Nieuw

Historisch schilderij wordt van school verwijderd – teveel blanke kinderen in beeld gebracht

Een 82 jaar oud groot formaat schilderwerk wordt verwijderd uit een school in Chicago. Dit na te zijn onderworpen aan diversiteitskritiek en niet voldoende inclusief te zijn.

Het schilderwerk dat in de kantine van de Percy Julian middelbare schoolt prijkt en spelende kinderen in het winterlandschap voorstelt, wordt aangeklaagd voor het niet afbeelden van kinderen van verschillende etnische afkomst. De critici beweren dat het leerlingen op school met een andere huidskleur dan blank van streek kan maken en hen buitengesloten en onzichtbaar doet voelen.

De schoolleiding heeft naar de kritiek geluisterd en heeft verklaard dat het schilderwerk is verwijderd omdat het niet in overeenstemming is met het diversiteitsbeleid van de school. Niet iedereen is echter positief over deze maatregel.

Een lokale historicus noemt het “een moderne variant van een boekverbranding”. Hij wijst er ook op dat schilderij niet als beledigend kan worden beschouwd om de enkele reden dat de kinderen geen verschillende huidskleuren hebben.

– Je kan de geschiedenis niet uitwissen. De afbeelding laat zien hoe de omgeving eruit zag toen het werd geschilderd.

De historicus is van mening dat niet alles kan worden geëist om een perfecte weergave te zijn van alles en iedereen en wijst erop dat er andere afbeeldingen in de school zijn van alleen maar zwarten, zoals Percy Julian, een wetenschapper met een Afro-Amerikaanse etniciteit die actief was in de regio.

Het schilderij wordt ook als historisch waardevol beschouwd omdat het tijdens de depressie werd geschilderd door een werkloze kunstenaar die werd betaald door de grote investeringen die toen werden gedaan om de diepe economische crisis van de VS te doorbreken.

Bron:

Historic WPA mural featuring only white children removed from Oak Park school
Historisk väggmålning plockas bort från skola – avbildar för många vita barn

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Historisch schilderij wordt van school verwijderd – teveel blanke kinderen in beeld gebracht

 1. vonpuffelen // april 17, 2019 om 17:11 //

  Het waren albino negers, volgende probleem.

  Like

 2. Claudia M. // april 17, 2019 om 17:33 //

  Historisch schilderij, slachtoffer van hysterie… Spijkers op laag water zoeken, ik word er doodmoe van!

  Like

 3. Jack vanderVeen // april 17, 2019 om 18:11 //

  zal nog iets worden bij foto’s van skieschansspringen. véél te wit, afbeeldingen van de zeehondennont jagers, véél te wit. en zo lust ik er nog wel meer.

  Like

 4. Raveltje // april 17, 2019 om 21:46 //

  Een winters landschap met blanke kinderen is toch heel normaal

  Like

 5. Waarom schilderen ze er dan niet een paar zwartjes bij?
  Die dat omaatje op dat bankje beroven.

  Like

 6. In niet-westerse landen zie ik dat niet gebeuren, dat kunstwerken/foto’s verwijderd worden omdat er bijv geen blanken op staan……die hoeven totaal niet divers te zijn, integendeel.

  Like

 7. tim pietersen // april 18, 2019 om 12:10 //

  #thanksjews

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s