Nieuw

Zo lelijk kan het worden: Ze weigeren om de Notre-Dame te restaureren – architecten willen een nieuw links-complex bouwen dat in plaats daarvan “de diversiteit weerspiegelt”

© Foster Partners

 • Het iconische gebouw kan een nieuw dak van staalplaat en glas krijgen
 • Een hoge minaret op het dak wordt voorgesteld om Arabieren in Algerije te eren
 • President Emmanuel Macron belooft een “nog mooiere” kathedraal – in plaats van de beloofde restauratie

De uitgebrande Notre-Dame kathedraal van Parijs zal “nog mooier” worden verbouwd dan voorheen, kondigde de Franse president Emmanuel Macron op CNN aan. De woordkeuze van de president – verbouwen in plaats van restaureren – heeft ertoe geleid dat velen in de westerse architectonische elite van de westerse wereld hopen dat men een provocatie in cultureel-marxistische stijl naar voren  brengt in plaats van de kathedraal te reconstrueren.

Linkse architecten in het Westen hebben de Franse globalistische leider met lof overspoeld voor zijn moed om zich volledig te verzetten tegen de eisen van het volk voor een restauratie van het iconische gebouw. In de architecturale centra van de wereld jeukt het nu in de handen rond de tekentafels, waar velen dromen van een soort moderne constructie in glas en staal op wat voorheen het symbool van het katholicisme in Frankrijk was.

De Britse Telegraph publiceerde al snel een artikel waarin een architect beweert dat het een “travestie” zou zijn om de Notre-Dame te herstellen zoals het gebouw er voor de brand uitzag. Het Amerikaanse hiphop- en RnB-tijdschrift Rolling Stone publiceerde tegelijkertijd een interview met een Harvard-architect die zegt dat het gebouw zo “overladen was met symbolische waarden dat de verbranding ervan aanvoelt als een daad van bevrijding”.

Soortgelijke geluiden werden gehoord in Zweden, waar het Expressen-profiel Alex Schulman het vuur vierde met het commentaar “Eindelijk”.

Het meest controversiële voorstel tot nu toe is verschenen in het architectentijdschrift Domus, waar de Britse mediaberoemdheid en culturele persoonlijkheid Tom Wilkinson voorstelt om de afgebrande torenspits te vervangen door een minaret ter herdenking van de Arabieren die tijdens de protesten in Algerije in de jaren zestig tegen Frankrijk vochten. Die oorlog eindigde overigens met het feit dat een miljoen Fransen in Algerije voor de Arabieren zijn gevlucht, verdreven of gedood.

“De slachtoffers door de [Franse] staat kunnen worden geëerd door de torenspits voor – waarom niet – een statige minaret te vervangen”, benadrukt Wilkinson.

Bron:

Så ful kan den bli: De vägrar restaurera Notre Dame – arkitekter vill smälla upp nytt vänsterbygge som ska “spegla mångfalden” istället

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on Zo lelijk kan het worden: Ze weigeren om de Notre-Dame te restaureren – architecten willen een nieuw links-complex bouwen dat in plaats daarvan “de diversiteit weerspiegelt”

 1. Fransdo // april 21, 2019 om 16:07 //

  En dus, in een, geef ik toe, nog niet bewezen scenario zou het zo kunnen zijn dat moslims beloond worden voor het in de brand steken van de Notre Dame?

  Misschien moet de Nederlandse regering in navolging daarvan er ook eens over gaan denken om het torentje van Rutte om te bouwen tot de Minaret van Rutte want dat is vriendelijk en respectvol ten opzichte van die gelukzoekers die nu alleen nog maar vanuit de AZC’s onder begeleiding de stad in mogen om hun klepstomanische neigingen te onderdrukken.

  Liked by 2 people

 2. En dus, zijn mijn vermoedens van het willen bouwen van een moskee uitgekomen.
  De Kathedraal was voor moslims in Frankrijk, een doorn in het oog.

