Nieuw

Leren door pijn en wroeging

“De liberale, geseculariseerde staat leeft van voorwaarden die zij zichzelf niet kan garanderen. Dat is het grote risico dat zij heeft genomen in het belang van de vrijheid. Als liberale staat kan het alleen bestaan als de vrijheid die het zijn burgers geeft, van binnenuit wordt geregeld door de morele inhoud van het individu en de homogeniteit van de samenleving. Aan de andere kant kan hij deze interne reguleringskrachten niet alleen, dat wil zeggen door middel van juridische dwang en gezaghebbend gebod, proberen te garanderen zonder zijn vrijheid op te geven en – op een wereldlijk niveau – terug te vallen in de aanspraak op de totaliteit waarvan zij in de confessionele burgeroorlogen het voortouw nam.”
– Ernst-Wolfgang BöckenfördeStaat, Gesellschaft, Freiheit. 1976, S. 60

Primair in Duitsland en secundair in veel andere West-Europese landen is er de misvatting dat staten en samenlevingen op de tekentafel kunnen worden gebouwd. Dat mensen, ongeacht waar ze vandaan komen en uit welke culturen ze komen, herschreven kunnen worden als blanco pagina’s. Dat het alleen een paspoort nodig heeft om een ​​burger te worden die het nieuwe huis herkent als het zijne, de regels respecteert en bewijst dat hij de drager is van de staatsorde. Zoals alle utopieën lijdt deze fantasie aan een gebrek aan nabijheid van de realiteit.

Zoals alle utopieën lijdt deze fantasie onder een gebrek aan van contact met de werkelijkheid. De immigrantenmassa’s uit Afrika en Centraal-Azië brengen geen nieuw tijdperk van welvaart en verlichting, maar zijn de voorbode van een historische ramp. De demografische omwenteling in West- en Midden-Europa zal de ontwikkelde landen van Europa opblazen en ook de staatsconstructies vernietigen, hoe wereldlijk en kleurenblind ze ook mogen zijn. Deze toekomst zal niet in steen gehouwen worden, maar zal in de loop van de tijd wel steeds waarschijnlijker worden.

Vooral de Duitse samenleving heeft zich nu voor de derde keer in bijna 100 jaar tijd verbonden tot een bijzonder sterke ideologie. Na het nationaal-socialisme en het socialisme van de DDR, komt het internationaal-socialisme nu met multiculturalisme op basis van een vage unie van Europese naties die al lang geleden met elkaar hebben gebroken. Alleen het geld van Duitsland houdt de landen om ons heen nog steeds binnenboord. Als de Fransen failliet gaan, zal de hele last en het gewicht van de EU bij Duitsland liggen. De Bondsrepubliek zal echter de laatste staat in Europa zijn die zich van deze waarheid bewust wordt. Als alle anderen hun schaapjes op het droge proberen te brengen, zullen de vlaggen van de humanistische wereldideologie in Berlijn nog steeds de komende overwinning van het Europese globalisme aankondigen. Hier, lang nadat alle andere landen onze vriendschap aan de kant hebben gezet, zullen de mensen zeggen: “Nu meer dan ooit!”

Het Duitse volk heeft een zekere traagheid, die waarschijnlijk te wijten is aan hun historisch-politieke dynamiek. Als dit land en dit volk besluiten om een koers in te slaan, zal het deze tot het bittere einde varen. Wat er ook gebeurt. Laten we alleen onderscheid maken tussen degenen die de koers volgen en degenen die de “rode pil” (Matrix) spreekwoordelijk hebben ingeslikt en een andere koers varen. Dat Duitsland op het verkeerde politieke spoor zit, wordt pas erkend als er weer een schipbreuk wordt geleden. Een mogelijkheid die internationale waarnemers niet ontgaat, maar die onzichtbaar blijft voor een groot deel van de Duitse bevolking, die zich gemakkelijk door de utopie laat begeesteren.

Bron:

Lernen durch Schmerz und Reue

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8013 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Leren door pijn en wroeging

 1. De autodidact.

  Off topic, Macron zal het wel warm krijgen nu.
  De ogen van de wereld zijn op Frankrijk gericht.
  Zo verder gaan Macron?
  Christelijke waarden (laten) uitroeien?
  Terroristen-collaborarteur!

  Like

 2. >Zoals alle utopieën lijdt deze fantasie onder een gebrek aan van contact met de werkelijkheid

  Ja, maar het is misdadig dat daar doden bij vallen zonder dat daar word bij stilgestaan.

  Like

 3. trebor2110 // april 16, 2019 om 20:11 //

  Video: Vechtpartij in Lombok tussen agenten en omstanders
  t is zo,n fijne buurt met zo,n mooie grote gebouw https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1907503/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s