Nieuw

Notre Dame in vlammen – op hetzelfde moment vierden moslims feest

Niet iedereen was overstuur over de brand. Foto: Twitter

Frankrijk heeft de laatste jaren te lijden gehad van een toenemend aantal moslim-aanvallen op kerken, begraafplaatsen en kerkmedewerkers. Toen een ganse natie gisteren tot stilstand kwam bij de aanblik van de brandende Notre-Dame, was er een groep die anders reageerde. Duizenden moslims kozen ervoor om de brand van de iconische kathedraal te vieren.

De historische Notre-Dame-kathedraal werd maandagavond tijdens een grote brand zwaar beschadigd. De brand die volgens de eerste alarmmelding om 18.20 uur begon, zou volgens informatie in het middenschip zijn begonnen en zich dan snel over het dak en de grote eikenhouten balken uit de 12e eeuw hebben verspreid. Het iconische gebouw herbergde duizenden historische en religieus belangrijke voorwerpen en een groot deel daarvan werd verwoest door de grote brand die in grote delen van het centrum van Parijs te zien was. De twee iconische torens van het front klaarden zich op het nippertje, evenals enkele kostbare voorwerpen van de kathedraal, zoals een stuk van Christus’ doornenkroon en een kledingstuk dat door koning Lodewijk IX werd gedragen – dankzij verschillende brandweerlieden die vroeg bij de kathedraal waren en de kathedraal in renden om de voorwerpen te redden. Tijdens de inzet raakte een brandweerman ernstig gewond.

Terwijl 400 brandweerlieden tegen de brand vochten, stonden tienduizenden Fransen buiten de versperringen, geschokt door de aanblik van hun brandend landmerk. Maar een groep “Fransen” blonk uit. Terwijl de tranen over de wangen van de Parijzenaren liepen, waren er verschillende verachtelijke moslims te zien die de brand vierden. Duizenden andere moslims hebben de brand op verschillende manieren de brand gevierd en gehuldigd. Het zijn moslimreacties die de vinger legt op een groeiend probleem in Frankrijk en het Westen met aanvallen tegen niet alleen de seculiere samenleving en haar burgers, maar ook tegen concurrerende religies.

Bespotting en viering van moslims
Op verschillende foto’s van de brand zijn moslims te zien die honend glimlachten terwijl de vlammen het iconische gebouw verslonden. De reacties onderscheiden hen van de andere Parijzenaars die er zijn, waar de schok en het verdriet op de gezichten van de autochtone Fransen duidelijk aanwezig zijn, maar bij de moslims duidelijk afwezig zijn.

Foto van Rive Gauche, aan de andere kant van de bovenste foto. Foto: Twitter

Terwijl verschillende mensen de brand op de sociale media livestreamde , kon men honderden waarderende commentaren en duizenden like-reacties zien over de brand, bijna allemaal van moslims.

Van het Arabisch sprekende nieuwszender France 24’s commentaarveld, dat later maandagavond uitgebreid werd gemodereerd, konden honderden commentaren met dezelfde boodschap worden geregistreerd. Moslims uit heel Frankrijk prezen en genoten van de brand. Onder de Arabische commentaren, die dankzij snelle twitteraars vertaald en vastgelegd zijn, zijn er verschillende te onderscheiden.

“Ik draag dit prachtige en mooie vuur op aan mijn familie en mijn kleine broertje en we wensen dat het volgende vuur in de grill zal zijn. Gefeliciteerd, gefeliciteerd, gefeliciteerd, hoop voor de massavernietiging van Frankrijk, het centrum van het kwaad”, schrijft een commentator.

“Helaas is de hele structuur niet ingestort”, schrijft een ander

“God’s wil zal gebeuren, de volgende keer de Eiffeltoren.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Notre Dame in vlammen – op hetzelfde moment vierden moslims feest

 1. Dit is hét voorbeeld van een veel te softe, linkse, socialistische regering! Stel je eens voor, je bent in Iran en er staat een moskee in de fik. Je bent dit feit in het openbaar aan het vieren met een aantal christenen/westerlingen. Wat denk je wat er dan gebeurd? …….meer hoef ik niet te zeggen.

  Liked by 2 people

 2. Wakkere Joost // april 16, 2019 om 23:30 //

  Tijd voor 0 tolerantie voor moslims in het openbaar Doe met hun wat zij ook
  met jouw doen.Maak het ze zeer onplezierig geef ze geen happiness en welkomst
  gevoel.