  Like

 3. templars2017 // april 21, 2019 om 16:38 //

  Wat er van de brand ook zij ,aangestoken of ongeval(wat zeer onwaarschijnlijk is ) het is een oportuniteit om van een cultureel hoogstandje een travestie te gaan maken waar het doel voor velen verborgen zal blijven.
  Waarom juist de Notre dame ? simpel heel bekend in binnen en buitenland dus als de elitaire kaste een statement wil maken dan is het wel juist gekozen.
  Waarom komt ander zoveel geld van de elite op de bankrekening van de herstelling? ze betalen er zelf voor dus zal het hun keuze zijn wat anderen er ook van denken.
  Wees gerust dat er een doelstelling in steekt ,die gasten spelen een heel vuil spel en jan met de pet begrijpt er de ballen van, kijk maar eens naar de opening van de Gottardtunnel in Zwitserland, vol van occulte symboliek, vol!
  Ook hier gaat er meer aan kleven dan velen vermoeden,je kan het afdoen als hersenspinsels,maar het is niet omdat je iets niet begrijpt of wilt aanvaarden als bestaand dat het ook onbegijpelijk of onbestaand is.
  kijk maar naar het verhaal van Sinterklaas ,in de geest van de kinderen bestaat hij echt, zelfs de angst ervoor is echt ,doch allen rond het kind weten dat het een verhaal is.
  Stel je voor dat iedereen het kind is en de heersende klasse diegene er rond , het bedrog zou kompleet zijn niet?
  Voor de onwetenden, er zijn dingen die iedereen als van zelf sprekend en voor waarheid aannemen ,weet dan dat er veel Sinterklazen zijn ,de omvang ervan echter verhinderd om het te aanvaarden.
  Het wegkijk gedrag en het terugplooien op de eigen kleine leefwereld is zo veel gemakkelijker.
  Echter het collectief bewustzijn begint zich te roeren………

  Like

 4. skeeter // april 21, 2019 om 17:03 //

  Het is weer vol op “Feed The Crocodile In The Hope It Eats You Last…” metaliteit. De lafbekken maken er letterlijk een competitie van wie er maar het meest de muslim ratten paait. Die lui hebben het scalp verhaal bij fenixx zeker niet gelezen.

  Liked by 1 persoon

 5. Ach moet je echt verbaasd zijn.

  Like

 6. Zal van begin af aan wel een (brand) luchtje aan zitten er zal wel een minaret op komen
  En zo hoog mogelijk ik denk dat voor de brand al ergens de plannen hiervoor klaar lagen

  Like

 7. Fransdo // april 21, 2019 om 17:18 //

  En dus, begrijp ik het nou goed? Miljonairs geven honderden miljoenen om het gebouw te renoveren en na ontvangst van dat geld besluit Macron om het gebouw niet te renoveren maar te verbouwen. Nou, lekker verhaal dan!!

  Liked by 2 people

 8. Gladiator // april 21, 2019 om 17:36 //

  Mensen,

  Hou nu toch eens op om dit volkomen BS verhaal te geloven over brand cq brandstichting door moslims of ander tuig welk niet in Frankrijk en ook niet in de EU thuishoort!!!

  De N.D. is niet in brand gestoken, althans niet op een wijze zoals door “het volk” wordt gedacht of aangenomen!!!!!!!

  Ik dacht echt dat de mensen op dit blog een beetje wakker waren maar niets blijkt minder waar te zijn.

  De brainwash heeft ook hier zijn intrede gedaan en niet zo’n beetje ook!!!

  Maar, probeert u nu gewoon zelf eens een stuk eiken balk die al zo’n 9 eeuwen onder een dak heeft gezeten en droger en droger is geworden gewoon in de fik te steken.
  NO WAY, NEVER, NJET, NIEMALS,….
  Dit is vele malen harder dan BETON, en de dichtheid van het hout is miraculeus…..wat niet betekend dat ver in Frankrijk een mirakel heeft plaatsgevonden.

  Witte wolken met enorme hoogten, wit vuur en wel zeer intens, en dan staat daar 1 Franse brandweerman met zijn SPUIT op die enorme “vuurzee” te wateren wat te lachwekkend voor woorden is. Ongelooflijk dat “het volk” hier telkens maar weer in blijft trappen, werkelijk ongelooflijk!!!

  Ook jullie neus is langer dan jullie denken dus kijken…..en dan nog IETS VERDER!!!!
  Niet te geloven dit, echt niet!!!
  Dan nog enkele FEITEN!!!!!!!!!!!!!!!

