Nieuw

Vrouw werd als te mannelijk en onaantrekkelijk beschouwd om verkracht te worden

Hof van Beroep van Rome. Foto: MrPanyGoff.

Volgens de rechters van het Hof van Beroep van Rome is de fysieke verschijning van een vermoedelijk verkrachtingsslachtoffer “volledig irrelevant” en een “niet-beslissend” element voor de beoordeling van zijn of haar zaak. Het vorige vonnis van een  paar jaar geleden  is dus verworpen.

In 2017 sprak een rechtbank in de stad Ancona met een panel bestaande uit drie vrouwelijke rechters twee mannen vrij. Toen vorige maand de reden voor de vrijspraak van de rechters bekend was, werden er buiten de rechtbank protesten georganiseerd.

De mannen waren in 2016 veroordeeld voor verkrachting, maar de rechtbank in Ancona verwierp het vonnis. Volgens de vrouw had een van de mannen haar verkracht, terwijl de andere wacht hield nadat ze haar met drugs in haar drankje bedwelmd en meegenomen hadden. Dokters die de vrouw onderzochten, verklaarden dat haar verwondingen in overeenstemming waren met verkrachting en vonden sporen van een verdovend middel in haar bloed.

Volgens de rechters was het “niet uit te sluiten dat” het vermeende slachtoffer “de “sprankelende “avond” had georganiseerd. Zij voerden aan dat het verhaal van de vrouw over wat er was gebeurd niet geloofwaardig was omdat ze “te mannelijk” was en dat de mannen haar niet aantrekkelijk vonden.

Er werd op gewezen dat de mannen “de vrouw zelfs niet leuk vonden”, aangezien ze haar telefoonnummer hadden bewaard onder de naam “Viking”, die allesbehalve vrouwelijk bedoeld was. De foto van haar bevestigt dit, voegde men eraan toe.

Na het vonnis van het Hof van Beroep is nu een nieuw proces bevolen.

Bron:

Italy’s top court rules physical appearance ‘irrelevant’ in rape cases
Kvinna ansågs vara för maskulin och oattraktiv för att kunna våldtas

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Vrouw werd als te mannelijk en onaantrekkelijk beschouwd om verkracht te worden

  1. Jack vanderVeen // april 17, 2019 om 18:03 //

    nog een bevestiging dat de meeste rechters toch wel een al of niet zware psychische tik hebben. Hadden die wijven dan helemaal niet het idee dat er veel mannen zijn die op wat stoerdere vrouwentypes vallen. en wanneer men goed geil is dan maakt het toch ook niets meer uit of iemand kanp is, vrouwelijk uitziet. belangrijk is dat er een ontvangstingang aan de voorzijde is. soms ook niet eens relevant.
    wanneer die domme vrouwelijke rechters denken dat alleen zij aantrekkelijk gevonden worden, want daar komt de uitspraak in principe wel op neer, dan zitten ze alle drie totaal mis.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s