Nieuw

Europese Kerken: Elke dag gevandaliseerd, met ontlasting besmeurd en in brand gestoken

Foto ter illustratie.

Talloze kerken in heel West-Europa worden vernield, met ontlasting bevuild en onderworpen aan brandstichting.

In Frankrijk worden dagelijks gemiddeld twee kerken ontheiligd. Volgens PI-News, een Duitse nieuwssite, werden in 2018 in Frankrijk 1.063 aanvallen op christelijke kerken of symbolen (kruisen, iconen, beelden) geregistreerd. Dit is een stijging van 17% ten opzichte van het jaar ervoor (2017), toen 878 aanvallen werden geregistreerd – wat betekent dat dergelijke aanvallen alleen maar van kwaad tot erger worden.

Van enkele van de recente ontheiligingen in Frankrijk vond het volgende in februari en maart plaats:

 • Vandalen plunderden de Notre-Dame des Enfants kerk in Nîmes en gebruikten menselijke uitwerpselen om daar een kruis te besmeuren; het gewijde brood werd buiten tussen het vuilnis gegooid.
 • De Sint-Niklaaskerk in Houilles werd in februari driemaal gevandaliseerd; een 19de-eeuws standbeeld van de Maagd Maria, dat als “onherstelbaar” werd beschouwd, werd “volledig verpulverd“, aldus een predikant; en een hangend kruis werd op de grond gegooid.
 • Vandalen schonden en vernielden kruisen en beelden in de Sint-Alainuskathedraal in Lavaurus en verwrongen de armen van een standbeeld van een gekruisigde Christus op een spottende manier. Bovendien werd een altaarkleed verbrand.
 • Brandstichters staken de kerk van St. Sulpice in Parijs in brand, kort na de mis op zondag 17 maart ’s middags.

Soortgelijke berichten komen uit Duitsland. Alleen al in maart werden vier afzonderlijke kerken vernield en/of in brand gestoken. “In dit land,” verklaarde PI-News, “is er een sluipende oorlog tegen alles wat het christendom symboliseert: aanvallen op kruizen op bergen, op heilige beelden langs de kant van de weg, op kerken…. en recentelijk ook op begraafplaatsen”.

Wie zit er in de eerste plaats achter deze voortdurende en toenemende aanvallen op kerken in Europa? Hetzelfde Duitse rapport geeft een hint: “Kruisen zijn gebroken, altaren verbrijzeld, bijbels in brand gestoken, doopvonten omvergeworpen en de kerkdeuren besmeurd met islamitische uitdrukkingen als ‘Allahu Akbar'”.

Een ander Duits rapport van 11 november 2017 merkte op dat alleen al in de Alpen en Beieren ongeveer 200 kerken werden aangevallen en vele kruisen werden gebroken: “De politie heeft momenteel te maken met kerkelijke ontheiligingen, die steeds opnieuw plaatsvinden. De daders zijn vaak jonge relschoppers met een migratie-achtergrond”. Elders worden ze beschreven als “jonge moslims“.

In Europese regio’s met een grote moslimbevolking lijkt er in sommige gevallen helaas sprake te zijn van een gelijktijdige toename van aanvallen op kerken en christelijke symbolen. Vóór Kerstmis 2016 werden in de Duitse regio Nordrhein-Westfalen, waar meer dan een miljoen moslims wonen, zo’n 50 christelijke beelden (waaronder die van Jezus) in de publieke ruimte onthoofd en kruisbeelden gebroken.

In 2016, na de komst van nog eens een miljoen andere, voornamelijk islamitische migranten in Duitsland, berichtte een lokale krant dat in de stad Dülmen “er geen dag voorbijgaat” zonder aanvallen op religieuze beelden in de stad van minder dan 50.000 mensen en in de directe omgeving”.

In Frankrijk lijkt het er ook op dat waar het aantal moslimmigranten toeneemt, het aantal aanvallen op kerken ook toeneemt. Een studie van januari 2017 toonde aan dat “Islamitische extremistische aanvallen op christenen” in Frankrijk met 38 procent gestegen zijn, van 273 aanvallen in 2015 tot 376 in 2016; de meerderheid van de aanvallen vond plaats tijdens de kerstperiode en “veel van de aanvallen vonden plaats in kerken en andere gebedshuizen”.

