Nieuw

Deskundigen studie: Elektrische auto’s zijn slechter voor het milieu dan diesel

Foto: BMW i3 aan het opladen in Boedapest, Hongarije. Bron: Wikipedia. Auteur: Albert Lugosi (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0).

Volgens een studie van de Keulse fysicaprofessor Christoph Buchal ontlasten elektrische auto’s de Duitse klimaatbalans alleen op papier. De zogenaamd schone oplossing die van bovenaf wordt voorgeschreven, zou de CO2-uitstoot juist verhogen. Methaan aangedreven viertaktmotoren zouden veel beter zijn voor het klimaat. Dat politici elektrische auto’s aan burgers willen verkopen als emissievrije auto’s is een misleiding.

Zodra bij de berekening rekening wordt gehouden met de CO2-uitstoot bij de productie van accu’s en de Duitse elektriciteitsvoorziening, zou een elektrische auto het klimaat met 11 tot 28 procent meer vervuilen dan een dieselauto. Deze studie, die woensdag door het Ifo-Institut in München is gepubliceerd, brengt de zogenaamd schone wereld van elektrische mobiliteit behoorlijk aan het wankelen.

Lithium, kobalt en mangaan voor de batterijen worden met een zeer hoge energie-input gewonnen en verwerkt. Een accu voor een Tesla Model 3 vervuilt het klimaat met 11 tot 15 ton CO2. Met een batterijlevensduur van tien jaar en een kilometrage van 15.000 kilometer per jaar betekent dit alleen al 73 tot 98 gram CO2 per kilometer, hebben de auteurs Christoph Buchal, Hans-Dieter Karl en Hans-Werner Sinn in hun onderzoek berekend.

Daarnaast is er de CO2-uitstoot van elektriciteit. In werkelijkheid stoot de Tesla tussen de 156 en 181 gram CO2 per kilometer uit, aanzienlijk meer dan een vergelijkbare diesel Mercedes.

Elektrische auto’s zonder CO2-uitstoot? Een misleiding
Het feit dat het Europese beleid elektrische auto’s classificeert als nul-emissieauto’s is een misleiding, zo bekritiseerden de onderzoekers. De vanaf 2030 voorgeschreven CO2-grenswaarde van 59 gram per kilometer komt overeen met een verbruik van 2,2 liter diesel of 2,6 liter benzine per 100 kilometer en is “technisch gezien onrealistisch”.

Daarom zouden autofabrikanten binnenkort het grootste deel van hun auto’s als e-auto’s aan klanten moeten leveren. Methaan benzinemotoren zouden beter zijn voor het klimaat en hun CO2-uitstoot zou een derde lager zijn dan die van een dieselmotor.

Bron:

Expertenstudie: E-Autos sind schlimmer als Diesel!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Deskundigen studie: Elektrische auto’s zijn slechter voor het milieu dan diesel

 1. Geronimo // april 18, 2019 om 23:49 //

  Een paar opmerkingen.

  Ten eerste blijkt voor veel wetenschappers de CO2-uitstoot veroorzaakt door menselijke activiteiten niet van aard om het klimaat drastisch te veranderen. Deze zienswijze komt uiteraard nergens aan bod in de poco-media. Wie daarover meer wil weten, moet maar wetenschappelijke artikelen opzoeken op het internet, er zijn er genoeg, artikelen niet gebaseerd op consensus, zoals bij de doemdenkers en klimaatalarmisten, maar op feiten. Echte wetenschap dus.

  Ten tweede, los van deze CO2-mythe, is daar toch het onmiskenbaar feit dat de elektrische auto in elk geval heel wat minder milieu vervuilend is. Weliswaar is daar nog altijd de pollutie(fijn stof) veroorzaakt door het slijten van banden en remmen, maar in elk geval zal dit de luchtkwaliteit voor ons allemaal bij gebrek aan schadelijke uitlaatgassen enorm verbeteren. Daar kan je niet omheen.
  De aan de stekker op te laden elektrische auto is mijns inziens evenwel maar een tussenstap, want te beperkte radius en te lange laadtijden.

