Nieuw

Congo: Verspreidt de ebola-epidemie zich wereldwijd?

Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat de ebola-epidemie in Congo lokaal zou blijven. Nu zijn er steeds meer tekenen dat het veel erger is dan verwacht. Wereldwijde spreiding blijft mogelijk.

Congo is een belangrijk doorvoer- en handelscentrum voor Afrika. De uitbraak van ebola-koorts in de twee noordelijke provincies Kivu en Ituri, zo werd gezegd, zou slechts een regionaal karakter hebben. Deze regio wordt immers bevochten tussen verschillende krijgsheren en de regering en verhinderd daarom tot nu toe een te grote verspreiding van het virus.

Aan de andere kant is er door bijgeloof en wantrouwen geen goede relatie tussen de lokale bevolking en de artsen. Dit maakt het uiterst moeilijk om de besmettelijke ziekte te bestrijden en in te dammen.

Nu heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in het licht van deze feiten en recente ontwikkelingen een waarschuwende verklaring afgegeven. Dit klinkt aanzienlijk veel pessimistischer dan wat tot nu toe is aangekondigd. De laatste tijd is het aantal gevallen van besmetting met het dodelijke virus sterk toegenomen, waardoor het risico van verspreiding naar andere landen aanzienlijk is toegenomen, zoals de WHO-deskundigen schrijven. Een waarschuwing die niet mag worden genegeerd.

Intussen is deze uitbraak van de dodelijke virusziekte uitgegroeid tot de op een na dodelijkste in West-Afrika tussen 2014 en 2016, toen in totaal 11.300 mensen stierven. Op 15 april waren er 821 geregistreerde sterfgevallen op een totaal van 1.273 besmette personen. Het einde is echter nog lang niet in zicht en niet alleen de WHO waarschuwt voor een verspreiding over de nationale grenzen heen, maar ook het Rode Kruis.

Juist de herhaalde gevechten in de regio hebben geleid tot vliegbewegingen die de verspreiding van ebolakoorts hebben bevorderd. Deze zeer besmettelijke ziekte kan zich ook via migranten en vluchtelingen naar andere landen verspreiden. Het is onder deze omstandigheden ook mogelijk om zich naar Europa te verplaatsen, vooral omdat de incubatieperiode de besmette personen voldoende tijd geeft om hun reis voort te zetten.

Bron:

Kongo: Breitet sich die Ebola-Epidemie weltweit aus?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8220 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s