Nieuw

IS-vrouwen proberen de terroristische sekte van binnenuit de kampen te doen herleven – bouwen een  “wrede moraalpolitie” op

IS-vrouwen proberen het terroristenkalifaat in gevangenenkampen in Syrië te herscheppen. Zij zouden onder meer een “wrede moraalpolitie” op basis van de Sharia-wetgeving hebben gevormd.

De mainstream media hebben de laatste tijd veel aandacht besteed aan IS-terroristen die vastzitten in kampen in Syrië. Onder andere zijn er beweringen van “onschuldigen” te lezen die “onwetend van IS-wreedheden zijn”. Tegelijkertijd hebben films uit de kampen een heel ander beeld laten zien van fanatieke IS-vrouwen die “Allahu akbar” schreeuwen en het Westen vervloeken.

Nu zijn er ook berichten over de zogeheten IS-bruiden die vanuit de kampen al-Hol en Roj in Syrië het kalifaat van de terroristische sekte proberen te reconstrueren.

De vrouwen zouden een “wrede moraalpolitie” hebben gevormd en ook proberen om “jihadistische eenheden” in het leven te roepen.

Het handelt zich hier om de meedogenloze IS-moraalpolitie genaamd “hisba”, die regels en straffen oplegt aan de bewoners van de kampen.

Volgens de Britse krant tonen de vrouwen een “schijnbare onwil” om de islamitische staat niet langer te steunen. Tegelijkertijd doen ze een oproep om terug te mogen keren naar hun zogenaamde thuislanden. Maar hun vermeende wroeging weerklinkt hol in vele oren, aldus de Daily Mail.

“De vrouwen sloten zich aan bij het kalifaat en sloten zich aan bij een groep waarvan de wreedheden al bekend waren, waaronder de slavernij van de Jazidische vrouwen, massamoord en groteske bestraffing van overtreders, variërend van openbare executies tot onthoofdingen en mensen die van de daken werden gegooid,” schrijft de krant.

De in Engeland geboren IS-bruid Shamima Begum kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht en werd soms als slachtoffer geportretteerd. Ze heeft beweerd dat ze berouw had, dat ze was gehersenspoeld en dat ze nooit betrokken was geweest bij wreedheden. Medio april onthulde The Telegraph echter dat ze deel uitmaakte van de moraalpolitie van de islamitische staat. Daar zal ze onder andere geprobeerd hebben om andere jonge vrouwen te rekruteren voor terroristische activiteiten. Begum was bewapend met een Kalashnikov en had een reputatie als “strenge handhaafster” van IS-wetten, zoals de kledingcodes voor vrouwen.

LEES OOK: Britse Inlichtingendienst: De “IS-bruid” was moraalpolitie en naaide bomvesten

Bron:

ISIS brides are trying to recreate the caliphate within refugee camps and have reformed brutal ‘morality police’… as they plead to be allowed back to their home countries
Shamima Begum was cruel enforcer in Isil’s morality police, say Syrian witnesses

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on IS-vrouwen proberen de terroristische sekte van binnenuit de kampen te doen herleven – bouwen een  “wrede moraalpolitie” op

  1. Raveltje // april 24, 2019 om 22:21 //

    Moordzuchtig moraal….

    Like

  2. trebor2110 // april 24, 2019 om 23:59 //

    Als die wijven zo graag willen laat ze dan zelf daar ergens in het oosten en thee clubje stichten maar vooral daar blijven .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s