Nieuw

Voorbeeldige woonpolitiek: ÖVP/FPÖ regering wil “Oostenrijkers eerst” voor sociale huisvesting

“Oostenrijkers eerst” – deze richtlijn moet in de toekomst in Oostenrijk worden toegepast bij sociale huisvesting. De ÖVP/FPÖ-regering beraamt een overeenkomstige wijziging van de wet op de huisvestingsgemeenschap (WGG). Volgens deze moet sociale huisvesting in de toekomst in de eerste plaats aan Oostenrijkse burgers (en EU-burgers) ter beschikking worden gesteld. Voortaan zullen de woningbouwcorporaties jaarlijks verslag moeten uitbrengen over hun toewijzingsbeleid.

Concreet zal bij de toekenning van sociale huisvesting in de toekomst ook worden nagegaan in hoeverre de aanvrager reeds in de samenleving is geïntegreerd. Dit moet worden gestaafd door overeenkomstige certificaten van het Oostenrijkse Integratiefonds. Het model van de nieuwe regeling is gebaseerd op voorschriften die reeds bestaan in het kader van de Opper-Oostenrijkse regelgeving inzake subsidieregeling voor woningbouw.

Om te voorkomen dat het Oostenrijkse Constitutionele Hof de verordening ongedaan maakt, wil de regering voorzorgsmaatregelen nemen en bepaalde groepen mensen (gehandicapten, ouderen) vrijstellen van de nieuwe verordening.

Het belangrijkste argument voor de koerswijziging in het huisvestingsbeleid is dat de maatregelen van de regering bedoeld zijn om het ontstaan van parallelle samenlevingen in de sociale huisvesting tegen te gaan. Het initiatief is in het bijzonder gericht tegen de rood-groene regering van Wenen en het demonstratieve multiculturele huisvestingsbeleid dat daar wordt gevoerd.

Het valt echter nog te bezien in hoeverre de nieuwe verordeningen in de praktijk effect zullen hebben. Volgens de statistieken van Sozialbau AG heeft 38 procent van de huurders die daar komen wonen een migrantenachtergrond. Het grootste deel van deze groep bestaat voor 15 procent uit huurders van Turkse afkomst.

Bron:

Vorbildliche Wohnungspolitik: ÖVP-/FPÖ-Regierung will „Österreicher zuerst“ bei Sozialwohnungen berücksichtigen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s