Nieuw

Nationalisten op weg om de grootste Franse partij te worden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement

Jordan Bardella. Screenshot YouTube.

De nationalistische ‎Rassemblement National (RN) zou van elke Franse partij de meeste zetels voor het Europees Parlement kunnen winnen, met hun campagne geleid door een van de jongste kandidaten in de race.

De eerste naam van de partij op de lijst kan het jongste lid van het Europees Parlement ooit zijn. De 23-jarige Jordan Bardella wordt vaak als de kroonprins van Le Pen genoemd.

Marine Le Pen’s RN wil de Europese Commissie afschaffen, de landbouwsteun van de EU afschaffen en nieuwe regels voor de lidstaten van de EU creëren.

Toen ze maandag in Straatsburg het programma van de partij voor de EU-verkiezingen presenteerde, zei ze dat ze “Europa wilde redden van de EU die het probeert te vernietigen”.

Aan haar zijde had Marine Le Pen een ongewoon jonge politicus. De 23-jarige Jordan Bardella is het front en de posterjongen van de Franse nationalistische politica bij de EU-verkiezingen in mei.

De RN is al enkele maanden sterk in de peilingen, vaak in nek-aan-nek·race met de Republiek Voorwaarts! (La République en Marche!), de partij van de Franse president Emmanuel Macron.

Volgens opiniepeilingen lijkt het dus goed te gaan voor de RN bij de EU-verkiezingen, waar zij naar verwachting de grootste Franse partij zal zijn. In een interview met Financial Times zegt Bardella dat het doel is om samen te werken met andere rechts-nationalistische partijen in Europa om uiteindelijk de macht uit handen van de EU te krijgen.

– Veel Fransen geloven vandaag de dag dat de EU niet in staat is om hen te beschermen tegen massale immigratie en tegen de excessen van de vrije handel, zegt Jordan Bardella, en benadrukt het belang van de terugtrekking van Frankrijk uit Brussel’s grensbeleid, financiën en wetgeving.

Van obscuur naar geaccepteerd
De partij is van een obscure partij tijdens de leiding van haar vader Jean-Marie Le Pen uitgegroeid tot een partij die vandaag de dag steeds meer geaccepteerd wordt.

De partij heeft de afgelopen weken geprofiteerd van de zogeheten Gele Hesjes-protesten tegen president Macron.

– In Frankrijk zijn de mensen wakker geworden en de Gele Hesjes-beweging drukt elk weekend een gerechtvaardigde woede uit op straat. Macron weigert naar mensen te luisteren, zegt Jordan Bardella tegen de Financial Times.

Het echte doel van de RN is natuurlijk om aan de macht te komen in Frankrijk en in de afgelopen jaren heeft partijleidster Marine Le Pen veel moeite gedaan om de partij te verjongen en een facelift te geven.

Jordan Bardella is het resultaat van dat werk. Houd zijn naam in het geheugen, hij lijkt niet alleen zijn leeftijd mee te hebben, maar nu ook de opinie.

Bron:

Högernationalist kan bli yngst i EU-parlamentet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Nationalisten op weg om de grootste Franse partij te worden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement

 1. Dagroosje // april 20, 2019 om 21:43 //

  Afgelopen jaar heeft Macron nog hoog van de toren geblazen.. Ik kijk met smart naar uit hoe hij na de verkiezingen van mei zal piepen en wat van de zogenaamde “EU redder” is overgebleven.

  Like

 2. Weet je, dat wordt elke keer geroepen. PVV grootste partij ver op de VVD. FvD grootste partij met flinke voorsprong. Le Pen krijgt monsterzege. En ga zo maar door. Als het puntje bij het paaltje komt stemt het stemvee gewoon weer op de oude garde. bang voor iets nieuws. Zo conservatief als de pleuris. Dus laten we het eerst maar af wachten en hopen dat het zo ver komt. Zodat we die linkse kliek in het Europees parlement er uit kunnen knikkeren.

  Liked by 2 people

 3. Dagroosje // april 21, 2019 om 13:44 //

  Het grootste probleem van alles is weet je, dat door de kartelvorming van de overige,, voor een groot deel versnipperde partijen deze winnars hun positie niet kunnen verzegeelen.. Het zou niet mogelijk moeten zijn dat een partij die b.. op de tweede plaats komt gewoon genegeerd en simpelweg uitgesloten wordt. Daarbij komt nog, dat de kiezers van de verliezende partij zich ook als verliezers/loosers gedragen en zonder meer accepteren het besluit in plaats van dat ze de straat opgaan en hun stempositie verdedigen, c.q. afdwingen. Zonder het volk, ook al hebben ze heet kruisje gezet kunnen en zullen dit soort partijen nooit echt van de grond komen, tenzij zij zoveel stemmen krijgen dat bij de formatie bij voorbaat het voor het zeggen hebben.

  Like

 4. Het failliet van de EU dictatuur 💣💣🇪🇺🇪🇺

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s