  Like

 3. Misschien wel de brandstichters. Die keren wat ik begreep altijd terug naar hun misdaad. En het wordt tijd voor een nieuwe kruistocht.

  Like

 4. Zeer ergerlijk dit gedrag maar onze tijd komt ook nog wel…ik ben het meest geraakt door de mensen die het Wees gegroet Maria zaten te bidden, ook veel jongeren en dat is hoopgevend; je hoort het gezang en op de achtergrond zie je het vuur van de verwoesting, een Bijbels tafereel, een profetie die op het punt staat om uit te komen – op de Dag dat God gaat ingrijpen

  Liked by 1 persoon

 5. templars2017 // april 17, 2019 om 00:29 //

  voor hen die er nog aan twijfelen :

  Like

 6. God zal recht doen en het kwade overwinnen. De islam is een duivels instrument.

  Liked by 1 persoon

 7. Geronimo // april 17, 2019 om 01:06 //

  Er zou een man in de kathedraal zijn opgemerkt. Zo te zien een man in typisch Arabische klederdracht, compleet met wit hoofddeksel, zoals blijkt uit de foto. Wat doet die daar 30 minuten na het uitbreken van de brand? Alvast geen brandweerman, me dunkt, noch een arbeider.
  En wie zijn deze mensen met zwarte doeken bij een van de twee torens?
  Meer op:
  https://politikstube.com/dieser-mann-wurde-dreissig-minuten-nach-dem-ausbruch-des-feuers-in-der-kathedrale-gesichtet/

  Update:
  Videobeelden die intussen zouden getoond zijn op de Spaanse T.V. lijken alvast bepaalde vermoedens qua kwaad opzet meer kracht bij te zetten. De schijnbaar Arabisch geklede man in kwestie, waarover ik het hierboven had, loopt er in elk geval rond op het ogenblik dat de kathedraal al in brand staat. Het zijn dus zeker geen beelden van ervoor. Daar kan je al moeilijk naast kijken.

  Like

 8. De islam wordt weer mooi uit het MSM-nieuws gehouden.

  Kwamen ze ook met een krantenkop af: Al vier paarden gestorven door het eten van helikoptertjes.
  En er zijn veel gevallen waarvan geen melding werd gemaakt…

  Welke barbaren verkrachten en vermoorden onze dieren?

  Schijnheilig, leugenachtig globalistisch systeem.

  Aan de andere kant zie je dan ook hoe de EU polariseert en moslims tegen het Westen wil opzetten.
  De homo- en lesbiennes-regenboog beweging…
  Holle brood-en spel-programma’s beginnen steevast met het introduceren van de kandidaten met een dragqueen-filter op hun smoel.
  En ik weet dat moslims dat haten.
  Ze maken de verkrampt, groen-lachende autochtoon belachelijk.
  En daarachter, schuilt een programma dat moslims tegen het Westen moet opzetten.

  Wanneer de poppen aan het dansen gaan, zijn zij weg.
  EU-politici verlaten nu al in grote aantallen het EU-parlement.
  Hou het maar in de gaten.
  De MSM maalt er ook niet om om Joke Schauvliege – een politica welke slachtoffer werd van een massaal georchestreerde groenlinkse haatcampagne – belachelijk te maken.

  Het is schandalig.

  Liked by 1 persoon

 9. @Stef,
  kijk een hier naar die foto op MSM: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/zoekactie-op-twitter-naar-voor-notre-dame-spelende-vader-en-dochter-massaal-opgepikt~a83ae4e4/

  U ziet die moslim hier uren voor de brand met zijn kind ‘spelen.’ (ja, volgens de MSM is het ‘een man.’
  Dat doet me denken aan die ene asielzoeker in blauwe jas die Sofie Muyle had vermoord en er nadien nog uren rondwandelde, om zichzelf een alibi te bezorgen: “Meneer, wanneer ik haar verkracht en vermoord zou hebben, dan zou ik hier toch niet wandelen?”

  De foto in de MSM roept hetzelfde scenario op.
  Groetjes.

  Like

 10. KNETTERGEK // april 18, 2019 om 07:23 //

  Moskeeën kunnen ook branden, de druppel zal niet lang meer op zich laten wachten

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s