Nieuw

KIJK: Iemand steekt brand bovenop de Notre-Dame – de authenticiteit van de beelden wordt bevestigd door het persagentschap

Filmbeelden van hoe een onbekende zich boven op de Notre-Dame kathedraal beweegt voordat de grote brand begint, heeft de afgelopen dagen veel aandacht getrokken. De videoclip laat zien hoe de persoon iets oplicht dat op een vuur lijkt. Het Franse persbureau AFP bevestigt dat de video echt is.

De brand van de historische kathedraal Notre Dame in Parijs kwam slechts een paar dagen voor de paasviering. Gedurende de week hebben verschillende kanalen op YouTube en accounts op Twitter materiaal gepubliceerd van een webcam op de Montparnass Tower, ongeveer 2,3 kilometer van de kathedraal. De webcam wordt geleverd door het bedrijf ViewSurf en elk keer uur wordt er een video-opname gemaakt.

Om 17.05 op de dag van de brand laat de webcam zien hoe een in het donker gekleed onbekend persoon boven op de stellage voor de lopende renovatie van de kathedraal rondloopt.

LEES OOK: Brand in de Notre-Dame kathedraal: meer vragen dan antwoorden

Het bedrijf ViewSurf kondigde aan dat ze geen videomateriaal van de camera wil onthullen dat gericht is op Notre-Dame. Maar het materiaal dat op hun website wordt gepubliceerd was al opgeslagen via de internet Archive service en verspreidde zich dus verder.

Nu blijkt dat Internet Archive ook het opgeslagen materiaal heeft verwijderd. De maatregel roept vragen op.

Onderstaande videoclips laten zien hoe een persoon op het dak van de Notre-Dame rondloopt en op verschillende plaatsen iets aansteekt dat ontvlamt en rook ontwikkelt.

Om 18.15 uur ging het brandalarm af in de kathedraal, maar de dienstdoende bewakers ontdekten niets. Om 18.33 uur ging het alarm weer af en toen ontdekten de bewakers vlammen die ongeveer drie meter hoog waren.

In dezelfde omgeving
Verschillende beelden en videoclips laten zien hoe het vuur zich ontwikkelt vanuit de steiger waar de in donker geklede persoon zich bewoog en iets aanstak dat in de sociale media wordt beschreven als sprankelend.

Onderstaande videoclips tonen een ingezoomde versie van de webcam waar men de donker geklede persoon die op de stellage loopt duidelijker kunt zien.

Onderstaande afbeelding is in de sociale media veel besproken. Velen geloven dat men een man op de steiger kan zien staan, terwijl anderen denken dat het een standbeeld is.

Bouwvakkers dragen waarschuwingsjassen
Op 12 april publiceerde AFP een artikel van de renovatie van de kathedraal dat laat zien hoe bouwvakkers een geel of rood waarschuwingsjas en witte helm dragen. Eerdere video’s van de webcam gericht op de steiger laten zien hoe de werknemers niet altijd waarschuwingskleding dragen. De werknemers dragen echter altijd witte veiligheidshelmen.

Tegelijkertijd tonen de nu ontdekte videobeelden aan dat de onbekende persoon alleen in het donker gekleed is en geen witte helm opheeft.

Het is bevestigd dat de video echt is
Het Franse persbureau AFP heeft een artikel gepubliceerd over het videomateriaal van de webcam. Het artikel stelt dat de video echt is, maar men beweert dat het niets bewijst.

AFP schrijft dat men een hoge resolutie versie heeft gezien en bevestigt hoe de onbekende persoon op de steiger rond de torenspits loopt. Ze stellen dat de persoon meerdere malen iets oplicht.

“We kunnen daadwerkelijk licht zien dat flitst, schittert en reflecteert.”

Aanklager: “Niets dat erop wijst dat het vuur opzettelijk is aangestoken”
Volgens verschillende officiële verklaringen over de brand in de Notre-Dame is de officiële hypothese dat het zich om een elektrische fout handelt die veroorzaakt werd door de voortdurende renovatie van de kathedraal. Na een dertigtal verhoren met arbeiders en bewakers heeft de officier van justitie vastgesteld dat dit oorzaak was en zegt dat er geen enkele aanwijzing is dat de brand opzettelijk was aangestoken.

Het bouwbedrijf: “We hadden geen arbeiders op de werkplek”
Verschillende bouwbedrijven werken op de site, maar niemand zou er destijds geweest zijn. Het bouwbedrijf Le Bras Frères, dat het grote werk met de kathedraal uitvoert, heeft aangekondigd dat er op de bouwplaats geen las- of soldeerwerktuig is gebruikt. Ook wordt aangekondigd dat de laatste bouwvakker de kathedraal om 17.50 uur verliet – bijna een uur voordat de brand door de bewakers werd ontdekt.

