Nieuw

1500 IS-terroristen zijn naar Europa gegaan

Maar liefst 1500 islamitische terroristen zijn naar Europa gegaan. Dat zegt Alexander Bortnikov, hoofd van de Russische veiligheidsdienst, FSB, schrijft Tass.

Het was tijdens een conferentie over internationaal terrorisme op donderdag dat FSB-hoofd Alexander Bortnikov het sombere commentaar op Europa liet vallen.

– Ongeveer 1.500 van de 5.000 terroristen zijn volgens schattingen van deskundigen uit het Midden-Oosten in de Europese Unie aangekomen. Een aanzienlijk aantal van hen is gewapend en is door hun leiders naar Europa gestuurd om de terroristische aanslagen voort te zetten, verklaarde hij tijdens de bijeenkomst.

Hoewel terroristische groeperingen zoals IS en Al-Qaeda grote verliezen hebben geleden in Syrië en Irak, vormen zij een nieuwe ernstige bedreiging, ging Bortnikov verder.

Volgens de FSB-directeur slagen de terroristen erin hun activiteiten voort te zetten op basis van een zogenaamd netwerkprincipe. Daarmee bedoelt hij dat de terroristische groeperingen bestaan uit onderling verbonden en autonome cellen die zich vanuit het Midden-Oosten naar Europa verspreiden maar ook naar Afrikaanse landen, met name Libië, waar de islamitische staat nog steeds een bastion heeft.

Hij zegt ook dat de situatie in Afghanistan bijzonder belangrijk is, omdat er nu ook terroristen uit Syrië bij komen.

Bron:

Nearly 1,500 foreign militants arrive in Europe from Middle East — FSB chief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8220 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on 1500 IS-terroristen zijn naar Europa gegaan

  1. Sargentini mag ze hebben, of zij haar.
    Tis maar wat ze wil.

    Like

  2. En wij liggen ze in pampers en geven ze onze meisjes en veel geld.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s