Nieuw

YouTube toonde anticomplot-propaganda over 9/11 bij de Notre Dame-video’s

Ook CBS News werd tijdens zijn rechtstreekse uitzending vanuit Parijs onderworpen aan Youtube’s 9/11-filter.

Youtube heeft een “conspiracy filter”-algoritme dat de “officiële versie” van bijvoorbeeld 9/11 zou moeten tonen als iemand kijkt naar videoclips die het in twijfel trekken. Dankzij een verkeerde beoordeling is het nu getoond aan mensen die video’s van de Notre Dame brand hebben bekeken, wat alleen nog maar meer complottheorieën heeft opgewekt.

Per vergissing kwam YouTube’s “complot filter” in actie op live uitzendingen van de nachtelijke brand in de Notre Dame kathedraal. Onder andere voor degenen die France 24 op YouTube zagen uitzenden, verscheen er een “info box” over de “officiële versie” van de gebeurtenissen in New York op 11 september 2001.

– We zijn diep bedroefd door de aanhoudende brand in de Notre-Dame kathedraal. Deze panelen worden algoritmisch geactiveerd en onze systemen doen soms de verkeerde oproep. We schakelen deze panelen uit voor livestreams die verband houden met de brand, zei een woordvoerder van YouTube over de blunder.

Nu zijn velen van mening dat YouTube nieuwe complottheorieën heeft aangewakkerd, zoals dat er een verband zou zijn tussen de 9/11 en de brand in de Notre-Dame. Anderen geloven dat de vergissing begrijpelijk is, omdat zowel het vuur van 11 september als het vuur van de Notre Dame beide beelden zijn van grote gebouwen in vlammen.

Volgens YouTube worden elke week tientallen miljoenen anticomplot-vensters  aan gebruikers getoond. YouTube gebruikt informatie van de Encyclopedia Britannica en Wikipedia om onjuiste informatie over bijvoorbeeld 9/11 op zijn service tegen te gaan.

Bron:

YouTube’s ‘conspiracy filter’ tags Notre Dame fire videos with 9/11 info

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on YouTube toonde anticomplot-propaganda over 9/11 bij de Notre Dame-video’s

  1. Republikein // april 17, 2019 om 02:54 //

    Volgens YouTube worden elke week tientallen miljoenen anticomplot-vensters aan gebruikers getoond. YouTube gebruikt informatie van de Encyclopedia Britannica en Wikipedia om onjuiste informatie over bijvoorbeeld 9/11 op zijn service tegen te gaan.

    Om onjuiste info tegen te gaan, wie bepaalt dat eigenlijk, mogen we niet zelf nadenken?
    Tesla did it!

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. YouTube toonde anticomplot-propaganda over 9/11 bij de Notre Dame-video’s – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s