Nieuw

Groot-Brittannië wil LIKE-knoppen voor kinderen verbieden

Volgens een wetsvoorstel in het Verenigd Koninkrijk zal men binnenkort de zogeheten like-buttons voor kinderen en jongeren verbieden. Dit is om de schermtijd van jeudigen te verkorten.

Zonder het getouwtrek om veel “likes” te krijgen, zouden jongeren minder tijd voor het scherm doorbrengen, denken politici in het Verenigd Koninkrijk die nu de like-buttons voor jongeren willen verbieden.

Het Information Commissioner’s Office (ICO) van het Britse parlement heeft de nieuwe maatregelen voorgesteld om de schermtijd en kwetsbaarheid van jongeren op het internet te verminderen. Het wetsvoorstel is ontwikkeld als een nieuwe gedragscode op het internet die onder andere diensten zoals Facebook en Instagram zal dwingen om de “like”-functie op de accounts van kinderen en jongeren te verwijderen.

Het zijn echter niet alleen de “like”-knoppen die voor kinderen en jongeren kunnen worden verboden, ook andere soorten beloningssystemen die jonge gebruikers verleiden om langer dan nodig online te blijven, zullen worden verwijderd.

Bovendien worden online diensten gedwongen om standaard de hoogst mogelijke privacyinstelling te hebben, zodat cliënten niet meer informatie verstrekken dan ze eigenlijk willen.

NSPCC – soort kinderbescherming NGO – verwelkomt het voorstel. Volgens de organisatie heeft sociale media “consequent nagelaten om de veiligheid van kinderen in hun concept te prioriteren”, wat tot “tragische gevolgen” heeft geleid.

“Daarom is het van cruciaal belang dat de nieuwe gedragscode eist dat ze de hoogst mogelijke integriteitsnormen voor kinderen hanteren en hen [de bedrijven] dwingt om voor het beste voor de kinderen te zorgen”, zegt Andy Burrows, woordvoerder van NSPCC voor kinderveiligheid online.

Bron:

Facebook and Instagram may have to remove ’like’ buttons for UK children

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Groot-Brittannië wil LIKE-knoppen voor kinderen verbieden

  1. Johan P // april 23, 2019 om 04:32 //

    Alleen een stel afgestudeerde politici kunnen met een dergelijk idioot voorstel komen omdat ze volkomen buiten de werkelijkheid staan.
    Totdat je er iets dieper over nadenkt; het is gewoon de volgende stap in het opheffen van de vrijheid op het net.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s