Nieuw

Het zekere voor het onzekere: Denemarken verlengt ook de grenscontroles

Foto ter illustratie. Bron: Wikimedia. Auteur: ChrisO.

Ook Denemarken heeft geen vertrouwen in de veiligheid en heeft nu aangekondigd dat de grenscontroles die in 2016 als gevolg van Merkel’s grensopening gelanceerd zijn opnieuw tot november zullen worden verlengd.

– Hoewel we nu kunnen zien dat het aantal asielzoekers en andere immigranten relatief laag is, verandert dit niets aan het feit dat de buitengrenzen van Europa nog steeds onder druk staan. De terroristische dreiging voor Denemarken is nog steeds ernstig, wat grenscontroles vereist, aldus Inger Stöjberg, Deens minister van Buitenlandse Zaken en Integratie.

Ook in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden en Noorwegen zijn sinds de vluchtelingencrisis van 2015-2016 tijdelijke grenscontroles van kracht. Frankrijk en Oostenrijk hebben ook aangekondigd dat zij de controles met nog eens zes maanden zullen verlengen tot het najaar. Ze zouden op 11 mei aflopen. Zij verwijzen in het bijzonder naar het gevaar van terroristische aanslagen door terugkerende strijders van de jihadistische militie “Islamitische Staat” (IS) uit Syrië en Irak. De Europese Commissie daarentegen dringt er al jaren op aan om de controles aan de binnengrenzen van het Schengengebied te beëindigen.

Bron:

Sicher ist sicher: Auch Dänemark verlängert Grenzkontrollen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s