100-120 duizend christelijke Syriërs, terwijl hun aantal in het Midden-Oosten door religieus geconditioneerde vervolging gestaag afneemt.

Maandag publiceerde de Syrische Nationale Federatie in Zweden een bericht op haar Facebookpagina waarin de organisatie een beschrijving geeft van de telefonische bedreigingen waaraan een lokale vereniging is blootgesteld. Volgens het bericht werden de bedreigingen geuit door Arabisch sprekende personen. Hoewel de organisatie contact heeft opgenomen met de politie in deze zaak, heeft de politie ervoor gekozen de bedreigingen niet te onderzoeken en verklaarde dat obscene taal niet illegaal was.

Verschillende leden geven commentaar op het bericht en zijn onder andere van mening dat het tijd is om uit Zweden te verhuizen wanneer de staat niet langer in staat is om alle burgers te beschermen. “We moeten onze eigen politie hebben!”, schrijft een andere lezer.

Wanneer Samhällsnytt contact opneemt met de woordvoerder van de Nationale Federatie, zegt hij dat het niet de eerste keer is dat de organisatie wordt blootgesteld aan bedreigingen:

– Het is verschillende keren gebeurd. Zodra er iets gebeurt in het Midden-Oosten of als we zichtbaar zijn in de media, belt er iemand, dus we zijn dit gewend.

Hoe grof zijn deze bedreigingen?

Dat is altijd een beetje anders. Ze kunnen ons er bijvoorbeeld van beschuldigen dat we de belangen van westerse landen in het Midden-Oosten begunstigen en verraders zijn – op een gegeven moment zeiden ze dat ze met ons in Zweden hetzelfde zouden doen als in het Midden-Oosten.

Wat bedoelden ze daarmee?

– Het is de genocide die in het Midden-Oosten op christenen is gepleegd. We hebben deze groeperingen naar Zweden verplaatst, maar ze hebben ons hier ingehaald.

Voor alle duidelijkheid: hebben we het nu over rechtsextremisten, zoals soms wordt beweerd, of over mensen uit het Midden-Oosten?

– Nee, het zijn geen rechtsextremisten. Meestal zijn het mensen die gebrekkig Zweeds of zelfs Arabisch met ons spreken.

Heeft u hierover eerder contact gehad met de politie en de politici?

– Ja, maar wij ondervinden dat het niemand iets kan schelen. Vooral de Sociaal-Democraten, zou ik willen zeggen. De partij waarvan we het meeste hebben gekregen is de KD [Christen Democraten]. De Zweedse regering heeft echter laten zien dat het niemand van hen iets kan schelen.

Waarom denkt u dat dit zo is?

– Ik weet het niet echt, het is misschien angst voor de islamofobie-kaart. We moeten onze eigen veiligheidsmaatregelen nemen – van cameratoezicht tot onze eigen bewakers.

Hoe denkt u dat de situatie er over een paar jaar uitziet als de autoriteiten dit probleem blijven negeren?

– We verwachten een verdomde burgeroorlog tussen verschillende groepen als niemand zijn voet dwars zet. De mensen die in het Midden-Oosten vreselijke daden hebben verricht, zijn nu hier …. en het kan niemand iets schelen.

Samhällsnytt heeft ook contact opgenomen met de haatmisdaadgroep van de politie die naar verluidt de eenheid was die de zaak behandelde en om een commentaar gevraagd. Op het moment van schrijven is de eenheid nog niet met een antwoord op onze vragen teruggekomen. Volgens een onderzoeker van de groep waarmee de Samhällsnytt in contact is geweest, kunnen telefonische dreigementen echter niet worden onderzocht als een haatmisdaad tegen de etnische groep omdat het een verspreiding van 6-7 mensen vereist die de boodschap zien of horen.

Volgens eerdere informatie voor Samhällsnytt is er onder de Syriërs in Zweden een wijdverbreid gevoel van berusting dat betrekking heeft op het onvermogen van de rechtsstaat om hen te beschermen en misdaden te vervolgen. In de diaspora gaat een aantal geruchten de ronde over burgerwachtgroepen die personen in Zweden opsporen en executeren die verdacht worden van deelname aan de activiteiten van de islamitische staat en oorlogsmisdaden tegen christenen in het Midden-Oosten. Deze gegevens zijn echter niet bevestigd en zeer vaag.

