Nieuw

Ontario: Derde verdachte brand in de omgeving van Roseneath vernietigt historische Anglicaanse kerk

Een brand dinsdagavond heeft de St. James Anglican Church in het dorp Roseneath verwoest. De oorzaak van de brand wordt als verdacht beschouwd – de derde brand in de laatste maand in het gebied. Mark Giunta rapporteert.

Een brand heeft dinsdagavond een historische kerk in de omgeving van Roseneath verwoest, de derde grote verdachte brand in de gemeenschap in de afgelopen drie weken.

Het kantoor van de Ontario Fire Marshal is naar de Church Road geroepen om een nachtelijke brand te onderzoeken die de St. James Anglican Church – een actief gebouw dat in 1863 ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van het dorp Roseneath werd opgericht – heeft verwoest. Het gebied ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Peterborough.

De brandbestrijders van de brandweer van de Gemeente Alnwick/Haldimand werden rond 22.35 uur naar de plaats van het ongeval geroepen.

De bemanningen bleven op scene ’s nachts strijdend de brand.

Volgens de website van de kerk werd de kerk gebouwd door pioniersfamilies voor ongeveer 800 dollar. De kerk hield elke zondag diensten en handhaafde een actief outreachprogramma.

De oorzaak van de brand wordt nog steeds onderzocht, maar wordt als verdacht beschouwd, de derde brand in minder dan een maand.

“Het feit van de tijd van de nacht, een leegstaand gebouw en zonder enige reden dat het in brand vliegt – en gebaseerd op de geschiedenis van andere twee branden – hebben we contact opgenomen met het kantoor van de Ontario Fire Marshal,” zei Alnwick / Haldimand brandweercommandant Mark Diminie .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Ontario: Derde verdachte brand in de omgeving van Roseneath vernietigt historische Anglicaanse kerk

  1. Arminius // april 19, 2019 om 11:01 //

    En moskeeën krijgen beveiliging in NL??? In Frankrijk 2 kerken per dag die ontheiligt worden!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s