Nieuw

Netanyahu: Ik zal een stad op de Golan naar Trump noemen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat hij van plan is een nieuwe nederzetting in de Golanhoogten naar de Amerikaanse president Donald Trump te noemen.

Netanyahu zei dat de stap de erkenning door de heer Trump van de Israëlische soevereiniteit over de Golan in maart zou eren.

Israël nam de Golan in 1967 van Syrië in beslag en voegde het grondgebied in 1981 toe. Deze stap is internationaal niet erkend.

Syrië zei dat het besluit van de heer Trump “een flagrante aanval op zijn soevereiniteit” was.

De heer Netanyahu, die tijdens de recente Israëlische verkiezingen een vijfde ambtstermijn heeft gekregen, is met zijn familie naar het gebied gereisd voor de paasvakantie van een week.

“Alle Israëliërs waren diep ontroerd toen president Trump zijn historische besluit nam om de soevereiniteit van Israël over de Golanhoogte te erkennen”.

“Ik ben van plan de regering een resolutie voor te leggen waarin wordt opgeroepen tot een nieuwe gemeenschap op de Golanhoogten, genoemd naar president Donald J Trump”, zei hij in een videoboodschap.

Decennialang erkende Washington de soevereiniteit van Israël over de Golan niet, maar de heer Trump kondigde op 21 maart in een tweet zijn plan aan om het beleid van de VS om te keren.

Bron:

I will name a Golan town after Trump, says Israel’s Netanyahu

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1139 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Netanyahu: Ik zal een stad op de Golan naar Trump noemen

 1. Trump zal niet de eerste Crypto-Zionistische president van Amerika zijn, Lyndon Baines Johnson die twee uur na de moord op JF Kennedy legde Johnson de eed af als 36ste president van de Verenigde Staten. Van Johnson werd verteld dat zijn verkiezingscampagne werd gefinancierd door Israël.

  Like

 2. vonpuffelen // april 24, 2019 om 13:24 //

  ShabbatGoy city kunnen ze het noemen.

  Like

 3. Waarom een stad op de Golan hoogte?
  Trumpusalem lijkt me de meeste eer!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s