Nieuw

Nieuw internetfilter op komst – EU kan “terrorisme propaganda” tegenhouden

Morgen zal het Europees Parlement stemmen over de volgende geplande internetbeperking, een “terrorisme-filter”. Nu wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van een dergelijke wet.

Het Comité van Ministers van de Raad van Europa heeft ja gezegd tegen de zogenaamde Auteursrechtenrichtlijn, die ingrijpende veranderingen in de vrijheid van het internet met zich meebrengt.

De volgende filter is al weer op komst, een zogenaamd terrorisme-filter.

Dit betekent dat sites, groot en klein, “terrorisme propaganda” binnen een uur moeten verwijderen. Anders zijn zij verantwoordelijk voor een misdrijf en zullen zij een boete moeten betalen.

Volgens Emanuel Karlsten is dit voorstel ook problematisch. Hoe moet bijvoorbeeld “terrorisme propaganda” worden gedefinieerd? Hij zegt dat de staat nu zal beslissen wat terrorisme propaganda is en dus aan welke informatie mensen moeten kunnen deelnemen.

Hij wijst erop dat het in strikte zin geen filter is, maar dat het in de praktijk zal zijn omdat slechts weinigen de mogelijkheid hebben om hun sites de klok rond te bemannen en te controleren.

“Maar bovenal is het weer een stap in de richting van een strengere regulering van het internet. In plaats van het bevorderen van organische oplossingen, wordt door wetgeving oplossingen opgedrongen die sites met kleine resources kunnen verpletteren en nog meer macht zullen  geven aan sites met oneindige middelen”, schrijft Emanuel Karlsten in een artikel over Breakit.

Tegelijkertijd voorspellen anderen dat toekomstige uploadfilters ook immigratiekritiek zullen verbieden.

“Door middel van het uploadfilter stelt de EU een nieuw principe vast dat stelt dat de eigenaar van een site verantwoordelijk is voor het feit dat illegaal materiaal niet op de site wordt gepubliceerd. Het stoppen van de verspreiding van auteursrechtelijk beschermd materiaal maakt het ook mogelijk om later de verspreiding van andere ongemakkelijke meningen – zoals immigratiekritiek – te stoppen”, schrijft John Gustavsson van het NI.

Bron:

Nytt internetfilter redan gång – EU kan stoppa “terrorpropaganda”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Nieuw internetfilter op komst – EU kan “terrorisme propaganda” tegenhouden

  1. vonpuffelen // april 16, 2019 om 17:27 //

    Stap voor stap tot alleen internet bankieren nog is toegestaan want daar was het ze uiteindelijk om te doen, iedereen aan een digitale bankrekening en afschaffen van cash.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Nieuw internetfilter op komst – EU kan “terrorisme propaganda” tegenhouden – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s