Nieuw

Man met jerrycans benzine opgepakt in kathedraal New York

Een 37-jarige man werd woensdagnacht gearresteerd nadat hij de St. Patrick’s Cathedral in New York binnenliep met twee volle benzineblikken, aanstekervloeistof en aanstekers, zei de politie.

In New York ging de man net vóór 20.00 uur de rooms-katholieke kathedraal in Manhattan binnen en werd geconfronteerd met een bewaker, volgens een ambtenaar van de New York City Police Department (NYPD).

Toen de man zich omdraaide om te vertrekken, werd er benzine op de vloer gemorst en de bewaker waarschuwde de buiten gestationeerde politieagenten.

Officieren haalden de man in en hij werd na ondervraging in hechtenis genomen, zei John Miller, plaatsvervangend commissaris van inlichtingen en contraterrorisme voor de NYPD.

“Een persoon die een iconische locatie binnenwandelt zoals de St. Patrick’s Cathedral met meer dan 15 liter benzine, twee flessen aanstekervloeistof en aanstekers, is iets waar we ons grote zorgen over zouden maken,” vertelde Miller aan verslaggevers.

De man vertelde de politie dat hij een kortere weg door de kathedraal nam om van 5th Avenue naar Madison Avenue te komen om terug te keren naar zijn busje die zonder benzine stond, zei Miller.

Toen de politie het voertuig controleerde vonden zij dat die niet zonder benzine stond, waarop de man werd gearresteerd, zei hij.

Het New York Daily News en andere publicaties, onder vermelding van naamloze politiebronnen, identificeerden de man als een filosofieprofessor en een inwoner van New Jersey.

St. Patrick’s, een neogotische kerk tegenover het Rockefeller Center, staat sinds 1879 in het hart van Manhattan en wordt beschouwd als een van de belangrijkste symbolen van de katholieke kerk in de Verenigde Staten.

Bron:

Man caught walking into New York cathedral with full gasoline cans, lighters: police

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Man met jerrycans benzine opgepakt in kathedraal New York

 1. Johan P // april 18, 2019 om 15:25 //

  Welja, een filosofie professor. Islamitische filosofie dan zeker?

  Like

 2. Jack vanderVeen // april 19, 2019 om 05:19 //

  Ik zou er bijna wat gaan denken, wanneer een “professor” (buiten dienst?) met jerrycannetjes benzine rondloopt om zijn Opel Combootje bij te vullen.
  Volgende keer gewoon een vol 5liter jerrycannetje in de auto bewaren.
  Oh ja en ook een lege, i.v.m. eventueel gezeik met je blaas.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s