Nieuw

Toonaangevende Joodse groep woedend over het slaan van Judas-beeltenis in Polen

Het World Jewish Congress uitte zijn “walging en verontwaardiging” naar aanleiding van berichten dat een beeltenis die er uit zag als een stereotiepe Jood werd opgehangen en verbrand in een Poolse stad als onderdeel van een paasritueel.

Joden hangen Haman op tijdens Poerim

Robert Singer, CEO van de in New York gevestigde groep, zei in een verklaring dat “Joden diep verontrust zijn door deze afschuwelijke opleving van middeleeuws antisemitisme dat leidde tot onvoorstelbaar geweld en lijden.”

Bewoners, waaronder kinderen, sloegen en verbrandden de beeltenis in de zuidoostelijke stad Pruchnik op Goede Vrijdag. De figuur vertegenwoordigde Judas, de discipel van Christus die hem verraadde volgens het Nieuwe Testament.

De beeltenis kreeg een omrande hoed en pijpekrullen, waardoor het lijkt op een ultraorthodoxe jood, samen met een lange neus, een trope gebruikt door Duitsland en door anti-semieten wereldwijd om joden uit te beelden. De woorden “Judas” en “verrader” werden op de borst van de pop geschreven.

Joden drijven de spot met 9-11 tijdens Poerim

Vrijdagochtend hebben de inwoners van Pruchnik Judas symbolisch ter dood veroordeeld, de pop aan een hoge boom opgehangen en vervolgens met het publiek – waaronder veel kinderen – door de straten getrokken en geslagen met stokken. De ceremonie werd afgesloten met het verbranden van de beeltenis.

Sommige liberale Polen spraken ook hun afschuw uit over de heropleving van het antisemitische ritueel. Sommigen plaatsten foto’s online van hetzelfde ritueel dat voor de Tweede Wereldoorlog werd uitgevoerd.

In Polen, waar vóór de bezetting door Duitsland (1939-1945) de grootste joodse gemeenschap van Europa woonde, is het aantal antisemitische incidenten de laatste jaren toegenomen.

Israël en Polen hebben onlangs diplomatieke spanningen gezien over een controversiële wet die verbiedt de Poolse natie te beschuldigen van “nazi-misdaden”.

Bron:

Leading Jewish group outraged at beating of Judas effigy in Poland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1140 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Toonaangevende Joodse groep woedend over het slaan van Judas-beeltenis in Polen

  1. andreanovits // april 23, 2019 om 22:15 //

    de joden kunnen niets verdragen en als je dan weet dat ze na Mao de grootste massamoordenaars waren met karl Marxk, Lenin,Trosky,Beria, Stalin (joods langs vaders zijde) na de oorlog in al de veroverde communistische landen werden bloeddorstige joden aan het roer gezet en ook in Polen en die zijn dat ook niet vergeten .maar ja ze doen maar de joden zo delven ze terug hun eigen graf en daarna weer wenen

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s