  1) De Notre Dame was kort geleden (in meen begrepen te hebben uit de stukken 1 jaar geleden) voorzien van een compleet nieuwe elektrische installatie!!!~

  2) De Notre Dame was voorzien van sprinklers……!!!!!!

  3) IN de Notre Dame waren 24/7 365 dagen 2 personen aanwezig voor welke calamiteit dan ook op te lossen en met name in geval van een evt beginnende brand direct te kunnen handelen…

  Nergens maar dan ook helemaal nergens in de Mega Stomme Media, ook wel MSM genaamd< wordt hier melding van gemaakt maar oké, de moslims hebben het gedaan!!!

  Nou dan maar weer welterusten verder,

  Gegroet u allen (dwazen)

  Gladiator

  Liked by 2 people

 9. Jack vanderVeen // april 21, 2019 om 17:57 //

  Er zijn gelukkig nog mensen met nuchter verstand.

  Like

 10. Maare,
  krijgen wij onze kerken dan terug, want op den duur is er nog maar 1 cultuur, en dan kan je niet meer van ‘multiculturaliteit’ spreken.

  En sta eens stil linkse mainstream-media, bij wie deze ongewenste bezoekers zijn.
  Wat is hun cultuur?
  Jullie hebben de mond vol van cultuur, wijd dan eens een artikel aan dat cultuur waarmee wij gedwongen worden om mee samen te leven.

  Waarom krijgen vreemden hier stemrecht dankzij de snel-Europeaan-wet waarna zij in de oppositie gaan zitten om stemmen te bekomen, zodat zij het oorspronkelijk Christelijke cultuur doorheen de tijd kunnen wegstemmen?

  Het is heel eenvoudig om te zien, al doet het in eerste instantie naar adem happen.
  Voor dat gevoel zijn de meeste mensen doodsbang, maar, je mag er niet van weglopen.
  Je kan er beter mee leren omgaan dan het te negeren, hoe kut het ook moge zijn.

  We zijn demografische en geografische gevangenen van onze tijd.
  Dit is psychologische oorlogvoering 1.0,
  welke later hopelijk volgens de globalisten,
  op een natuurlijke wijze overslaat in Wereldoorlog 3.0.
  Een moderne, digitale, replica van WW2.
  Het is moeilijk om de wereld door de ogen van een steenrijke Illuminatie- globalist te zien,
  daar ook dat naar adem doet happen.
  Het is niet onvoorstelbaar, zeker niet, het is net dat wat je je voorstelt.

  Het is ongelooflijk slecht, daar kunnen zelfs de nostalgische indoctrinatie-deuntjes die uit mijn tv weerklinken mij niet van afhouden.

  Like

 11. Als ik Andre Rieu was hield ik mijn 700 ton staal mooi zelf

  Like

 12. Wakkere joost // april 22, 2019 om 02:50 //

  Beste Gladiator
  Je schrijft:
  [Hou nu toch eens op om dit volkomen BS verhaal te geloven over brand cq brandstichting door moslims of ander tuig welk niet in Frankrijk en ook niet in de EU thuishoort!!!]

  Heb je er niet is over gedacht dat de Elite dit in samen spel met de islam heeft gedaan!?
  En er is tenslotte niet voor niets islamisering van Europa gaande.
  Heel de islam beweging vierden feest.En links ook.
  Er zijn bewijzen genoeg aangetoond op het web.En denk bijvoorbeeld is aan de valse vlaggen
  die zijn uitgevoerd door moslims en zogenaamd aan moslims die ook bewezen zijn.er zijn er genoeg.Laatst nog New zeeland bijv.
  En het is wel degelijk aangestoken er is een filmpje verschenen dat er iemand vlak voor de
  brand op het dak liep en toen floep een lichtflits.

  En Je schrijft:
  [Maar, probeert u nu gewoon zelf eens een stuk eiken balk die al zo’n 9 eeuwen onder een dak heeft gezeten en droger en droger is geworden gewoon in de fik te steken.
  NO WAY, NEVER, NJET, NIEMALS,….
  Dit is vele malen harder dan BETON, en de dichtheid van het hout is miraculeus…..wat niet betekend dat ver in Frankrijk een mirakel heeft plaatsgevonden.]