  De waterstofmotor integendeel heeft dit probleem niet, en maakt kort gezegd zijn eigen elektriciteit. Het is enkel nog een kwestie van een zuinige productie van waterstof, en de nodige infrastructuur om te tanken. De wagens zijn er al en in productie, onder meer de Mirai van Toyota. De prijzen zijn nog erg hoog voor jan en alleman, omdat er te weinig verkocht worden bij gebrek aan voldoende pompstations, waar een tankbeurt waterstof ongeveer 3 minuten duurt. Dat is even snel als ‘gewone’ brandstof tanken en veel sneller dan het opladen van een elektrische auto.
  De Toyota Mirai kan hiermee een topsnelheid van 179 kilometer per uur halen. Op een volle tank kan ongeveer 502 kilometer worden gereden. Hij accelereert van 0 tot 100 in 9,6 seconden. Meer dan behoorlijke cijfers dus.

  Wat houdt al die slimmeriken van politici toch tegen om vaart achter die waterstof infrastructuur te zetten?

  Like

 2. Geronimo // april 18, 2019 om 23:49
  “is daar toch het onmiskenbaar feit dat de elektrische auto in elk geval heel wat minder milieu vervuilend is”

  Niet dus. Daar verwijst dit artikel juist naar. Het delven en verwerken van elementaire onderdelen voor de accu’s plus de verwekking van benodigde elektriciteitsvoorziening levert aan het eind van de rit meer CO-2 uitstoot op dan een diesel-auto.

  Like

 3. Jack vanderVeen // april 19, 2019 om 06:22 //

  Geronimo, ook ik beweer dit reeds lang.
  Maar ja, twee schreeuwers (ook 200.000 schreeuwers) in de woestijn, hoort men niet.
  Aardgas aardgasunits zijn wel betaalbaar en vrij schoon maar blijven belastend voor het milieu. Waterstof heeft dan toch de grote voorkeur.
  Al zou een klein klontje radioactieve materie ook niet misstaan bijvoorbeeld in de zeevaart en mogelijk binnenvaart.
  Wanneer die lynxze klimaatvernietigers zich nu eens willen realiseren dat we gewoon met teveel homosapiens zijn hier op aarde.
  En zolang wij onze volledig versleten fossiele brandstofauto’s naar Afrika exporteren, lost dit het luchtverontreinigingprobleem ook niet op.

  Like

 4. Geronimo // april 19, 2019 om 09:59 //

  Beste Rommel, lees misschien beter eens mijn reactie opnieuw, dan zal u merken dat ik daarin sprak over de CO2-mythe, d.w.z. dat ik niet mee hol, zoals uzelf blijkbaar wel doet, met de op niets gebaseerde alarmkreten van de klimaatdoordrammers en hun CO2-zever. CO2-productie bij alles wat komt kijken bij het vervaardigen van elektrische wagens, is dus voor mij GEEN punt. Had ik voorafgaandelijk nochtans duidelijk gesteld. U hoeft mij dus daarop niet nog eens te wijzen. Uw reactie is in die optiek dus zonder voorwerp.
  Het is u natuurlijk vrij om de klimaatalarmist uit te hangen, ik doe daar niet aan mee.

  Overigens behoort u blijkbaar ook tot de groene klas, wat overigens uw goed recht is, die voortdurend klimaat verwart met milieu. Ook dit blijkt overduidelijk uit uw reactie. Eens goed over nadenken dus. Noch de diesel, noch de elektrische auto beïnvloeden het klimaat, maar groot is het verschil van hun impact op het milieu.

  Niet het klimaat in deze is van belang, maar ons leefmilieu, en daar is de elektrische auto met al zijn CO2-productie bij het vervaardigen, onmiskenbaar een ware zegen voor. En daar kan geen roet uitbrakende diesel tegenop, hoezeer u dat blijkbaar ook zou wensen. De vermindering van de talrijke longziekten dientengevolge(fijn stof en roet) zal een ware zegen zijn voor de wereldgezondheid.
  Het klimaat trekt zich daar allemaal niets van aan, ondanks de prietpraat en leugens van Al Gore en zijn huidige aanhangers.

