Nieuw

Amerikaanse zwarte professor beweert dat de tijd ‘racistisch’ is

Brittney Cooper. Screenshot YouTube.

Een Amerikaanse universitair hoofddocent vrouwen-, gender- en Afrika-studies aan de Rutgers University zegt dat de tijd racistisch is.

In een interview met NPR-filiaal WSIU-FM, beweerde Brittney Cooper dat Afrikanen de reputatie hebben dat ze meestal te laat zijn omdat het begrip tijd zelf een blank concept was.

– Gewoonlijk praten we over ras in termen van zwart-blank kwesties. In de Afro-Amerikaanse gemeenschappen waaruit ik kom, hebben wij een al lang bestaande multigenerationele grap over wat wij CP [Colored People] tijd noemen. Maar vandaag wil ik meer met u praten over de politieke aard van de tijd, want als de tijd een ras zou hebben, zou het blank zijn. Blanken hebben hun eigen tijd, aldus Cooper.

De “Afrikaanse” tijd of de tijd in delen van Afrika en het Caraïbisch gebied is een meer ontspannen houding ten opzichte van tijd. Dit wordt soms gebruikt in een minachtende context, over laattijdig zijn bij afspraken, bijeenkomsten en gebeurtenissen. Dit omvat de minder strikt geplande levensstijlen in Afrikaanse landen, vooral in tegenstelling tot het meer klokgebonden tempo van het dagelijks leven in Westerse landen.

Volgens de Ghanese schrijfster Ayi Kwei Armah zijn strikte westerse opvattingen over tijd niet geschikt voor Afrikanen.

– Een van de belangrijkste redenen voor de voortdurende onderontwikkeling van ons land is onze nonchalante houding ten opzichte van tijd en de behoefte aan stiptheid in alle aspecten van het leven.

– Het probleem van punctualiteit is zo endemisch geworden dat het te laat komen voor een functie wordt geaccepteerd en uitgelegd als “Afrikaanse tijd”, zei een andere auteur.

De Amerikaanse ondernemer Dave Hecker merkte tijdens zijn bezoek aan Ghana op dat de term “Afrikaanse tijd” werd gebruikt om traagheid te beschrijven, hoewel hij zei hij persoonlijk GMT of “Ghana Misschien Tijd” verkoos.

In oktober 2007 kreeg een Ivoriaanse campagne tegen de “Afrikaanse tijd”, gesteund door president Laurent Gbagbo, internationale media-aandacht toen in Abidjan een campagne genaamd “Stiptheid Nacht” werd gehouden om zakenmensen en ambtenaren te belonen voor het regelmatig op tijd zijn.

De slogan van de campagne was “Afrikaanse tijd” doodt Afrika – laten we het bestrijden”.

De juridisch adviseur Narcisse Aka, die een villa van 60.000 dollar kreeg als beloning voor zijn stiptheid, “is zo ongewoon goed in zijn stiptheid dat zijn collega’s hem ‘Mr White Man’s Time” noemen”.

Onlangs konden internationale journalisten in het V.K. bij het toppunt van een Ghanese handelstentoonstelling lang wachten op de koning van de grootste etnische groep van Ghana. De journalisten hadden vernomen dat Otumfuo Osei Tutu II van de Ashanti om 11:00 uur bij de tentoonstelling zou aankomen. Zijn aankomsttijd werd toen gewijzigd in 14:00 uur, maar de koning kwam pas twee uur later opdagen, toen de journalisten al vertrokken waren.

Bron:

American professor complains that time is ‘racist’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Amerikaanse zwarte professor beweert dat de tijd ‘racistisch’ is

  1. Jack vanderVeen // april 18, 2019 om 00:25 //

    volgens mij is niet alleen “tijd” een blank fenomeen, maar ook “arbeid”. dat is toch niks voor negers waar ook over de wereld.

    Like

  2. Deze 2 Afrikanen hebben in ieder geval geen blanke chef nodig:

    Harde werkers verdienen een salarisverhoging.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s