Nieuw

Islamkritische politicus wordt na moslimrellen het demonstreren in Kopenhagen verboden

Na veel onrust en moslimrellen in verband met de islamkritische demonstraties van de Deense politicus Rasmus Paludan in Denemarken de afgelopen dagen, heeft hij een week lang een demonstratieverbod gekregen. De politie is niet in staat om de openbare orde te handhaven.

Het was tijdens de vooraf aangekondigde demonstratie in het Deense district Nørrebro op zondag van de islamkritische Deense politicus Rasmus Paludan en zijn partij Stram Kurs dat de rasvreemdelingen hun rellen begonnen. De politie slaagde er niet in om de openbare orde te handhaven of om Paludan te beschermen nadat een persoon hem had aangevallen. De demonstratie eindigde hiermee en Paludan kondigde kort daarna aan dat hij een nieuwe demonstratie wilde organiseren.

De dinsdag stond gepland dat Paludan zou demonstreren op de Blågårds Plads in Kopenhagen. De politie verbood de demonstratie, die ze eerst had goedgekeurd, nadat er een handgranaat was gevonden op de plaats waar de demonstratie zou worden gehouden.

– We volgen de ontwikkelingen op de voet en we hebben de situatie nu opnieuw geëvalueerd, zodat we niet langer geloven dat de demonstratie kan worden uitgevoerd zonder gevaar voor de openbare orde of de veiligheid van Rasmus Paludan, vertelde politie-inspecteur Mogens Lauridsen dinsdag aan de Deense TV2.

In plaats van te demonstreren in Kopenhagen verhuisde Paludan de demonstratie naar Nordsjälland, dat deel uitmaakt van een ander politiedistrict. Daar stak hij een koran in brand, waarna hij door gemaskerde daders met vuurwerk werd aangevallen.

De Deense TV2 meldt dat de politie daarna drie mensen heeft gearresteerd en Paludan van de plaats weg heeft geëscorteerd. Er was geen concrete bedreiging voor Paludan maar de politie was van mening om hem voor zijn veiligheid te verwijderen.

De problemen met de raciale vreemdelingen hebben zich in Denemarken sinds dinsdag voortgezet. Tijdens de dinsdagavond en de nacht van woensdag werden 70 oproepen gedaan om branden te blussen waarbij objecten in brand waren gestoken. De politie werd aangevallen met straatstenen, fietsen en ander “beschikbaar” materiaal. Naar verluidt zouden er ook barricades zijn gebouwd terwijl er containers, brommers en auto’s in brand werden gestoken. Politieagenten werden gedwongen een gasmasker te dragen en hebben ook traangas gebruikt tegen de islamitische relschoppers. Het publiek werd aangeraden om binnen te blijven.

De politie in Kopenhagen heeft Rasmus Paludan nu tot dinsdag 23 april een verbod gegeven om te demonstreren, aangezien de politie niet in staat is om de openbare orde te waarborgen met een kortetermijnverbod.

– De situatie is veranderd en geëscaleerd. Wij geloven niet langer dat een kortetermijnverbod voldoende was om de openbare orde te waarborgen, aldus politiehoofd Jørgen Skov tijdens een persconferentie op dinsdag.

Voor TV2 bekritiseerde Paludan de politie die er niet in slaagt om ervoor te zorgen dat legaal politiek werk in alle rust kan worden uitgevoerd.

– Als er iets gebeurt met Rasmus Paludan vanwege zijn legale en democratische activiteiten, dan is het de schuld van de politie, zei Paludan.

Bron:

Islamkritiskt danskt parti får tillfälligt demonstrationsförbud efter upplopp
Islamkritisk politiker nektes å demonstrere i København etter massivt muslim-bråk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Islamkritische politicus wordt na moslimrellen het demonstreren in Kopenhagen verboden

 1. Veni Vidi Foetsie // april 19, 2019 om 15:20 //

  “– Als er iets gebeurt met Rasmus Paludan vanwege zijn legale en democratische activiteiten, dan is het de schuld van de politie, zei Paludan”

  Geertje Wilders heeft ook zo’n dreigtekst…”als mij iets overkomt is het de schuld van de minister”….hoe leeg kun je zijn?

  Sukkels !

  Als je nu stelt; als mij iets overkomt gaan er 50 imams in de pan met schenkels van het zwijn en maken we er hondenvoer van, of dan trappelt Khet Groen Links bestuur aan een rtouw in de bosschages….want mijn achterban zorgt daarvoor…dan heb je een onderhandelings- positie. Dan ben je een factor in de politiek. Ongeveer iedere partij die bepaald heeft een gewapende tak. Voor de VVD is het de rechtbanken, voor GL is het Antifa, en die werken dan weer bij tijd en wijle samen….En allemaal mogen ze de politie gebruiken die voorbedrukte aangiftes uitdeelt….en niet 200 bedriegingen nagaat en afstraft….

  Hoezo gelijkheid voor de wet? Wiens wet?

  En tot die tijd is het windblazen en meejanken. Hoezo oppositie?

  Sorry Geertje, je zit al jaren in de politiek maar macht is er pas als men iets van je te vrezen heeft. Nu is het een aangeleinde oppositie die mee het toneel mag vullen, Een douceurtje voor de “stemgerechtigde” klagers zeg maar.
  Geertje, zet een al dan niet weerbare “bruinhemdjes” brigade op, dan maak je een kans.

  En dan heeft stemrecht ook nog inhoud….als bloed met meer bloed vergolden word.

  Like

 2. Dagroosje // april 19, 2019 om 16:11 //

  Jammer voor de moeite,veni, vidi foetsie. Je naam zegt het al. Jouw verhaal zit als los zand aan elkaar en valt niets aan vast te knopen, laat staan begrijpen.

  Like

 3. Dagroosje // april 19, 2019 om 16:23 //

  Naar mate de islamitische grouperingen zich uitbreiden voelen zich steeds machtiger en brutaler die geen middelen schuwen omm hun doel te bereiken. Als de politie in welk land dan ook zich opstelt als “DE” diener van de linksliberalen, zullen zelf mede verantwoordelijk zijn voor de ondergang van Europa. Wat dat betreft, wij zijn aardig op weg..

  Like

 4. Gewoon de islam verbieden. In Slowakije hebben ze daar ook geen probleem mee. We hebben het onheil zelf over ons afgeroepen.

  Like

 5. Nog een paar jaar en dat tuig heeft het zo erg voor zichzelf verpest dat….

  Like

 6. Als de politie het niet af kan om de openbare orde te handhaven??
  Heeft Denemarken geen leger??

  Like

 7. Veni Vidi Foetsie // april 21, 2019 om 14:49 //

  @klaas “Nog een paar jaar en dat tuig heeft het zo erg voor zichzelf verpest dat….”

  Zou het kunnen zijn dat ze het al verpest hebben, een paar decennia geleden….voordat je als relatief christelijk opgevoed iemand het graf in wenst moet er veel water door de zee stromen. Ze hebben er met ondersteuning van verraders hard aan gewerkt.

  Als moslim echter word je vanaf dat je kunt zitten en kwijlen op een bidmat gezet en afgericht in haat en moorden, en het mooie is, erover nadenken is blijkbaar zondig….over totale idioterie gesproken.
  Onze tolerantie in deze wereld was hun geluk, maar heb maar medelijden met al die mislams als de hoorns van mens en dier elkaar raken.

  Geen wreedheid uit de menselijke geschiedenis zal de komende oorlog overtreffen.

  Laat de verraders de bomen sieren en de aarde bemesten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s