Nieuw

Deze UCLA professor werd racist genoemd omdat hij zwarte studenten iets vreselijks aandeed ..

Een UCLA-professor werd racist genoemd en maakte zich schuldig aan een “micro-agressie” tegen zwarte studenten voor het corrigeren van grammatica- en spellingfouten op hun papieren. Er werd een protest georganiseerd en studenten beweren dat de professor een vijandig klimaat op de campus heeft gecreëerd door zijn acties.

Dit gebeurde ongeveer een jaar geleden, maar het verhaal gaat nu pas viraal. Helaas weten we ook dat dit soort incidenten steeds vaker voorkomen.

Downtrend bericht:

Ik dacht dat het racisme-debat een nieuw dieptepunt bereikte toen Gummy Bear maker Haribo werd beschuldigd van racisme voor het maken van Afrikaanse masker Gummies, maar wat er deze week in UCLA gebeurde maakt dat dat er niets bij is. 25 studenten van de University of California Los Angeles namen deel aan een sit-in protest, omdat een van hun professoren het lef had om grammatica- en spellingkwesties op de papieren van sommige zwarte studenten te corrigeren.

Val Rust, een professor in onderwijs en informatie, was het doelwit van de demonstranten voor wat zij als raciale ongevoeligheid ervaren. Ze omschrijven zichzelf als “gekrenkte studenten van minderheden” en beweren dat de professor zich vergist heeft in het corrigeren van spelling, interpunctie en grammatica in het werk van zwarte studenten.

Call 2 Action: Graduate Students of Color, de groep die de sit-in lanceerde, zei dat het corrigeren van een zwarte student “micro-agressie” was. Maar het is veel erger dan je denkt. De groep gaf de volgende verklaring uit:

“Een vijandig campusklimaat is de norm voor studenten van kleur in deze klas gedurende het hele kwartaal als onze epistemologische en methodologische verplichtingen herhaaldelijk zijn ondervraagd door onze klasgenoten en onze instructeur. Het spervuur van vragen van blanke collega’s en de grammaticale ‘lessen’ van de professor hebben bijgedragen aan een vijandig lesklimaat”.

Mijn vraag is hoe zullen mensen die zo gemakkelijk beledigd zijn in de echte wereld functioneren?

Leerlingen met dit soort problemen zouden er beter aan doen als ze onmiddellijk de school zouden verlaten om de psychologische hulp te zoeken die ze zo hard nodig hebben, en dan terugkomen en hun opleiding afmaken zodra ze genezen zijn.

Bron:

This UCLA Professor Called Racist For The Horrible Thing He Did To A Black Student

Nee hoor, dat gaat niet helpen. Er helpt maar één ding:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1139 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Deze UCLA professor werd racist genoemd omdat hij zwarte studenten iets vreselijks aandeed ..

  1. Beledigd voelen omdat een leraar jouw huiswerk corrigeert?

    Like

  2. Jack vanderVeen // april 21, 2019 om 06:15 //

    gisteren kwam mij nog een echt gebeurde situatie ten gehore. een niet-nederlandse en niet- duitse vrouw, te dom om voor de duivel te dansen, heeft enkele jaren in duitsland gewoond en waarachtig onderwijzeres kunnen worden. HOE İS HET MOGELİJK?
    in het land van herkomst had ze een soort van VMBO-opleiding genoten.
    maar ja, om niet verder in geuren en kleuren uit te wijden.
    dit mens is vrij naar nederland vertrokken en schijnt nu aldaar les te geven. Engelse les nog wel. terwijl ik van insiders weet dat ze nauwelijks engels spreekt, laat staan kan doceren.
    maar dit krijgt men indien beoordelers van studieresultaten twee ogen dichtknijpen zodra het geen autochtonen betreft of zwarten.
    het niveau gaat naar beneden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s