Bron:

Syrianska riksförbundet: ”Vi förväntar oss något jävla inbördeskrig i Sverige”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Syriërs in Zweden verwachten een “verdomde burgeroorlog”

 1. Momenteel het lafste volk wat er bestaat zijn toch wel de Zweden. Hun land staat in brand maar blijven gewoon links stemmen. On-ge-lo-fe-lijk!

  Liked by 1 persoon

 2. Quote/ Zweden opsporen en executeren die verdacht worden van deelname aan de activiteiten van de islamitische staat en oorlogsmisdaden tegen christenen in het Midden-Oosten. Deze gegevens zijn echter niet bevestigd en zeer vaag.

  Op een gegeven moment – wanneer alles je ontnomen is – is dat het enige dat je nog rest.

  Like

 3. veni vidi foetsie // april 26, 2019 om 10:15 //

  Lijkt me dat de meest logische oplossing ook nog de eenvoudigste is: de verraders en collaborateurs stoppen. En die zitten in bijna iedere gemeenteraad, kun je op kieslijsten en bij organisaties vinden.

  Stop je de plundering van de voorraadkast door gekken de sleutels te geven of juist doorgekken geen kans meer te geven?
  Iedere “vluchtelingen” organisatie ondergraaft de eigen bevolking in het bestaansrecht, iedere ambtenaar die eigen volk het zwijgen oplegd, iedere journalist die een waarheidverdraaid, het zijn allemaal verraders van het eigen volk, dieven van het gemeenschappelijk bezit.

  Met geweld, intimidatie en terreur zijn ze aan de macht gekomen, op die wijze zullen ze het ook weer verliezen.

  Ken uw vijand, want hij weet wel wie u bent en waar uw huis woont.

  Kanker gezellen gaan niet weg door ertegen te praten, maar je hebt wel een kansje als je ze uitsnijd voordat het totaaldoorgewoekerd is.

  Multi culturalists are the same thing, just a different kind of cancer.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik denk dat we uiteindelijk ons op eigen hoitje moeten gaan organiseren en handelen
  Denk aan gewapende buurtwacht e.d.
  Desalnietemin, een situatie te balachelijk voor woorden natuurlijk!
  Moet je is indenken een politiemacht en een leger beide bevoegd geweld te gebruiken en ze zijn er niet tegen opgewassen!? Heel Bijzonder.

  Like

 5. We komen er.
  Heb aan de MSM een bericht gestuurd dat de wereld wakker en op de hoogte van de blanke genocide is.

  Natuurlijk, dat plaatsen ze niet, maar ze hebben bang.
  Je ziet het aan de verkrampte gezichten van onze schijnheilige politici die op de MSM verschijnen. (Premier Michel bijvoorbeeld, die op eigen houtje het Marrakesh-pact is gaan tekenen, met de uitspraak: “Wij staan aan de goede kant van de geschiedenis.”)
  Het zal als een boemerang op zijn nek terug keren, zodat hij figuurlijk – en hopelijk eens letterlijk – onthoofd wordt.

  Jullie met de macht, ontberen dat wat je met de aarde verbindt, en hierdoor zijn jullie inderdaad, aliens.

  Weze uw ziel vervloekt,
  U heeft het eeuwige leven gevonden?
  Wie daarmee speelt, wordt vervloekt.
  Het eeuwige leven duurt lang, vooral naar het einde toe.
  Ik zie achter het grote plan, verveling.
  U moet dat niet op ons uitwerken, want zo geniaal jullie denken te zijn, zo zielig zijn jullie pogingen om andere zielen te hersenspoelen.

  Liked by 1 persoon

 6. skeeter // april 26, 2019 om 15:54 //

  syberspees // april 26, 2019 om 11:14 //
  Je komt er niet eens onderuit, het wordt vanzelf een feit. De politie en leger kunnen prima maar mogen niets, behalve optreden tegen de blanke bevolking.

  Liked by 1 persoon

 7. Ik heb wel beelden gezien van de Zweedse politie, 5 feministische agenten wilde 1 ongewapende moslim arresteren. Hij gaf ze alle 4 een vuistslag en schopte duiken in de auto voor hij weg liep, en de dames jankend naar hullie moeder.,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s