Nieuw

Lavrov: “De westerse liberale globalisering is op weg te verdwijnen”

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov.

Op een conferentie in Moskou zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov dat de huidige liberale globalistische wereldorde op het punt staat te worden vervangen door een “polycentrische wereldorde” met een groot aantal sterke natiestaten.

Op de jaarlijkse conferentie met studenten en professoren op de diplomatieke academie van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, zei minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov dat het Westerse liberale ontwikkelingsmodel, dat wij gewoonlijk globalisering noemen, op het punt staat te worden verlaten door een groeiend aantal staten.

Volgens Lavrov wordt de globale ontwikkeling nu beheerd “door processen die gericht zijn op het vergroten van de multipolariteit en wat we een polycentrische wereldorde noemen”. Als voorbeeld noemt hij onder meer verschillende Europese landen die hun onafhankelijkheid en hun politieke zelfbeschikking vergroten.

Hij liet ook zien hoe de mondiale economische macht zich verspreidt naarmate nieuwe groeicentra zich ontwikkelen, waarbij hij bijvoorbeeld de landen in de Stille Oceaan noemde, die hun aandeel in het mondiale BBP de afgelopen 20 jaar hebben verhoogd van 15,9 procent naar 37,7 procent.

Lavrov wees er in de toespraak op wie het is die zich vooral tegen deze ontwikkeling verzet:

“De Verenigde Staten en hun bondgenoten worden gedreven door een duidelijk verlangen om hun honderd jaar durende dominantie in de wereldpolitiek te behouden, ook al zijn ze niet in staat om mondiale politieke en economische uitdagingen op te lossen. Zij proberen hun systeem aan andere landen op te dringen.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken zei dat dit het grind in de machinerie voor samenwerking tussen de landen van de wereld werpt – dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten hun dominantie willen behouden en daarom “niet bereid zijn om afspraken te maken over gemeenschappelijke oplossingen om problemen op te lossen”.

Lavrov’s conclusie was dat de opkomst van een polycentrische wereldorde met onafhankelijke staten en tal van economische machtscentra kan slagen met wat de supranationale globalisering heeft gefaald – het creëren van mondiale stabiliteit en een gezond evenwicht tussen verschillende belangen.

Bron:

Western liberal model is losing attractiveness, Lavrov believes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8220 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s