Het bedrijf geeft aan dat zij geen enkele verantwoordelijkheid hebben voor de oorzaak van de brand. Dit omdat men ook de elektriciteit had afgebroken en afgesloten. Julien Le Bras is de CEO van het bedrijf en beweert dat niemand van zijn bedrijf op de werkplek aanwezig was toen de brand uitbrak.

– Er waren absoluut geen werknemers op de site toen de brand uitbrak en al een tijd voor de brand waren ze niet aanwezig, zei Le Bras.

Het dak is toegankelijk
Op YouTube staan video’s die laten zien hoe mensen naar boven klimmen en zich bewegen bovenop de Notre-Dame, wat in de sociale media wordt becommentarieerd als bewijs dat het mogelijk is geweest om het dak op te klimmen en zich daar onbemerkt te bewegen.

Toen de brand uitbrak en het incident live op televisie werd uitgezonden, lieten filmbeelden zien hoe een persoon in een ogenschijnlijk waarschuwingsvest zich hoog in de kathedraal beweegt. Dit ondanks het feit dat er op dat moment geen bouwvakkers aanwezig hadden mogen zijn en de brandweer met de bluswerkzaamheden is begonnen.

Sommigen hebben betoogd dat het een brandweerman zou kunnen zijn. Maar de brandweerlieden die aan het bluswerk deelnamen, waren in het rood gekleed.

De vuurvlammen worden in vraag gesteld
Een andere video van de kathedraal heeft op de sociale media belangstelling gewekt. Aangenomen wordt dat de vlammen in zo’n hoog tempo de kop opsteken dat er een substantie is toegevoegd die de brand heeft versneld.

Kerkbrand de maand ervoor
Een feit die zelden het licht ziet in de mainstream media is het gigantische aantal gerapporteerde aanvallen op christelijke kerken en symbolen in Europa:

Elke dag twee kerken ontheiligd in Frankrijk

Europese Kerken: Elke dag gevandaliseerd, met ontlasting besmeurd en in brand gestoken

Frankrijk – negen kerken aangevallen in elf dagen, Nederland beveiligt moskeeën

Tsunami van vandalisme tegen kerken in Frankrijk

In 2018 werden in Frankrijk 1063 aanvallen op kerken en christelijke symbolen gemeld. Dit is een stijging van 17 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Een maand voor de brand van de Notre-Dame werd de Saint-Sulpice kerk in Parijs door een plotselinge brand getroffen.

Bron:

VIDEO: Någon tänder eld ovanpå Notre Dame – bildernas äkthet bekräftas av nyhetsbyrå

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on KIJK: Iemand steekt brand bovenop de Notre-Dame – de authenticiteit van de beelden wordt bevestigd door het persagentschap

 1. TijdOmTeZuiveren // april 22, 2019 om 22:44 //

  Heel erg opvallend dat de video’s van JewTube worden verwijderd.

  Like

 2. Een uur voor het eerste brandalarm houdt een onbekende man op het dak zich bezig met verdachte handelingen en niemand van het establishment die een duiding eist.

  Like

 3. Sluit het ook zeker niet uit, en daar wordt niet op normale manier op gereageerd, hoe zou dit komen denkt U. Indien ik zo als ik in de video beelden duidelijk kan zien en officieel zijn, zo als ook bevestigd wordt. Dan hoeft men ook niet ver te gaan zoeken van welke richting het komt, maar niet in de belangstelling willen brengen, om tegenreactie tot grote mogelijke represailles zou komen en tot grote tegenreactie kunnen leiden, met grote ernstige gewelddadige spiraal zou kunnen komen, met alle onvoorstelbare geweld tegen de moskeeën van moslims en tegelijk tegenreactie zal komen, die volledig uit de hand kunnen lopen, mij maar al te goed van bewust.