Als een typisch voorbeeld, in 2014 pleegde een moslim “ernstige daden van vandalisme” in een historische katholieke kerk in Thononon-les-Bains. Volgens een rapport (met foto’s) “gooide hij twee altaren om en brak ze, vernietigde de kandelaars en lessenaars, vernielde beelden, scheurde een tabernakel neer, draaide een massief bronzen kruis om, verbrijzelde een sacristie-deur en brak zelfs enkele gebrandschilderde ramen”. Hij “vertrapte” ook de eucharistie.

Voor soortgelijke voorbeelden in andere Europese landen, zie hier, hier, hier, hier, en hier.

Bij vrijwel alle aanvallen op kerken vertroebelen autoriteiten en media de identiteit van de vandalen. In de zeldzame gevallen waarin de islamitische (of “migrerende”) identiteit van de vernielers wordt uitgelekt, worden de daders voorgesteld als mensen die lijden aan geestelijke gezondheidsproblemen. Zoals het recente PI-News rapport zegt:

“Bijna niemand schrijft en spreekt over de toenemende aanvallen op christelijke symbolen. Zowel in Frankrijk als in Duitsland is er een veelzeggend stilzwijgen over het schandaal van de ontheiligingen en de oorsprong van de daders…… Geen woord, zelfs niet de geringste hint die in ieder geval tot de verdenking van migranten zou kunnen leiden…. Het zijn niet de daders die het gevaar lopen te worden verstoten, maar degenen die de ontheiliging van christelijke symbolen in verband durven te brengen met de import van immigranten. Zij worden beschuldigd van haat, haatdragende taal en racisme”.

Bron:

European Churches: Vandalized, Defecated On, and Torched “Every Day”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Europese Kerken: Elke dag gevandaliseerd, met ontlasting besmeurd en in brand gestoken

 1. Dagroosje // april 16, 2019 om 15:10 //

  Als je een schadevergoeding krijgt wanneer je een altar van een kerk vernilt maak je als “onafhankelijke” rechter potentiële kerkenvernielers. In Duitsland gebeurde dit, nadat de vernieler in een onbedekte gat viel en zijn been brak. Voor het herstellen van de schade konden de duitse belastingbetalers het geld ophoesten, maar de vernieler stak zijn geld lekker in zijn zak. Op naar de volgende.

  Like

 2. Het voorspel van de komende burgeroorlog in Europa, islam tegen de rest. Hoe zal dat verlopen? In het begin hebben de moslims de overhand vanwege hun saamhorigheid en agressie tegen de niet-moslims, maar dan worden de oude krachten in Europa wakker en bundelen zich samen, arme moslims.

  Like

 3. willem, u gelooft in sprookjes, ook al zijn ze alleen met mesen steken zijn ze goed in, de oude krachten in Europa worden wakker? dat zie ik helaas toch anders, ze drinken een koffie gaan verder slapen tot ze echt nooit meer wakker zullen worden

  Liked by 1 persoon

 4. skeeter // april 16, 2019 om 20:24 //

  Willem, niks arme moslims, eerder verdiende loon. Laat ze mooi kreperen die etters.

  Liked by 1 persoon

 5. Hartverscheurend, al die ontheiligingen…dat krijg je als je vuilnis binnen laat…maar ja, daar mag niets van gezegd worden…we moeten de kerken gaan beveiligen en alleen nog open tijdens de mis, met bewakers voor de deur, mensen met een verdacht uiterlijk verplichten een gebed op te zeggen om te bewijzen dat ze christelijk zijn; pas nadat we al het vuilnis gedeporteerd hebben, kunnen we weer normaal leven

  Like

 6. Johan P // april 16, 2019 om 22:07 //

  Europa is op hetzelfde punt beland als destijds het Romeinse Rijk. Decadent, de bevolking zal het allemaal wel worst wezen. Brood en spelen zijn vervangen door bijstand en sociale media/online games.
  De nieuwe generaties worden op school slechts onderwezen in hoe geweldig die multi-culti onzin is, ook al kan iedereen zien dat het niet zo is, maar zelf nadenken is er niet meer bij, slechts gedachteloos nazeggen wat er wordt voorgedragen. Wat dat betreft zijn de scholen niet veel anders meer dan de quran scholen. Niks nadenken, gehoorzamen.
  Die generatie gaat het echt niet redden tegen de barbaren die nu binnenkomen. Nee, West-Europa is verloren. Wie de kans heeft zou er goed aan doen te vertrekken naar Oost-Europa, of zelfs Rusland. Of de VS, maar daar broeit het ook.
  En ja, vertrekken kost geld. Maar beter nu een verlies nemen en in ieder geval met iets vertrekken dan straks helemaal niks hebben en als slaaf te leven.

