Nieuw

“Verklaar de oorlog aan Libanon, schakel de S-300’s van Syrië uit” – Aftredende Israëlische generaal over de omgang met de buren

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Israël heeft het volledige arsenaal dat nodig is om Hezbollah in Libanon te verslaan en de Iraanse dreiging in Syrië te elimineren, pochte de vertrekkende leider van het IDF-Noordelijk Commando, Damascus waarschuwend tegen het gebruik van S-300’s om zijn soevereiniteit te beschermen.

“Als onze bewegingsvrijheid wordt bedreigd, zullen we de dreiging wegnemen. We weten hoe we dat moeten doen,” vertelde generaal Yoel Strick aan Ynet News, en voegde eraan toe dat Israël binnenkort “geavanceerde wapensystemen” zal introduceren om ervoor te zorgen dat het het luchtruim van de buurlanden kan blijven schenden en ongestraft doelen in Syrië kan blijven aanvallen.

Als de Syriërs Russische S-300’s gebruiken tegen onze vliegtuigen, en we ze uitschakelen, zal dit worden beschouwd als een legitieme zet van onze kant.

Hoewel hij erkent dat zo’n drastische stap de betrekkingen van Tel Aviv met Moskou zou kunnen schaden, sprak Strick de hoop uit dat het niet zover zou komen. Moskou had de Arabische Republiek voorzien van S-300 luchtverdedigingssystemen na het neerstorten van een Russisch Il-20 verkenningsvliegtuig met 15 man aan boord midden september, tijdens een Israëlische aanval.

Moskou waarschuwde ook Israël dat het alle satellietnavigatie, radars en communicatiesystemen van gevechtsvliegtuigen boven de Middellandse Zee zal onderdrukken als hun manoeuvres de Russische strijdkrachten bedreigen. Sindsdien heeft Israël zijn aanvallen op Syrië georganiseerd via Libanon, waar de Joodse staat Hezbollah probeert in toom te houden.

Hezbollah is onlosmakelijk verbonden met Libanon als land, vanwege de sterke politieke aanwezigheid van de militante groepering, aldus de generaal. Zo beweerde hij, “als het aan mij lag, zou ik aanraden om Libanon en Hezbollah de oorlog te verklaren” – niet uit bloeddorst maar alleen om het vermeende plan van de groep om Israël “binnen te vallen” te dwarsbomen.

Bron:

‘Declare war on Lebanon, take out Syria’s S-300s’: Outgoing Israeli general on handling neighbors

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1140 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on “Verklaar de oorlog aan Libanon, schakel de S-300’s van Syrië uit” – Aftredende Israëlische generaal over de omgang met de buren

  1. Moordzuchtig volkje.

    Like

  2. Het wordt de hoogste tijd dat de S300 wordt geupgrade naar de S400!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s