  Like

 5. Je lult met je aannames en suggesties wat ik zou zijn of wensen uit je nek Geronimo. Ik tackel je opmerking dat het onmiskenbaar feit is dat de elektrische auto minder milieu vervuilend is. Verder niks. Maar blijkbaar is dat als een schop tegen het zere been aangekomen.

  Like

 6. Geronimo // april 20, 2019 om 10:49 //

  @Rommel
  Wie is hier nu de uit-de-nekluller? Ik heb gewoon gezegd dat ik het met “uw getackel”, zoals u dat zelf benoemt, niet eens ben, en waarom, en dat u daardoor de klimaatalarmisten vervoegt, of u dat nu graag hoort of niet. En ook dat dit uw goed recht is. Ook is het duidelijk uit uw reacties dat u zich niet wenst moe te maken aan het noodzakelijk onderscheid tussen klimaat en milieu. Net zoals al wat groen en progressief is. Die haspelen dat ook allemaal dooreen. Ook dat is uw goed recht. Blijkbaar is dat uw eigen zere scheenbeen. De mijne doen absoluut geen zeer. Geen zorgen dus.

  Like

 7. @Geronimo
  Je kan de pot op met je insinuaties.
  Dit was je laatste reactie.

  Like

 8. Dit stuk klopt gewoonweg niet. Het valt te classificeren onder zogenoemde Deutsche Quatsch. Details en berekeningen op mijn blog -> https://tm3enl.home.blog/2019/04/21/deutsche-quatsch/

  Like

 9. HermanusR // mei 28, 2019 om 14:11 //

  De Chinezen hebben hun eigen electrische auto’s, de zeer goedkope Nio, hebben er inmiddels al meer dan een miljoen van verkocht maar weten niet wat ze over tig jaar met de accu’s aan moeten want ze zijn niet recyclebaar dus daar ga je met je “het is goed voor het milieu” geleuter.

  Like

 10. Dirk Van de Voorde // juni 4, 2019 om 21:08 //

  We moeten een punt in de verte nemen, een punt waar we geen fossiele brandstof meer verbranden. Fossiele brandstof is eindig, verder ontginnen wordt moeilijker en meer vervuilend en het maakt mensen (dood) ziek. Direct stoppen met fossiele brandstof zou nog meer doden eisen, want dan belanden we plotseling in het pre-industrieel tijdperk, een tijdperk waar het leven zoals de filosoof Thomas Hobbes het beschreef: ‘eenzaam, armoedig, afschuwelijk, beestachtig en kort’ was. Het punt in de verte mag gerust 30 à 50 jaar ver liggen.
  Meer elektrisch rijden draagt bij voor betere luchtkwaliteit in de steden en is daarom een stap in de goede richting. Duitsland maakt elektriciteit met kolencentrales zodat de globale uitstoot weinig of niet verbetert door elektrisch te rijden. Straks gaan onze Belgische onwetende politici hetzelfde doen, iets minder erg met gascentrales maar toch een paar stappen in de verkeerde richting.

  Like

 11. Hans Kreuger // juni 27, 2019 om 08:27 //

  Gewoon lekker dieselen, zuinig, relatief goedkoop en veel minder schadelijk voor het milieu dan zo’n bakfietsende priusrijder met dat bord voor zijn kop. Hoe denken die linkse vegetariërs dat stroom wordt opgewekt? Toch niet met molentjes zeker? En dan maar stemmen tegen de enige schone energiebron.

  Like

 12. jtprf // juli 5, 2019 om 00:27 //

  hoe kan het zijn dat die zogenaamde geleerden, de bedrijven, de politiek die elektrisch promoten, tot zo een besluit komen? Uit het artikel genoemde redenen zou toch zeker
  bij hun in gedachten moeten opkomen? of anders gezegd, mee rekenen? Vergeet men gewoon even
  het delven en bewerken van de grondstoffen gemakshalve? Welk werkelijk gewin en of reden is het elektrisch rijden? Ook die windmolens in het landschap, blijkt volgens contra studies,
  alles bij elkaar genomen het rendement niet te halen. Behalve dat het ons landschap zeer ontsiert.

  Like

 13. jtprf // juli 5, 2019 om 00:31 //

  Rommel een klimaatalarmist? Bij de groenen? da’s nieuw

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s