  Iedereen die denkt dat de mensen in West Europa wakker worden gaat bedrogen uitkomen. Het is de generatie van na WW2 en hun kinderen die nog wat gezond verstand hebben. Maar van de huidige jeugd hoef je niets te verwachten, die zijn gehersenspoeld. Van de millenials hoef je ook niets te verwachten. Die zijn meer bezorgd over ingebeelde problemen met het klimaat dan over werkelijke problemen.
  Dus het verzet/de strijd zou moeten worden gewonnen door diegenen die nu reeds 40 of ouder zijn. Ik reken er in ieder geval niet op.Ga eens een kijkje nemen bij de kick-box groepen, die bestaan bijna geheel uit allochtonen…trek dan zelf je conclusies.

  Like

 7. Johan er is een grote jonge groep fvd aanhangers. Ik ken een jonge man die van GroenLinks nu neigt naar FvD. De kiem wordt gelegd. Niet zo fatalistisch. Wij gaan deze strijd winnen.

  Like

 8. Johan P // april 17, 2019 om 22:07 //

  @Klaas.
  Het heeft niets te maken met fatalisme, maar met logisch nadenken en de realiteit.
  Er is een grote groep FvD aanhangers? En dus? Hoeveel van die aanhangers zijn bereid om echt te vechten? Ik durf te stellen dat dat minder dan 10% zal zijn. En hoeveel hebben er ooit gevochten in hun leven? Waarschijnlijk nog veel minder.

  Kijk dan eens naar de jeugd onder met name de Marocs, maar ook de Turken. Daar worden ruzies nog letterlijk uitgevochten. Straatroof met geweld, inbraak met geweld etc, zijn bijna exclusief het terrein van dat soort tuig. Zelf heb ik jarenlang gewerkt als instructeur voor zelfverdediging. Vaak prive-lessen voor blanken, en die vragen daar vaak om omdat ze al een keer zijn beroofd of in elkaar geslagen.
  Zoals ik al zei, ga eens op onderzoek uit, kijk bv hoeveel kick-box scholen er zijn in een straal van 25 km, en ga eens bij wat lessen kijken. Bijna allemaal allochtonen. Judo, karate, worstelen, dat zijn vaak voornamelijk blanke klassen. Maar kickboxen, het harde rammen, die klassen worden echt overspoeld door allochtonen. De doorsnee hollandse jeugd zal na een paar klappen gaan liggen janken en geeft zich over als ze worden geconfronteerd met zulk geweld.
  Moslims zien geweld niet als iets dat vermeden moet worden, ze zien het zelfs als de beste manier om hun wil op te leggen aan anderen. Andere wegen zijn acceptabel als geweld niet het gewenste resultaat geeft, of als ze in de minderheid zijn, maar geweld is wijze die de voorkeur heeft.
  In 1960 was Nederland (net als de rest van Europa) 95+% blank. Nu spreken we al over ongeveer 20%-25% van de bevolking die een ‘immigratieachtergrond’ heeft. En het CBS rekent de 3e generatie als Nederlander, ook al houden ze zich apart en integreren ze niet.
  Gemiddeld blank gezin heeft 1.6 kinderen, een vrouw krijgt haar eerste kind als ze 30 is. Een moslim gezin heeft doorgaans 4 kinderen. En veel van de moslim vrouwen krijgen hun eerste kind als ze 20 is.
  Dus 3 generaties moslims (3×20 jaar) tegen 2 generaties blanken (2×30 jaar). Dat betekent in kinderen dus 3×4=12 tegen 2×1.6= 3.2. Dus in 60 jaar heb je dan 12 moslims die geweld als iets normaals zien tegen iedere 3 blanken die geweld willen vermijden.

  Als u mij echt wilt overhalen om positiever te staan tegenover dit probleem dan zult u toch echt met steekhoudende argumenten moeten komen, want de feiten geven er geen reden toe.

  Liked by 1 persoon

 9. syberspees // juni 24, 2019 om 00:23 //

  Ik zie het ook niet zo positief in om eerlijk te zijn. Voor nu zo rechts mogelijk stemmen. Ik zie eigenlijk in de politiek ook niks gebeuren. Ik kan mij echt niet voorstellen dat da Brittem, Fransen en de Duitsers nog links stemmen met al dat geweld en toch zitten die eurofielen aan de knoppen. Zodra die geitenneukers in de meerderheid zijn moet je toch wel van hog huize komen om de troep schoon te maken. Lijkt me.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Europese Kerken: Elke dag gevandaliseerd, met ontlasting besmeurd en in brand gestoken – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s