  Hier ben ik het volkomen met je eens.
  Maar zou het niet kunnen zijn dat het hout is ingespoten- opgespoten
  met zwavel of fosfor of ander zwaar ontvlambaar goedje tijdens de herstel werkzaamheden.
  Denk maar aan Lucifer kopjes en kinder sterretjes bijv, die worden ook in een badje gedoopt bij de productie hier van.Het zou zomaar kunnen.
  Bedenk het vuur was wel heel erg intens en vooral kort, mm vreemd.
  Vandaar al die vreemde rook kleuren en ook behoorlijk intens.
  En trouwens! Het is ook al vooraf bekokstoofd en hier zijn ook bewijzen
  van aangetoond in een tekenfilm bijvoorbeeld.Wat zeer ziekelijk is. Het was dus
  zeker geen toeval.Dus een valse vlag wederom.Om de bevolking te misleiden.
  En wat hoor ik plannen om een minaret op
  het nieuwe dak te plaatsen.Ach ja Europa is ziek.
  Meer heb ik niet te zeggen.
  Ga door met je als altijd goede commentaar Gladiator.
  Samen staan we sterk tegen de Misselijkmakende islam invasie.

  Like

 13. Socialisme MOET en zal kost wat kost op korte termijn de kop in worden gedrukt! Zo niet, is heel Europa verloren. De islam-invasie maakt (mis)-gebruik van het socialistische apparaat om ons hun wil op te leggen. Linkse mensen zullen dit nooit (willen) zien. Dit heet geen populisme of racisme maar Realisme!

  Like

 14. vonpuffelen // april 22, 2019 om 14:19 //

  Het kwam Macron of Maricón, whatever wel heel erg goed die fik, een perfecte timing van de geheime diensten wanneer je “staat van dienst” weer wat moet worden opgekrikt omdat ie onder de rode lijn zit.
  Zelfs Osama bin Laden is op het dak gesignaleerd, wat wil je nog meer?

  Like

 15. vonpuffelen // april 22, 2019 om 14:36 //

  @ Chip // april 21, 2019 om 18:00 //
  “Maare,
  krijgen wij onze kerken dan terug, want op den duur is er nog maar 1 cultuur, en dan kan je niet meer van ‘multiculturaliteit’ spreken.”

  Cultuurtje man die rooms-katholieke papen, je krijgt er niet genoeg van.
  Ze beheren toevallig ook het onderwijs sinds de 16e eeuw en dat is te merken.

  http://www.end-times-prophecy.org/catholic-ustashe-austria.html
  http://jesuswouldbefurious.org/Catholic/MoralRelativism_CroatianStyle.html
  http://www.vrijewereld.org/2017/12/12/islam-is-een-creatie-van-het-vaticaan/

  Like

 16. Kijk hoe ze dit gedaan hebben:

  Like

 17. Klopt niet helemaal Joost. Al je het van alle kanten bestookt met vuur gaat het wel degelijk branden en zodra de kern heet genoeg is, gaat het nog vrij snel ook. Neemt niet weg dat het nooit kortsluiting kan zijn dat eiken balken in lichterlaaie zet.

  Like

 18. Hmm

  Like

 19. Fransdo // april 22, 2019 om 23:19 //

  Hoewel ik zeker weet dat ik er de handen van onze (veelal Linkse) magistraten niet mee op elkaar zal krijgen qua bewijs is het toch wel heel toevallig dat die Notre Dame 800 jaar overeind is gebleven en nu plotseling vlam vat op een manier dat hij ook nog eens zwaar beschadigd wordt. Laten we wel zijn, dit was geen omgevallen kaars. Opmerkelijk is dat dit gebeurt in een reeks van aanslagen tegen Christelijke waarden. Edit Rommel: Links naar copy/past blogs die content van ons stelen zonder bronvermelding worden niet getolereerd.

  Maar lieve landgenoten, snurkt u rustig verder, onze Linkse overheid waakt over u.

  Like

 20. Fransdo // april 22, 2019 om 23:20 //

  PS. Sluit in de tussentijd wel een goede brandverzekering.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s