Nieuw

Bibliothecaresse in de Verenigde Staten wil boeken van blanken verbieden – in het belang van diversiteit

Leung is "tot inzicht gekomen" dat de bibliotheken een probleem zijn omdat het "plekken voor blankheid" zijn

Sofia Leung

De anti-blanken Aziatische bibliothecaresse Sofia Leung in Boston vindt dat blanke mensen te veel ruimte innemen op de boekenplanken in de bibliotheken. Ze hoopt dat de blankheid wordt uitgewist.

De collectieve blankheid vormt een bedreiging voor de raciale meerderheden, aldus de Aziatische bibliothecaresse en hogeschooldocent in Boston Sofia Leung, die het Amerikaanse staatsburgerschap heeft en voor de private universiteit MIT werkt.

Leung is “tot inzicht gekomen” dat de bibliotheken een probleem zijn omdat het “plekken voor blankheid” zijn.

“Blanken schrijven over blanke ideeën, blanke fenomenen, blanke begrippen of ideeën die ze gestolen hebben van gekleurde mensen waarvan ze toen beweerden dat het blank eigendom was”, schrijft Leung.

Omdat de blankheid “alle ruimte” in de bibliotheken in beslag neemt en daardoor de rassenongelijkheid wordt versterkt, vraagt Leung zich af hoe de “zogenaamde kennis” van de blanken kan worden aangepakt.

Het bestaan zelf van de bibliotheken betekent dat de blankheid snel wordt gecementeerd en verspreid; en dat het door dit feit fysiek de ruimte in beslag neemt in bibliotheken. Ze ontvangen financiering dat ten koste van zwarte en bruine levens in de gevangenisindustrie, oorlogsvoering, enz. ten onrechte is verkregen.

Het prestigieuze in New York gelokaliseerde bibliotheekblad Library Journal heeft een link gelegd naar haar blog en twitterberichten:

Swedish death cleaning
Sofia Leung is ook geïnteresseerd in “Swedish death cleaning” (Zweeds opruimen voor je dood), een concept dat genoemd is naar mensen – vooral Zweden – die weten dat ze de dood naderen en beginnen op te ruimen en dingen weg te gooien zodat hun vrienden en familieleden het niet na hun dood hoeven te doen.

Leung schrijft het niet direct, maar haar tekstuele samenhang van de problematische blankheid in de bibliotheken en de “Swedish death cleaning” kan gemakkelijk worden geïnterpreteerd als een hoop dat het blanke ras zich moet realiseren dat het stervende is en zelf zijn “macht” en zijn bestaan uit bibliotheken over de hele wereld moet opruimen.

Sofia Leung heeft verzocht haar foto en officiële informatie over het internetportaal van haar werkgever te verwijderen.

Bron:

Sofia Leung: Whiteness as collections
Archive . is: Whiteness as collections
Twitter/Library Journal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Bibliothecaresse in de Verenigde Staten wil boeken van blanken verbieden – in het belang van diversiteit

 1. trebor2110 // april 19, 2019 om 18:57 //

  Welke boeken staan er dan in een Chineese ,Turkse , Japanse, Afrikaanse bibliotheek ?

  Like

 2. Johan P // april 19, 2019 om 21:24 //

  Het is niet de schuld van de blanken dat de zwarten nog nooit iets hebben gepresteerd, zwarte culturen nooit bibliotheken hebben ontwikkeld (kon ook niet, want ze hebben nooit leren lezen en schrijven) of andere verzamelplaatsen van kennis omdat ze nooit noemenswaardige kennis hebben ontwikkeld.
  Voor een bibliothecaresse is ze behoorlijk slecht op de hoogte overigens, want in India en China waren er ook bibliotheken, dat was echt geen uitvinding van blanken alleen.

  Like

 3. MGTOW91 // april 19, 2019 om 23:00 //

  Hoeveel haat moet de blanke mens tegenwoordig wel niet incasseren? Blanken (gestoord linkse blanken uitgezonderd) hebben een veel hogere incasseringsvermogen dan niet-blanken. Wat dus laat zien hoe zwak het is gesteld met de mentale gezondheid van heleboel niet-blanken.

  Like

 4. Rot op vuile, bescheten trut!

  Like

 5. Nou goed, ik heb mijn boekwerken toch op USB staan en in geval van nood – een grenscontroles door islamieten ofzo – steek ik hem in mijn reet.
  Ik heb er bij de aankoop van speciaal op gelet dat de hoeken mooi afgerond waren. 🙂

  Like

 6. Jack vanderVeen // april 20, 2019 om 08:14 //

  Een goede skinwhitener voor deze dame zal haar mogelijk haar kritiek doen veranderen. “Inzicht” is teveel gezegd.
  Chloor badje of zo en als ze dan nog niet onbevlekt blank is, toch maar aan het Russische zoutzuur.

  Like

 7. Door al dat tanden bleken zijn haar hersenen al aangetast!

  Like

 8. bozeoudeman // april 20, 2019 om 14:27 //

  Nou Freek daar ga je, jongen…. Weg met boeken van die vuile witjes, straks ook in Nederland! Nog steeds links als jouw boeken worden verbrand Freek?

  Like

 9. Daniël // april 20, 2019 om 19:14 //

  Angst regeert bij deze figuren. Angst voor de blanke man en zijn intellect. En terecht.

  Like

 10. Syberspees // april 20, 2019 om 22:54 //

  Moet je der bek is zien. SKELETIET

  Like

 11. Hefzibah Yahudah // april 24, 2019 om 08:02 //

  @ Johan p nooit van Moren gehoord. wordt tijd de geschiedenis in te duiken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s