Nieuw

15.500 meisjes uit Duitsland bedreigd met genitale verminking – Nieuwe paspoortwet is blijkbaar mislukt

In december 2016 werd de paspoortwet door de federale regering gewijzigd om jonge meisjes in het buitenland te beschermen tegen genitale verminking van vrouwen tijdens de vakantieperiode. De FDP vermoedt echter dat de implementatie van de nieuwe paspoortwet is mislukt.

Volgens schattingen van de vereniging “Stop verminking e.V.” wonen er momenteel 65.000 vrouwen die door genitale verminking zijn getroffen in Duitsland. Minstens 15.500 meisjes die in Duitsland wonen, worden momenteel bedreigd met een ingreep. Want ondanks de westerse levensstijl houden gezinnen zich aan hun tradities. Ze laten hun dochters nog steeds besnijden in hun eigen land – meestal tijdens de feestdagen. Dit moest een nieuwe regeling van de paspoortwetgeving voorkomen.

In december 2016 werd de paspoortwet door de federale regering gewijzigd om jonge meisjes in het buitenland te beschermen tegen genitale verminking tijdens de vakantieperiode. Personen die meisjes op zo’n “vakantiereis” vergezelden, werden hun paspoort ontnomen – een “belangrijke stap” in de richting van de bescherming van jonge vrouwen, aldus de toenmalige minister van Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD), volgens “Welt”:

“Vrouwelijke genitale verminking veroorzaakt onbegrijpelijke lichamelijke pijn en geestelijk lijden bij de getroffen meisjes en vrouwen”.

Op een vraag van de FDP-parlementaire fractie antwoordde het ministerie van Gezinszaken volgens “Die Welt” als volgt:

“De Bondsregering is niet op de hoogte van gevallen waarin aan de feitelijke voorwaarden voor het intrekken van paspoorten is voldaan vanwege dreigende besnijdenis tijdens de vakantie. In dit opzicht gaat de federale regering uit van een succesvolle implementatie.”

De FDP vermoedt echter dat de implementatie van de nieuwe paspoortwet is mislukt. Door de toenemende immigratie kan niet worden aangenomen dat “vakantiebesnijdenissen” plotseling geen probleem meer zijn, aldus de FDP. Plaatsvervangend FDP-factieleider Katja Suding beschuldigt de federale regering van “het niet erkennen van de dimensie van het probleem”.

“Het is volstrekt onrealistisch dat alleen de wijzigingen in de paspoortwet nu alle besnijdenissen tijdens vakanties voorkomen. We moeten daarom aannemen dat meisjes tijdens de vakantie nog steeds worden verminkt”, zegt Suding.

Zo erg is genitale verminking van vrouwen.
De vereniging stop verminking e.V. ondersteunt meisjes en vrouwen in Europa en Afrika. Volgens de informatie van de vereniging leven er wereldwijd 200 miljoen besneden vrouwen. Bijna alle meisjes in Guinee, Djibouti, Somalië, Egypte en Mali zijn getroffen door besnijdenissen. In andere Afrikaanse landen komt meisjesbesnijdenis in sommige delen van het land of onder etnische groepen veel voor. Het wordt ook beoefend in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

De ergste vorm van vrouwelijke genitale verminking, bekend als type IV, veroorzaakt ernstig letsel aan de vrouwelijke geslachtsdelen. Ze worden doorboord, besneden, geschraapt of uitgebrand en vervolgens dichtgenaaid. Hierdoor kan de vaginale opening krimpen tot de grootte van een rijstkorrel. Er is een risico op bloedverstopping tijdens de menstruatie. Wanneer ze naar het toilet gaan, hebben de getroffen vrouwen tot een half uur nodig om te plassen.

“Bij geslachtsgemeenschap en de geboorte van een kind moet de vagina vaak worden heropend”, zegt de Düsseldorfse vereniging.

De gynaecoloog Dr. Christoph Herm informeert:

“In termen van ontwikkelingsbiologie komt de clitoris van een vrouw overeen met de penis van een man. Een volledige of gedeeltelijke verwijdering (type I volgens de WHO) komt overeen met een gedeeltelijke of volledige amputatie van de penis bij een man”.

De procedure wordt uitgevoerd door “besnijders”. Ze hebben geen anatomische kennis van het vrouwelijk lichaam. Daarom worden ook andere organen, zoals de plasbuis, tijdens de ingreep verwond. Oudere besnijders hebben ook last van een gebrek aan gezichtsvermogen op oudere leeftijd. Veel besnijders zijn zich niet eens bewust van het gevaar van besnijdenis.

Volgens de door de vereniging verstrekte informatie kan een opleiding ter plaatse het voor besnijders echter mogelijk maken om soms tijdens een openbare ceremonie hun beroep op te geven. Zij compenseren het inkomensverlies door zich om te scholen tot naaister. Dergelijke projecten bestaan bijvoorbeeld in de Somalische regio Puntland.

Door hun hoge sociale status spelen deze vrouwen een belangrijke rol in het veranderen van tradities. Het erkende beroep van besnijder en de daarmee gepaard gaande maatschappelijke erkenning geeft hen een gehoor om hun nieuwe visie en wijsheid te kunnen voortzetten en om toekomstige genitale verminking te voorkomen.

Bron:

15.500 Mädchen aus Deutschland droht Genitalverstümmelung – Neues Passgesetz offenbar gescheitert

Het probleem met die Duitse ‘paspoortwet’ lijkt mij dat Somaliërs Duitse paspoorten hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on 15.500 meisjes uit Duitsland bedreigd met genitale verminking – Nieuwe paspoortwet is blijkbaar mislukt

 1. Is de wereld nog niet wakker?
  De volgende link die ik ga posten is van Q met zijn anons.
  Dit gaat over het bedrog van onze regeringen, media, immigratie, poppenspelers, (the Cabal)
  het verraad van Obama, de Clintons, hoe Trump de swamp draint…
  Het lijkt erop dat de reguliere media, met haar rug tegen de muur staat.
  Kijk maar eens goed, alle linkse leugenachtige hoernalisten in Amerika staan er genoteerd met naam en foto.
  Gerechtigheid zal komen.
  https://www.qmap.pub/

  Like

 2. Voorbeeld van een headline van qmaps:

  Q is a Direct Threat To Their Controlled Narrative
  Q
  !!mG7VJxZNCI
  29 Mar 2019 – 10:57:28 PM
  Threat to Controlled Narrative.
  Other than POTUS, can you name a group more attacked than ‘Q’ by the FAKE NEWS media.
  Multiple tactics deployed including framing for crimes (think bridge, mob boss, etc etc).
  DESPERATION.
  Reconcile using logic.
  THINK FOR YOURSELF.
  DIVIDERS will FAIL

  Kom terug hier om je opgedane kennis te delen.
  Plak de beschamende memes.
  Onwetende Nederlanders en Belgen hebben daar recht op,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s