Nieuw

126 gearresteerd in Parijs – Gele Hesjes-beweging beschuldigt Macron ervan “Notre-Dame brand voor eigen interesse uit te buiten”

Screenshot YouTube.

De protestbeweging Gele Hesjes heeft opnieuw, gedurende de drieëntwintigste opeenvolgende week, de straten van Parijs in beslag genomen. In de loop van zaterdag zijn 126 mensen tijdens nieuwe onlusten gearresteerd.

Iedereen die dacht dat de brand van de Notre-Dame de Gele Hesjes tot rust zou brengen, lijkt ongelijk te hebben gehad.

Op zaterdag heeft Parijs in plaats daarvan nieuwe botsingen tussen politie en demonstranten gezien.

Een video van Ruptly toont onder andere honderden politieagenten en hoe brandweerlieden proberen om branden in de straten van de stad te blussen.

Tot nu toe zijn er zo’n 120 mensen gearresteerd, hoewel de meeste demonstranten vreedzaam zijn. Meer dan 60.000 politieagenten zijn vanuit het hele land opgeroepen.

Demonstranten hebben geprobeerd zowel de Notre Dame als het Elysée presidentieel paleis te bereiken, maar zijn door de politie tegengehouden.

– Parijs is op dit moment erg problematisch, zegt een Amerikaanse toerist tegen de AP en legt uit dat hij en zijn vrouw geen enkele wens hebben om terug te keren naar de stad die vroeger bekend stond om zijn romantiek.

Een andere persoon, een gepensioneerde Fransman, legt aan het persbureau uit dat hij de Gele Hesjes begrijpt, omdat het zo onrechtvaardig is in Frankrijk.

De nasleep van de brand in de Notre Dame heeft het Gele Hesjes nog meer geprovoceerd. Dat komt omdat de miljardairs van het land onvoorstelbare bedragen hebben gedoneerd aan de wederopbouw, terwijl de gewone mensen nog steeds te lijden hebben onder het neoliberale belastingbeleid van Emmanuel Macron.

De Gele Hesjes beschuldigen de president ervan dat hij de brand zijn eigen belangen probeert uit te buiten voor . Volgens AP heeft een groep van de beweging tijdens zaterdag ook Macron beschuldigd van “de Notre- Dame afgebrand te hebben”.

Bron:

Yellow vest anger burns in France, fueled by Notre Dame fire
120 gripna i Paris – Gula västarna anklagar Macron för ha “bränt ner Notre Dame”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on 126 gearresteerd in Parijs – Gele Hesjes-beweging beschuldigt Macron ervan “Notre-Dame brand voor eigen interesse uit te buiten”

 1. Ik heb de Nos beelden vandaag gezien over de gele hesjes in Frankrijk.
  Eerst had hij het over de steeds kleiner wordende groep van de gele hesjes in de weken hiervoor, maar dat het vandaag weer was gegroeid naar 10000 gele hesjes demonstranten in heeeeeel Frankrijk en dat die gele hesjes kwaad zijn dat er zoveel geld voor de Notre Dame is opgehaald en er geen geld is voor de gewone mensen in Frankrijk.

  De natie is weer voorgelicht / (voorgelogen = 10000 gele hesjes gekkies) en het overgrote deel van de bevolking slikt dit weer als zoete koek.

  Like

 2. Tja. In de brand uit de brand werkt niet altijd.
  Wat een tegenvaller voor Macron.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. 126 gearresteerd in Parijs – Gele Hesjes-beweging beschuldigt Macron ervan “Notre-Dame brand voor eigen interesse uit te buiten” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s