Nieuw

India wil 12 nieuwe kerncentrales bouwen

Om de energievoorziening te stabiliseren, wil India twaalf nieuwe kerncentrales bouwen. De afhankelijkheid van kolen moet ook worden verminderd.

India zal 12 extra kerncentrales in zijn plannen opnemen om de energievoorzieningssituatie te versterken. Dit werd maandag door het ministerie van Atoomenergie (DAE) aangekondigd, volgens de India Times. De “onvervangbare bron van schone, groene energie” zal naar verwachting een essentieel en essentieel onderdeel zijn van de Indiase energiebehoeften, zei DAE Vice President KN Vyas op een industriebijeenkomst in Rusland. Hij voegde eraan toe dat er geen substituut voor atoomenergie is omdat het bijzonder betrouwbaar is. Vyas benadrukte de Kaiga-kerncentrale, die naar zijn mening 962 ononderbroken werkdagen had.

Tegen 2018 waren zes kernreactoren in India gebouwd om aan de groeiende vraag van het land naar elektriciteit te voldoen. De nucleaire capaciteit in India zal naar verwachting in 2031 verdrievoudigen. De Nuclear Power Corporation in India, die verantwoordelijk is voor het bouwen en exploiteren van elektriciteitscentrales in het land, had zijn twijfels geuit over dit ambitieuze schema. Er werd uitgelegd dat deze verwachtingen moeten worden getemperd volgens een rapport. In 2018 verlaagt India zijn bouwplannen voor kerncentrales met tweederde. Dit verhoogt echter de afhankelijkheid van India van steenkool.

India heeft lang gestreden tegen vervuilingsproblemen. De WHO schat dat de lucht in India in het slechtste geval 70 keer viezer is dan de gezondheidsorganisatie gelooft dat het veilig is. Kernenergie zou de verslechtering van dit verontreinigingsprobleem kunnen voorkomen. Omdat de energievraag blijft toenemen en er minder vuile lucht wordt uitgestoot.

Met name van Rusland wordt verwacht dat het de bouw van de nieuwe Indiase kerncentrales actief ondersteunt. Beide landen werken al lang samen op dit gebied.

Bron:

Indien will 12 neue Atomkraftwerke bauen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1161 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on India wil 12 nieuwe kerncentrales bouwen

 1. Wakkere joost // april 24, 2019 om 21:59 //

  Alleen maar bedoeld voor de ontwikkeling van kernbommen, anders niet!
  zij hebben dit niet nodig.Kern energie laat me niet lachen het wekt allen
  maar stoom op om turbines aan te jagen.Gelijk een stoomlocomotief.
  Het is hun alleen maar bedoeld voor
  het bijproduct.Anders niet.Dit geld voor alle landen trouwens.
  De enigste kernenergie is er alleen, als je een kernbom tot ontploffing brengt.
  En daar heeft niemand wat aan.

  Like

 2. trebor2110 // april 25, 2019 om 08:42 //

  beter dan kolencentrales

  Like

 3. vonpuffelen // april 25, 2019 om 13:43 //

  Stront als brandstof? er ligt genoeg.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s