Nieuw

Moslimstaat Bangladesh: Geen wettelijke minimumleeftijd meer voor kinderen om te trouwen

Hoewel kindermisbruik in Azië wijdverbreid is, met name op het Indiase subcontinent, reageren wetgevers en regeringen daar niet op. Integendeel, de staat Bangladesh heeft nu de wettelijke minimumleeftijd voor het huwelijk met een wetsvoorstel van de regering ongedaan gemaakt. Dit betekent dat in het ergste geval zelfs een pasgeboren kind legaal getrouwd kan zijn met een echtgenoot.

Deze “liberalisering” in het huwelijksrecht wordt zelfs geprobeerd te rechtvaardigen met het “hogere welzijn” van het kind en de ouders. Het feit dat een rechtbank nog steeds de huwbaarheid van kinderen en adolescenten zou moeten goedkeuren, is slechts een zwakke barrière in een moslimstaat als Bangladesh.

De deur staat open voor islamitische kindhuwelijken
Kinderbeschermingsorganisaties vrezen dat de nieuwe verordening met name de deur zal openen voor islamitische kindhuwelijken. Tot zoverre is het al steeds weer tot huwelijken van kleine meisjes met volwassen mannen gekomen, met als gevolg seksueel misbruik, verkrachting en vaak zelfs de dood als gevolg van de verwondingen die daardoor zijn opgelopen.

Bron:
Bangladesch: Kein gesetzliches Mindestalter mehr für Heiratsfähigkeit von Kindern

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Moslimstaat Bangladesh: Geen wettelijke minimumleeftijd meer voor kinderen om te trouwen

  1. skeeter // april 21, 2019 om 22:16 //

    De naam is ook veranderd van Bangladesh naar Bangapuber

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s