  Like

 4. Waar zijn wij nu door de Europese beleidsverantwoordelijke verder in onvoorstelbare neerwaardse spiraal verder aan komen zijn, door import van zogenaamde moslim vluchtelingen, die het in werkelijkheid niet zijn, maar het paard van Troje hebben binnengehaald, mij echt niet verwonderd, dankzij het humain beleid van, Angel Merkel, bondskanselier en Junckers en tegelijk, President van Frankrijk, Macron voorstander is, van steeds meer Afrikaanse vluchtelingen in Europa zonder enige controle van welke gebieden zij komen en tegelijk bewust hun ID kaart bewust laten verdwijnen, om verschillende redenen. De geschiedenis heeft nog niet genoeg bewezen, tot welk dergelijke toestanden dit kan leiden en maatschappijen wel degelijk kan ontvrichten op verschillende wijze en ondertussen al no gone zones zijn, waar hïerarchie de bovenhand heeft en geen wetten of grenzen meer zijn. Zover zijn wij al in Europa gekomen en dit vooral in Frankrijk,Italië, Duitsland, Zweden, Denemarken, België en Nederland steeds meer problemen veroorzaakt of zich verder organiseren, tegen niet moslims, is mij bekend. Dit heeft de men ondertussen al in Nederland ontdekt, via de falasisten in moskeeën en volgens ander gelezen berichten, zijn er zijn ook nog andere extreme moslim groeperingen. Die zich wel degelijk verder organiseren tegen de niet moslims, maar nog geen strafbare feiten plegen in de moskeeën, maar zich wel mogen uitspreken en organiseren, voor in de toekomst zich wel degelijk verder macht uit te breiden, met opgezet plan, die men nu nog voor onmogelijk houd, maar dan te laat zal zijn. Dankzij de laffe lakse houding en absurde tolerantie in Europa wel degelijk in de nabije toekomst zich zal vreken, tegenover de niet moslims, mij echt niet zal verwonderen en totaal zelf in de hand heeft gewerkt. Moslims komen in 2030 al minsten aan 50% van de bevolking, door vele buitenlandse immigratie en hogere geboortecijfers, is nu al bekend.

  Like

 5. Eerste bericht dient Wim te zijn en niet Kim. Heb mij vergist en is typ fout.

  Like

 6. Gladiator // april 23, 2019 om 12:33 //

  Beste mensen,

  Voor degene die in het officiële verhaal geloofd…….die zal ook in de kerstman geloven!!!

  Hout van 800+ jaar krijg je met geen mogelijkheid in brand.

  Daarbij is de brand idd AANGESTOKEN echter er vallen hierbij 2 verschrikkelijk duidelijke zaken op.
  1) De rook is WIT….en geen spatje zwart te ontdekken!!! FOUT FOUT FOUT ….kan simpelweg niet en wel helemaal niet!!

  2) Het vuur wat men kan ZIEN (niet alleen naar KIJKEN maar dan ook ZIEN!!!) is nagenoeg WIT welks betekend dat dit megaheet is, en dat van massief eiken balken van 800+ jaar welke men niet aan kan krijgen, en wel met geen mogelijkheid.

  zie Californische “bosbranden” enz enz enz enz enz

  HIER IS SPRAKE VAN DEW !!! = Direct Energie Weapons !!!! Capiche.

  Men, en ik bedoel de wereld elite is ONS, YEP ons tegen elkaar op aan het zetten en andersom.

  Het gepeupel moet elkaar in de haren vliegen en dat gaat de elite blijkbaar niet snel genoeg nu.

  Begin dit toch eens door te krijgen.

  Nog ff voor de aandacht erbij te houden…..SRI LANKA in verwegistan…….

  HEEEEEEL VEEEEL doden door verschrikkelijk stoute en ook nog wel enge MOSLIMS…….

  Als dit zo is waarom legt een regering daar het complete INTERNET PLAT…..

  Tipje…..zou het misschien zo kunnen zijn dat de mensen van daarzo niets gemerkt hebben van al dat “gruwelijks” en het misschien wel helemaal niet gebeurd is!!!

  TIS MAAR EEN IDEE NATUURLIJK MAAR ik DENK DAT ik GELIJK HEB…..en dat weet ik bijna zeker!!!

  Ze halen er nog ff een “miljardair” bij welke 3 van zijn (ocharm) 4 kindertjes verloren zou zijn snik snik….

  Wordt er nu toch el langzaamaan dood- en doodziek van.

  Jullie weten dat de Mega Stomme Media al jaren, nee sorry, al tientallen jaren en eigenlijk altijd al liegen dat ze barsten,……

  Waarom geloofd er dan nu nog bijna IEDEREEN in in hetgeen deze bewezen leugenaars dagelijks onder onze neuzen wrijven…

  Man man man wordt toch eens eindelijk wakker, al is het maar een ietsiepietsie!!!

  Gladiator

  Like

 7. Tijdframe is te herkennen aan de schaduwen op de daken.

  Like

 8. R.de Groot // april 24, 2019 om 02:58 //

  Vreemd, terwijl de vlammen nog woeiden wist de overheid en de media al wat er niet gebeurd was: het was geen brandstighting en geen terrorisme!

  Like

 9. Maar nu de grote vraag, waren het die arme zielige vluchtelingen, of een fantastische afleidingsmanoeuvre van Macron ??

  Like

 10. Victor // juli 25, 2019 om 08:34 //

  Vreemd!
  De brand is niet opgeëist!?
  Verzekering betaald uit bij ongelukken, niet bij terrorisme!?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s