Nieuw

Elitaire architecten willen dat Notre Dame wordt herbouwd om het nieuwe globalistische Frankrijk te weerspiegelen

"De brand voelt als een daad van bevrijding"

Elitaire architecten reageerden op de brand die door de Notre Dame heen scheurde door te stellen dat de wederopbouw niet “wit Europees Frankrijk” moest weerspiegelen.

In een Rolling Stone artikel getiteld How Should France Rebuild Notre Dame?, wordt de kathedraal gedenigreerd als “een diepgeworteld symbool van wrok, een monument voor een zeer gebrekkige instelling en een geïdealiseerd christelijk Europees Frankrijk dat waarschijnlijk nooit heeft bestaan”.

“Het gebouw was zo overbelast met betekenissen dat de verbranding ervan aanvoelt als een daad van bevrijding”, aldus Patricio del Real, architectuurhistoricus aan de universiteit van Harvard.

Om een ​​afschuwelijk vuur te beschrijven dat de historische kathedraal bijna volledig verwoestte, hadden brandweerlieden het niet net op tijd gered, als ‘een daad van bevrijding’ is ongevoelig.

De schrijver van het stuk van Rolling Stone beweert dat de wederopbouw van de Notre Dame niet “een niet-seculier, blank Europees Frankrijk” moet weerspiegelen, maar “een weerspiegeling moet zijn van het huidige Frankrijk, een Frankrijk dat momenteel in de maak is”.

Deze visie wordt bevestigd door Cesare Birignani, assistent-professor aan de Spitzer School of Architecture, City College of New York, die zegt dat de vorige restauratie van de kathedraal, die de kathedraal zo getrouw mogelijk wilde houden, “een geïdealiseerde versie van de Franse geschiedenis vertegenwoordigde die waarschijnlijk nooit heeft bestaan”.

Wat gaan ze doen, er een halve maan op zetten? Hoe omringen met minaretten? Zal dat politiek correct genoeg zijn?

Modernistische architecten met dit soort verwrongen ideeën zouden niet binnen een mijl van Notre Dame mogen worden toegelaten.

Bron:

Paul Joseph Watson >>

Zal niet vertellen wie de schrijver van het stuk is, maar zijn samenvatting van het artikel is een stuk leesbaarder dan het origineel.

Dit is de schrijfster:

Dit lijkt een parodie te zijn, want het bedrijf is onvindbaar:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s